Voor merken, kan Groupons betekenen slechte recensies

Ik ben benieuwd hoe de restaurants uit te voeren nadat ze een promotie lopen met een van de dagelijkse-deal plaatsen geweest. Groupon, BigDeal, alle prijzen Azië, Deal.com.sg, en ga zo maar door – dit zijn slechts enkele van de talloze dagelijkse deal websites hier in Singapore.

En de kip-en-ei-scenario opgedoken – wat was er eerst, de Groupon of de slechte beoordeling? Die men heeft geleid tot de andere?

In Singapore, het belangrijkste voedsel herziening website (vergelijkbaar met Yelp) is Hungrygowhere. Ik keek naar de beoordelingen geplaatst van 24 juni 2012, tot 7 juli 2012, en haalde degenen die genoemde gebruik van een dagelijkse deal als reden om naar het restaurant. Hieronder was de gegevens die ik heb

restaurant Type

recensie

Datum van beoordeling

Overall Restaurant Klasse

All-Around Buffet

Deze is juist. De dagelijkse deal websites hebben een grote database van gebruikers. Of ze nu uw doelgroep is discutabel.

Negatief

6/24/2012

50% Aanbevolen / 10 stemmen

Japans

Twijfelachtig. De dagelijkse-deal klant heeft de neiging om koersgevoelige en het feit dat ze een diner voor de halve prijs betekent meestal dat ze zal niet terugkeren naar de volledige prijs te betalen.

Vanuit mijn ervaring (vanaf december 2010) de overgrote meerderheid aten alleen wat inwisselbaar door de voucher was.

Negatief

2012/06/25

Overgrote meerderheid weet te verlossen en als ze dat niet doen, proberen ze om binnen te komen voorbij de deadline, boos als gedaald, en trash de restaurant online.

Het kost merkreputatie, maar ook vaak kost geld als het creëren van een aantrekkelijk aanbod op zo’n gereduceerde tarieven betekent dat je verkopen voor minder dan wat je voor betaald. (50 procent van de normale prijs is wat de klant betaalt, 35 procent tot 50 procent van die verkoopprijs gaat naar de dagelijkse-deal ter plaatse … dus je zou iets regelmatig geprijsd op $ 100 te verkopen, maar nu ben je in principe verkopen voor $ 25).

Als je probeert om uw trage periode in te vullen (bijvoorbeeld tijdens het diner uur in de zakenwijk) en de voucher te beperken tot alleen worden gebruikt voor het diner, zullen de mensen negeren dat en komen tijdens de piek lunch rush en vragen wat is de big deal over kunnen de voucher tijdens de lunch plaats. Als je ze niet laten, ze bash het restaurant reputatie online. Als je dan bent u het vervangen van een klant betalen de volle prijs met een klant betaalt 25 procent van de prijs.

63% Aanbevolen / 24 stemmen

Europese

Negatief

2012/06/25

57% Aanbevolen / 35 stemmen

Koreaans

Negatief

6/26/2012

15% Aanbevolen / 26 stemmen

Cantonese

Negatief

6/26/2012

64% Aanbevolen / 11 stemmen

westelijk

Positief

2012/06/27

67% Aanbevolen / 9 stemmen

Koreaans

Negatief

2012/06/27

15% Aanbevolen / 26 stemmen

Japanese Buffet

Positief

2012/06/29

36% Aanbevolen / 72 Stemmen

Spaans

Negatief

2012/06/30

44% Aanbevolen / 9 Stemmen

westelijk

Negatief

########

75% Aanbevolen / 20 Stemmen (lijkt veel valse beoordelingen)

Chinese Seafood

Negatief

########

47% Aanbevolen / 15 Stemmen

Japans

Positief

########

50% Aanbevolen / 4 stemmen

Japans

Positief

########

63% Aanbevolen / 24 stemmen

Chinese

Positief

########

92% Aanbevolen / 12 Stemmen

Spaans

Negatief

########

44% Aanbevolen / 9 Stemmen

Chinese

Negatief

########

34% Aanbevolen / 29 stemmen

Koreaans

Positief

########

75% Aanbevolen / 16 stemmen

Totoal: 17 beoordelingen – 11 Negatief, 6 Positief.

Er zijn vier golven van de dagelijkse deal waanzin geweest als het gaat om restaurants

Wave 1: Wat is Groupon? Dit klinkt cool;! Early-adopter restaurants testen Groupon en beseffen dat het een nieuwe, krachtige marketing-kanaal. Er zijn harde lessen (teveel vraag, kannibalisatie van bestaande klanten, enzovoort), maar over het algemeen is een nieuwe manier om klanten snel aan te trekken. Omdat het zo nieuw is, zijn er niet veel restaurants die deelnemen, zodat de Groupon gebruiker en handelaar hebben een gedeeld roman ervaring.

Blazen hun reguliere prijzen of regelrechte leugen over prijzen, zodat de klant niet echt om een ​​korting. Een populaire ding om te doen is het creëren van een speciaal menu alleen voor de dagelijkse deal kopers en dan zeggen dat het wordt gewaardeerd op een bazillion dollar.

Tack op servicekosten, GST (belasting), en andere “extra” kosten die niet waren opgenomen als onderdeel van de dagelijkse deal voucher.

Staat dat de dagelijkse deal klanten alleen hun voucher kunt gebruiken bij het maken van een reservering. Dan bieden niet genoeg reservering slots, dus zorgen voor een groot aantal vouchers onbenut blijven.

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard

Wave 2:. Hype drijft actie; Meer restaurants aanmelden voor Groupon, aangespoord tot actie door de media hype over de manier waarop het is een revolutionaire klantenwerving kanaal. Copycat plaatsen opspringen, mensen krijgen overspoeld met dagelijkse deal aanbod.

Wave 3:. Mensen worden dagelijks deal verslaafden; Velen geloven niet in het betalen van een eerlijke prijs meer en alleen jagen de laagst geprijsde deal. De restaurants beseffen dat ze niets verdienen van deze menigte. De intrekking van legitieme restaurants beginnen.

Wave 4:. Onervaren restaurants en degenen die bedriegen domineren de lijsten; Restaurants geworden slim over te weten hoe de winst af van een dagelijkse deal en ze geven hun legitieme klanten om een ​​goedkope geld te verdienen. Klanttevredenheid sterft.

Golf 5: Death of wedergeboorte? Om te worden vastgesteld;. We zijn momenteel in Wave 4, waar het lijkt het vreemdgaan restaurants regel en bezoedelen legitieme dagelijkse-deal met behulp van restaurant door associatie.

De dagelijkse-deal websites hebben allemaal dezelfde selling points van de restaurants

1. inleiding in veel van de klanten zou je niet eerder bereiken.

2. Daily-deal gebruikers zal terugkeren als trouwe klanten.

3. Klanten zullen meer in aanvulling op wat ze doen voor de dagelijkse deal hebben betaald door te brengen, dus je kunt geld verdienen op het upsell.

4. Je verdient geld van klanten die hun coupon niet te verlossen.

5. Het kost u niets om deel te nemen.

6. Verhoging van het bedrijfsleven tijdens periodes is het restaurant onderbenut.

Dus waarom restaurants nog steeds deelnemen aan deze dagelijkse deal sites? Ze zijn ofwel naïef of bedriegen.

Hier zijn wat restaurants doen om winst te maken, terwijl nog steeds het aanbieden van een dagelijkse deal

Bijvoorbeeld, kijk op deze beoordeling geplaatst op Hungrygowhere; We hadden streetdeal $ 13,90 vouchers, vermoedelijk ter waarde $ 27,90, en dat inclusief een keuze van pasta / pizza, koffie / thee / sap en een woestijn. De duurste pasta kunt u kiezen uit is $ 12,90, dessert – $ 4, een drankje misschien $ 3. Hoe werkt het optellen tot 27.90?

En deze ook op de site; Misschien wel een van de slechtste vaste menu’s die ik heb geprobeerd tot nu toe … zou hebben geluisterd naar mijn vrienden en niet de aankoop van de Groupon promo. Ze gemengd hun niet zo populair (en vrij goedkoop) gerechten met hun reguliere Ones. Dus eigenlijk heb je niet echt de “promotie”. De promo bevat niet de thee! Zodat extra zo goed!

Bekijk deze beoordeling; Value – We kochten 2 Groupons voor voor $ 12 per stuk voor de stoomboot diner op weekdagen (oorspronkelijk waarde verluidt $ 24 per stuk). De Groupon voor het weekend was $ 15. We gingen er op een weekend met dien verstande dat de topup was slechts $ 3 per stuk, gelet op het verschil tussen het weekend en doordeweekse Groupon prijs. Toen we daar aankwamen, kregen we te horen dat de topup vereiste was $ 6 per stuk, omdat de topup moet worden op basis van de oorspronkelijke waarde ($ 30- $ 24) in plaats van de voucher waarde ($ 15- $ 12). Prima, we waren er al, dus we hebben er geen moeite mee te betalen. We waren ook van bewust dat de Groupon servicekosten of GST niet dekt. Maar de schok kwam toen we onze factuur kregen, waren ze opladen GST en service charge op alle oorspronkelijke waarden (niet de voucher waarde), met inbegrip van de pinda’s, leidingwater en servet. Dat betekent dat 17% ($ 60 + waarde van dranken + waarde van pinda’s + handdoeken). We moesten naar boven nog een $ 30 +. Dus de totale kosten voor deze maaltijd kwam tot bijna $ 60 ($ 24 + $ 30 +). Belachelijk! Ik kon minder dan $ 20 personen hebben betaald in een van de buffet stoomboot verkooppunten in de stad en ik zou veel meer waarde hebben gekregen.

 beoordeling;. “Dit is mijn eerste poging van Malakka Celup en gaat zeker de laatste zijn Ik kocht 6 Groupon vouchers voor volwassen buffet voor mijn familie in de hoop om een ​​leuke evenement en het blijkt te zijn de slechtste ervaring ooit de armen! dienst begon zelfs voordat we stapte in de winkel voor het eten. ik heb geprobeerd te bellen naar het restaurant voor tafelreservering en niemand opgehaald mijn oproep in het restaurant op mijn 1e dag van het proberen. op de 2e dag, nog steeds niemand het gesprek aanneemt in de winkel. Na eindelijk het vinden van de website, liet ik een sms naar het mobiele nummer vermeld dat een reservering en geen antwoord tot de volgende dag te maken.

Deze beoordeling van “cow mad” vat het, U at de maaltijd, heb je niet de voldoening te voelen. Het was gewoon een zeer onaangename ervaring. Je voelde het restaurant samen met Groupon en de hele ervaring was doorspekt met fraude. Dit is slechts onze mening. Voor een locatie die zo uit de weg, het is niet de moeite waard. Ik ben het eens met de beoordelaars die Groupon gebruikt dat de deal was veel te duur. Ik zou nooit teruggaan. En ik hoop stiekem het restaurant (en Groupon) zal sluiten.

Dagelijkse aanbiedingen – de snelste manier om uw merk te doden, woede van uw klanten, en verpesten de markt.

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

PayPal breidt samenwerking met MasterCard