Voor IJsland, ziet de toekomst er groen en data gevuld

Het hotel ligt tussen de VS en Europa, is IJsland uniek gelegen voor de wereldwijde datacenters. Met drie high performance belangrijke glasvezelverbindingen naar Noord-Amerika en Europa, low cost macht en vrije koeling het is een natuurlijke locatie om de macht intensieve industrieën. Hoewel datacenters niet de kracht eisen dat IJsland de groeiende aluminum verwerkende industrie hebben (ze momenteel te verwerken 2% van de totale wereldwijde aluminium geproduceerd), datacenters zijn een natuurlijke pasvorm voor de efficiëntie van het klimaat en het stabiele, lage kosten, beschikbaarheid van energie .

Een rondleiding door Verne Globa l’eerste datacenter in IJsland toont de waarde van goedkope energie en vrije koeling lucht. Een wand van het datacenter vloer tot het plafond louvered panelen, die kan worden geblokkeerd en filters in te voeren, maar grotendeels alleen kan de natuurlijke koele lucht wordt gebruikt om de temperatuur in de modulaire datacenter handhaven. Verne Global combineren is de vrije lucht te koelen met de stabiele macht milieu te bieden hun klanten vaste kracht prijzen op contracten door middel van 2030, en de optie zelden beschikbaar in het datacenter wereld.

Met een sterk beveiligd datacenter omgeving (op dit moment in het proces van werken aan ISO 27001-certificering) gebouwd met behulp van datacenter-modules van Colt, kan Verne Global 100 MW aan stroom te voorzien in hun initiële implementatie datacenter. Ze hebben 45 acres te bouwen op de voormalige NAVO-vliegbasis Keflavik, net ten westen van de hoofdstad Reykjavik. En ze zijn klaar om te groeien aan de eisen van hun klanten te voldoen.

Dus waarom niet andere datacenters gebouwd om te profiteren van de voordelen van de IJslandse energie en klimaat? Op een gegeven moment IBM en andere grote bedrijven van plan waren op het ontwikkelen van IJsland als een datacenter hub, maar een aantal besluiten over belastingen en de verschillen op de manier waarop ze zouden worden toegepast in vergelijking met de andere leden van de Europese Economische Ruimte (EER) heeft IJsland een minder aantrekkelijk alternatief.

Een nieuwe regering aan de macht kwam dit jaar in IJsland en sprak ik met Ragnheiður Elín Árnadóttir, IJsland minister van Industrie en Handel over dit specifieke punt. Ze verzekerde me dat de hele regering, zowel de facties momenteel aan de macht en de oppositie, was zich ervan bewust dat het noodzakelijk is om potentiële datacenter klanten dat ze gelijk zouden worden behandeld, vanuit fiscaal oogpunt te verzekeren was, zoals andere landen in de EER, waardoor hen de vrijheid om te profiteren van de economische voordelen.

Met Verne Global voorop, is IJsland klaar om een ​​locatie naar keuze voor datacenter operators op zoek naar de meest kostenefficiënte datacenter operaties. Locatie niettegenstaande, IJsland is een uitstekende plek om een ​​datacenter te zetten. Als u bewerkingen zijn mondiaal, dan is de extra latencies geïntroduceerd door een andere route naar IJsland (40-100 ms) is het onwaarschijnlijk dat een probleem zijn.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen, Data Centers; Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren