Vijf jaar tot het internet van de dingen aankomt? Daarom hoop ik dat het veel, veel langer

De belofte van het internet der dingen is een begrip (en meer in het algemeen een stad), waar de aangesloten systemen werken samen om vrij te maken onze tijd, waardoor we de dingen die we willen doen, niet de taken die we moeten doen.

Een standaard visie loopt ongeveer als volgt: mijn smartphone zal het huis dat ik te laat ben actief als gevolg van zwaar verkeer te waarschuwen, en dus moet de verwarming later zet een beetje dan normaal – maar ook om de lichten op om de make draaien huis te verwelkomen en eventuele inbrekers af te schrikken. Mijn koelkast (er is altijd een koelkast in deze scenario’s) zal de wasmachine die ik heb pasta voor het diner te vertellen – en dus het moet klaar zijn om de saus te koken mijn shirt te krijgen. Daarna zal de koelkast het boodschappenlijstje te werken om wat meer Parmezaanse kaas toe te voegen en te controleren met de wijnkelder om een ​​fles wijn om te gaan met diner te vinden, en hebben het klaar om te openen.

Op CES deze week, bedrijven zijn in groten getale hun eigen versies van deze ivd toekomst te bevorderen, wat suggereert dat het concept snel het verplaatsen van science fiction voor de wetenschap feit.

De opkomst van de objecten die zich verbinden met het internet – van auto’s tot het hart monitoren stoplichten – is het ontketenen van een golf van nieuwe mogelijkheden voor het verzamelen van gegevens, predictive analytics, en IT-automatisering. We bespreken hoe deze ontluikende oplossingen tik.

Ik ben niet zo van overtuigd.

Eerlijk gezegd, mijn thermostaat speelt een zeer klein – zo belangrijke – rol in mijn leven. Ik heb niet bijzonder willen een persoonlijke relatie met het hebben. Hetzelfde geldt voor mijn wasmachine en koelkast, die ongeveer zo slim als ik ze nodig zijn. Ik wil niet te moeten beginnen verontschuldigen om witgoed toen ik hobbel in hen, of zorgen te maken over de vraag of ze hebben een ziel als ik besluit om ze te schrappen.

Het concept van het internet van de dingen is al jaren – decennia, in feite – maar nu goedkope sensoren betekent dat het mogelijk is om te netwerken vrijwel alles wat van een band naar een tandenborstel. Gewoon omdat we kunnen, echter, betekent niet dat we moeten – een ding dat de tech-industrie is nooit erg goed geweest in het uitwerken is het verschil tussen de twee.

Voor mij lijkt het grootste deel van de ivd scenario’s worden minder met het maken van mijn leven gelukkiger en meer over het plaatsen van me voorzichtig op een transportband van verbruik in kwestie.

Ik weet wat je gegeten laatste avondmaal: Wat huis sensoren zal onthullen over uw leven; CES 2015: De 4 trends om naar te kijken voor zakelijke professionals; Samsung op de CES 2015: Internet-of-Things is geen science fiction, maar ‘science feit

Als zodanig is de smart home-concept is een nieuwe stap in de richting van tot product en monetariseren van onze achter gesloten deuren privé-leven – en aan het terugdringen van onze keuzes goed ook, want het maken van uw leven eenvoudiger heel gemakkelijk mee te nemen in het maken van je leven kleiner, ook.

Als je laat de algoritmes controle van uw beslissingen, kunnen ze alleen koos voor de opties die ze zijn geprogrammeerd met – degenen die winst zal maken voor iemand. Het bezitten van een koelkast met een ingebouwde hotline om de grootste supermarkten maakt het net iets moeilijker voor u om uw groenten te kopen van een lokale markt, bijvoorbeeld. Een wachtrij van films klaar om te gaan online maakt het gemakkelijker niet om uit te gaan en vrienden te ontmoeten of een wandeling in het park.

Er zijn duidelijke security vragen en privacy problemen rond de opkomst van het internet van de dingen ook, die de industrie heeft nog te lossen. De meeste mensen alleen over begrijpen dat hun surfgedrag online wordt herverpakt en doorverkocht. Maar de gegevens die we genereren als we verhuizen over onze huizen kunnen net zo veelzeggend: uw gewoonte van binge-watching boxsets in bed tegen je gebruikt worden op een bepaald punt?

Enkele interessante onderzoek toont aan hoe de gegevens van een paar afzonderlijke sensoren kunnen worden gebruikt om een ​​heleboel meer over jou te weten: recht naar beneden om wat u had voor uw diner (als uw slimme koelkast niet heeft gemorst de bonen, natuurlijk) .

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

Er zijn tal van omgevingen waar de ivd maakt veel zin – sensoren op industriële systemen of de stad-brede projecten, bijvoorbeeld. Deze kunnen minder glamoureus dan de bewuste vaatwasser, maar bieden betere waarde dan een plant pot die tweets als de grond uitdroogt.

Er zijn voordelen aan een consumentenversie van het internet van de dingen, natuurlijk, vooral als het gaat om het helpen van een vergrijzende bevolking verblijf onafhankelijke langer, als een voorbeeld. Maar ieder van ons moet veel harder over de risico voordat de technologie wordt mainstream kwesties denken. We moeten beslissen wat wij denken dat het geschikt is voor onze ivd-apparaten te doen, of te delen, lang voordat ze gemeengoed geworden.

En in de eerste plaats de industrie heeft een veel, veel beter case voor de manier waarop de consument versie van het ivd zal echt verbeteren van mijn leven, en niet alleen het invullen van hun product roadmaps en bump hun kwartaalcijfers rapporten te maken.

Verder lezen op het internet van de dingen

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond