Vice-premier is Australië’s nieuwe minister communicatie

Nieuwe Australische vice-premier Anthony Albanese zal ook de minister van communicatie in de nieuwe regering onder leiding van premier Kevin Rudd zijn, volgt Stephen Conroy’s snap ontslag vorige week.

Bij de aankondiging van de nieuwe-look ministerie vanmorgen Rudd zei dat de Albanese zal halen de communicatie en breedband portfolio naast zijn bestaande portefeuilles van transport en infrastructuur.

Albanese, die vice-premier volgende Rudd’s terugkeer naar de Labor leiders vorige week werd, is verantwoordelijk voor het beantwoorden van vragen over de communicatie portfolio in het Huis van Afgevaardigden namens Conroy voor de afgelopen jaren.

“Dit is een grote set van verantwoordelijkheden voor een man met een wonderbaarlijke arbeidsethos en een hart voor alle Australië. Hij zal het werk goed te doen. Hij zal helpen om de slagaders van de natie te gaan”, zei Rudd.

Zonder goed functionerende nationale infrastructuur, wegen, rails en havens die ons in het verleden goed hebben gediend, en die moeten we blijven investeren in de toekomst. De nieuwe infrastructuur; onze National Broadband Network, NBN.

Albanese zal nu worden belast met het bepleiten van de National Broadband Network (NBN) beleid tegen schaduw communicatie minister Malcolm Turnbull in de aanloop naar de verkiezingen. Terwijl de oud-premier Julia Gillard de verkiezingsdatum was vastgesteld voor 14 september heeft Rudd aangegeven dat hij niet kan vasthouden aan die datum.

High-profile backbencher Ed Husic heeft een ministerie rol als onderdeel van de herschikking niet te krijgen, maar vandaag pakte de rol van de parlementaire secretaris van de minister-president en de staatssecretaris voor breedband.

Cunningham MP Sharon Bird zal de minister voor regionale communicatie geworden.

Kim Carr is teruggekeerd naar het kabinet als minister voor industrie, innovatie, wetenschap en hoger onderwijs.

Kate Lundy is verschoven uit de sport portfolio en zal de minister voor Multiculturele Vraagstukken, en zal halen de rol van de minister bijstaan ​​voor de industrie en innovatie en voor de digitale economie.

Terwijl veel ministers ontslag in de nasleep van Rudd’s terugkeer als premier, die een groot deel bleef behouden dezelfde portefeuilles, met Mark Dreyfus een verblijf op als procureur-generaal, en Penny Wong resterende als minister van financiën onder de nieuwe penningmeester Chris Bowen.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data