Vermeende Java fout doet twijfels rijzen over Oracle’s security houding

Beveiliging Explorations onderzoeker Adam Gowdiak heeft unearthing kwetsbaarheden voortgezet in Java, dit keer het maken van de bewering dat Oracle niet de moeite heeft genomen om te controleren tegen een “zeer klassieke aanval ‘die hij heeft gevonden tegen de software.

In lijn met verantwoordelijke onthulling van het bedrijf, heeft Gowdiak niet vrijgegeven van de details van de kwetsbaarheid, maar heeft verklaard dat het is gerelateerd aan de nieuwe Reflection API die werd geïntroduceerd in Java SE 7, en dat succesvolle exploitatie kan een aanvaller een betrouwbare manier omzeilen de beveiliging van Java zandbak.

“De aanval zelf is in de publieke kennis al minstens 10 + jaar. Het is een van die risico’s moet men tegen in de eerste plaats, wanneer nieuwe functies worden toegevoegd aan Java in de kern VM-niveau,” Gowdiak schreef op de SecurityFocus bugtraq mailinglijst.

Gowdiak beweert dat zijn bedrijf de proof-of-concept code werkt op de meest recente versie van Java SE 7, update 25 en eerder, maar het bedrijf heeft de code nog niet vrijgegeven om Oracle tijd geven om te reageren. Echter, terwijl Gowdiak het bedrijf deze professionele hoffelijkheid heeft geboden, vroeg hij hoe serieus Oracle neemt de veiligheid, aangezien hij geloofde dat het gebrek had moeten worden opgepakt vrij gemakkelijk.

Hij betoogde dat zijn veiligheid assurance procedures, indien zij bestonden, moeten snel het probleem geïdentificeerd en geëlimineerd voordat Java SE 7 werd uitgebracht.

“Dit gebeurde niet, dus is het redelijk te veronderstellen dat beveiligingsbeleid en procedures van Oracle’s zijn ofwel niet de moeite waard of de uitvoering ervan is verre van perfect.”

Oracle maar heeft wel een aanzienlijk aantal bronnen achter specifiek waarmee de software volgens de leiding softwareontwikkelaar voor Java, Nandini Ramani. Eerder dit jaar schreef hij op het bedrijf Security Assurance Blog op de kwestie, om de klanten gerust te stellen dat de veiligheid kredietwaardigheid van Java is een van de prioriteiten van het bedrijf.

Hij verklaarde dat Oracle heeft aanzienlijk de productie van haar security fixes vanaf oktober dit jaar versneld, geplaatst extra investeringen in het reageren op zero-day kwetsbaarheden, en, effectief, zal het aantal geplande releases per jaar te verhogen.

Veiligheid; Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters, veiligheid, Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt in te kopen zijn pad

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen