Vergeet de iPad, Android-tablet makers beter bang voor de Kindle Fire

Android-tablet makers zijn achter de leider van de tablet pack, de iPad, voor twee jaar. Nieuwe nummers die onlangs zijn verzameld tonen aan dat de Amazon Kindle Fire al is het overnemen van de Android-tablet ruimte. Samsung en vrienden beter te worden uit angst voor de Kindle Fire, niet de iPad.

Volgens de nieuwe cijfers van Flurry, heeft de Kindle Fire al domineerde de Android-tablet ruimte, en niet met een kleine marge. Tablet statistieken worden vaak ondervraagd, omdat ze doorgaans traceren eenheid zendingen en niet de verkoop. getallen Flurry te vermijden dat door het bijhouden van de eindgebruiker applicatie sessies na verloop van tijd. Deze zijn strikt meten welk apparaat wordt gebruikt voor de daadwerkelijke gebruiker sessies, zodat de statistieken zijn nuttig bij het vergelijken van apparaten.

In november vorig jaar, Samsung regeerde de Android-tablet stok met een volledige 63 procent van alle eindgebruikers sessies. De volgende drie meest gebruikte Android-tablets, Acer Iconia Tab, Motorola XOOM en ASUS Transformer Prime, alleen goed voor 30 procent van de gebruikerssessies gecombineerd. De Kindle Fire werd alleen gebruikt voor een miezerig 3 procent van de sessies, omdat het nog maar net was aangekomen in de stad.

Fast forward naar januari van dit jaar, slechts drie maanden, en de cijfers vertellen een heel andere verhaal. De Samsung Galaxy Tab nu vertegenwoordigt slechts 36 procent van alle gebruikerssessies, een gigantische daling. De Acer, Motorola en ASUS nu slechts goed voor 18 procent gecombineerd. De Amazon Kindle Fire, aan de andere kant, heeft nu pakte 36 procent van de eindgebruiker applicatie sessies. Dat is in minder dan drie maanden.

Misschien wel de meest veelzeggende statistiek in deze analyse te maken heeft met de Heilige Graal van de app-ontwikkelaars, de betaalde app cijfers. Wanneer Flurry vergelijkt de familie Galaxy Tab met de Kindle Fire, de Kindle Fire gegenereerd maar liefst 2,5 keer meer betaalde app downloads dan de Samsung Galaxy Tab. Amazon is stevig gierend de Android-tablet pakket in elke categorie dat telt, in slechts een paar maanden.

Met zo veel OEM’s maken van Android-tablets, zijn ze echt met elkaar concurreren meer dan bij Apple’s iPad. Er zijn maar een beperkt aantal verkopen om rond te gaan, en als de eerste drie maanden zijn een indicatie van de Kindle Fire gaat elke Android-tablet te schoppen naar de stoeprand.

Terwijl de wereld kijkt iPhone 7, Apple werkt stilletjes iPad range

Apple iPhone 7 evenement: Door de nummers

Hardware; Terwijl de wereld kijkt iPhone 7, Apple werkt stilletjes iPad range, Apple, Apple iPhone 7 evenement: Door de nummers, Apple, Hoe om te kijken naar de iPhone van Apple event vandaag leven, Apple, Bye, bye rotte apps: Apple is gericht op het schoonmaken van de App Store

Hoe om te kijken naar de iPhone van Apple event vandaag live

Bye, bye rotte apps: Apple is gericht op het schoonmaken van de App Store