Na een 10-jarige Linux migratie, overweegt München terug te schakelen naar Windows en Office

In de meeste van de wereld, het Jaar van de Desktop Linux nog nooit gebeurd. In Zuid-Duitsland, hoewel, de stad München heeft de afgelopen 10 jaar brachten de migratie uit de buurt van Windows en agressief vaststelling van Linux, OpenOffice (later overgestapt naar LibreOffice), en andere open-source-oplossingen in plaats daarvan.

München gemeenteraad gestemd in 2003 tot Euro 30 miljoen besteden meer dan 10 jaar om de overgang te maken, met behulp van een aangepaste versie van Ubuntu, dat het nagesynchroniseerd limux. De migratie werd in 2013 volledig verklaard.

En nu, maanden na die mijlpaal werd bereikt, de stad nieuw gevormde coalitieregering is de inbedrijfstelling van een onderzoek om te bepalen of het zou moeten uitfaseren Linux en terug te keren naar de Microsoft-vouw.

Als u vermoedt dat de politiek achter de tech sluwe, zou je gelijk hebben.

De tweede (plaatsvervangend) burgemeester van München, Josef Schmid, zei dat het nieuwe onderzoek is noodzakelijk vanwege klachten van werknemers, die Schmid zei zijn ‘lijden’ in de overgang. Schmid verloor een tweede ronde voor Burgemeester eerder dit jaar aan Dieter Reiter, maar werd genoemd Tweede burgemeester mei als onderdeel van een coalitieregering.

De oorspronkelijke beslissing om Microsoft te schoppen naar de stoeprand was niet gebaseerd op de kosten. In plaats daarvan, volgens een rapport van de Europese Commissie 2008, het belangrijkste motief was “het verlangen naar strategische onafhankelijkheid van softwareleveranciers” -inclusief een enkele zeer grote software leverancier gevestigd in Redmond, Washington, Verenigde Staten Op het moment dat de oorspronkelijke beslissing werd besproken, er was geen tekort aan retoriek van voorstanders over Microsoft als monopolist.

In feite is het oorspronkelijke onderzoek uit 2003 voorspelde dat de “eigen oplossing,” op basis van Windows en Microsoft Office, zou 35 miljoen euro, of ongeveer 2,5 miljoen euro minder dan de open-source alternatief na de boekhouding voor personeel en opleiding kosten hebben gekost.

Een 2012 rapport in opdracht van de stad pochte dat de migratie daadwerkelijk had gered 11,6 miljoen euro, waarvan 5 miljoen euro in hardware upgrade kosten die nodig zijn voor Windows 7 en licentiekosten van 4,2 miljoen euro voor Windows en 2,6 miljoen euro voor Office op 15.000 gemeentelijke pc’s. Het verslag van de stad schatte de kosten van personeel en opleiding als identiek op ongeveer 22 miljoen euro in een van beide scenario.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Microsoft betwist deze resultaten met een studie in opdracht begin 2013, dat naar verluidt toonde de limux project kost meer dan 60 miljoen euro, in vergelijking met de 17 miljoen euro die het bedrijf zei een Windows XP en Office oplossing zou hebben gekost. Ambtenaren van de stad zei dat het rapport was gebaseerd op; “. Gebrekkige veronderstellingen”

Er is geen twijfel dat licentiekosten Microsoft’s voegen een aanzienlijk deel van de verandering van de totale kosten van een grote overheid inzet zoals deze in vergelijking met de vrije-als-in-bier software. Maar critici hebben opgemerkt, zijn er aanzienlijke kosten die gemoeid zijn met het zijn de uitschieter bij vrijwel elke andere overheidsinstelling in het land gebruik maakt van Windows.

Sabine Nallinger, die voor burgemeester voor de Groenen liep, merkte op dat de uitwisseling van gegevens was vooral problematisch en werkte niet goed. Schmid overeengekomen, vertellen de grootste krant van München, Süddeutsche Zeitung, dat “Linux is erg duur”, omdat de behoefte aan aangepaste programmering.

En het wegwerken van alle proprietary software is niet realistisch optie. Dat 2008 EG verslag wordt opgemerkt dat in München maakt gebruik van 300 “gespecialiseerde administratieve software pakketten” om haar officiële taken te vervullen. Hoewel het doel was om die eigen applicaties met platform-onafhankelijke alternatieven te vervangen, de realiteit is dat de meeste waarschijnlijk zou eindigen uitgevoerd in Windows in een virtuele machine, wat natuurlijk vereist betalen Microsoft een licentievergoeding.

Bouw je implementatiestrategie met de hulp van deze 2014 Microsoft-product roadmap; gids Het bureaublad diehard’s aan het maken van Windows 8 werken als Windows 7, Microsoft Enterprise Primer op Dynamics ERP; IT Pro’s Survival Guide To Windows 7

Enterprise Software;? OpenOffice is dood. Lang leve LibreOffice; Open Onetime MS Office challenger OpenOffice:? We kunnen stilgelegd als gevolg van afnemende ondersteuning; Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

En dus München is weer terug bij af, met een team van onafhankelijke deskundigen het evalueren van de alternatieven. “Als de experts raden een terugkeer naar Microsoft, dan kan het niet worden uitgesloten”, aldus Schmid.

? OpenOffice is dood. Lang leve LibreOffice

Onetime MS Office challenger OpenOffice: We kunnen stilgelegd als gevolg van afnemende steun

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip