Glassdoor rapport enquêtes Facebook personeelsbestand sentiment een jaar na de IPO

Facebook werd een naamloze vennootschap bijna een jaar geleden, en de storm rond de teleurstelling dat het werd, niet echt uiteindelijk voor maanden.

Een nieuw rapport van de online banen en carrières gemeenschap Glassdoor onderzoekt hoe Facebook medewerkers voelen over hun werkomgeving, zowel voor als na de belegerde beursgang evenement.

Op basis van de algemene gevoelens in de richting van CEO van het bedrijf, Mark Zuckerberg, evenals een aantal andere verbeteringen (hogere salarissen, enz.), Lijkt het erop dat al die zorgen waren gewoon overdreven reacties.

Met ingang van 30 april Zuckerberg had een goedkeuring rating van 98 procent, terwijl 95 procent van de huidige medewerkers zeiden dat ze zouden de Menlo Park, Californië op het hoofdkantoor bedrijf aanraden aan vrienden op zoek naar werk. Dat is gebaseerd op 393 waarderingen geplaatst op Glassdoor.

Merk op dat bij ook opgemerkt tussen 1000 en 5000 medewerkers, dus er is zeker ruimte voor fouten.

Toch Glassdoor onderzoekers beweerd dat het bedrijf rating is up, onder vermelding dat zij kreeg een 4.7 rating ( “zeer tevreden”) over de laatste 12 maanden – een lichte stijging ten opzichte van de 4,6 waardering gedurende het jaar in de aanloop naar de beursgang in 2012.

Hier zijn een paar voorbeelden van de anonieme werknemer beoordelingen over Facebook een jaar na de beursgang

“Facebook is ook een missie-gerichte organisatie, in dezelfde zin dat het leger, of een hulporganisatie is De meeste werknemers begrijpen het doel van de vennootschap groter is dan alleen het maken van haar werknemers en aandeelhouders materieel succesvol te zijn.”. – Facebook Software Engineer (Menlo Park, CA)

Tech industrie; Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen; After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar; tech industrie, British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval

De post-IPO scramble heeft veel te verliezen het vertrouwen in de vooruit denken en de strategie van de top level management;. Lagere level management vaak niet de vaardigheden of wil om af te leiden van de toenemende zakelijke politiek ‘- Facebook Werknemer (Dublin, Ierland)

Software engineers zijn ook gezegd worden meer verdienen. Volgens Glassdoor, het gemiddelde basissalaris voor Facebook software engineers groeide het afgelopen jaar tot $ 119.262, een stijging van $ 112.193 eerder.

Toch zijn senior management ratings een hulpmiddel voor het erger worden als ratings met 0,3 punten gedaald tot 4,0.

Dat wordt nog steeds beschouwd als “zeer tevreden”, maar het is een daling ten opzichte van de 4,3 waardering geplaatst tijdens het jaar voor de IPO.

Grafieken via Glassdoor

Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren’

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval