Gartner zegt dat de verkoop van hybride apparaten zullen stijgen in 2015

In een pc-markt, dat schommelt tussen de sombere en ho-hum, shape-shifting hybride apparaten zijn de enige lichtpuntje.

Lees dit

Een nieuw rapport van Gartner over de landschap voor twee-in-één-notebooks en tablets zegt “verkoop van hybride apparaten niet gestopt met groeien sinds 2012, in totaal 12,6 miljoen eenheden in 2014 en zal naar verwachting 58 miljoen eenheden te bereiken in 2019.”

Het bedrijf noemt “hybride ultramobiles” het snelst groeiende segment van de mobiele pc-markt, met een omzet zal naar verwachting 77 procent stijgen in 2015 ten opzichte van vorig jaar.

Overbrenging van traditionele desktop en notebook PC’s zijn in verval, maar een nieuwe categorie apparaten groeit snel genoeg om meer dan halen de speling, volgens de onlangs vrijgegeven Gartner cijfers.

Gartner projecten die OEMs 13,5 miljoen apparaten te verkopen in de hybride ultramobiele categorie dit jaar, onder leiding van Asus, die 3,1 miljoen eenheden in 2014. Lenovo geleverd (met zijn toepasselijke naam Yoga lijn) werd tweede in 2014 met 1,9 miljoen. HP werd derde met een totale omzet van 800.000 eenheden. Gartner merkt op dat HP heeft “aanzienlijk uitgebreid zijn productlijn in dit segment met een breed scala van modellen van de consument in een verscheidenheid van prijsklassen, van $ 199 tot $ 1.999.”

Die cijfers omvatten niet Microsoft’s Surface en Surface Pro lijnen, die worden aangemerkt als “ultramobiele tablets”, omdat het toetsenbord is optioneel. Gartner zegt dat Microsoft had een 36 procent marktaandeel in deze categorie in 2014, en het was nummer 3 over het algemeen achter Asus en Lenovo met 14 procent van de totale hybride markt.

Het bedrijf projecten in totaal 8 miljoen ultramobiele tablets zal worden verkocht in 2015. Dat is ongeveer 10 procent meer dan het totaal van alle Chromebooks zal naar verwachting dit jaar te verkopen.

Als deze cijfers juist zijn betekent Microsoft verkocht meer dan 1,7 miljoen Surface producten in 2014, velen van hen duurder Surface Pro 3 modellen, die niet werden vrijgegeven tot de zomer. Als Microsoft stelt dat het aandeel in 2015, cijfers van Gartner’s suggereren het kon op ongeveer 3 miljoen eenheden schip voor het volledige jaar. Indien, zoals algemeen verwacht, Microsoft brengt een Surface Pro 4 is ontworpen voor Windows 10 later deze zomer, zou het een grote stimulans zijn die getallen.

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

Het bedrijf haalde ook een eigen onderzoek uitgevoerd in vijf landen (VS, China, Brazilië, India en Duitsland), waaruit bleek dat “maar liefst 11 procent van de tablet-gebruikers, 10 procent van de pc-gebruikers en 8 procent van de notebook gebruikers overwegen vervangen hun huidige toestel met een hybride apparaat in de komende twee jaar. ”

Het grootste deel van de groei van deze apparaten komt van de consument, Gartner zegt, opmerkend dat hybriden zijn een moeilijk te verkopen met enterprise kopers. IT-beslissers zijn “worstelen om een ​​overtuigende argumenten om hybride ultramobiles voor de gebruikers te kopen te maken, omdat de pc geïnstalleerde basis is overwegend Windows 7 en legacy-applicaties zijn niet touch-based”, aldus Gartner research director Tracy Tsai.

Tsai suggereert dat de business case zal duidelijker zijn wanneer bedrijven beginnen te migreren naar Windows 10 en kan beter gebruik maken van de functies die uniek zijn hybriden en convertible te maken. Dat is een proces dat enkele jaren kan duren, natuurlijk, en de snelheid is sterk afhankelijk van de wereldeconomie.

Ondanks de indrukwekkende stijging van de nummers voor deze hybride apparaten, het is vermeldenswaard dat ze nog slechts een fractie van de nieuwe verkopen. Clamshells zal goed zijn voor 87 procent van de verkoop van mobiele PC dit jaar en zal nog steeds vertegenwoordigen 74 procent van de omzet in 2019.

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s