Gartner geeft een lijst van top 5 servervirtualisatie trends voor 2012

De Gartner Group kondigde vandaag de top vijf servervirtualisatie trends om naar te kijken in 2012.

Analist Tom Bittman merkt op dat als VMware wordt geconfronteerd met toenemende concurrentie, kosten omlaag gaan en klanten experimenteren met verschillende virtualisatie platformen. Bovendien, prijzen en licenties is in beweging als nieuwe cloud-modellen ontstaan, heeft de penetratie bereikt 50 procent en publieke cloud providers bekeek op hellingen voor het toenemend aantal ondernemingen het bouwen van private clouds.

Fragmenten uit het persbericht dat vandaag is uitgebracht door Gartner uitweiden over de belangrijkste trends

1) Concurrerende Keuzes belegen: Stel je voor hoe de virtualisatie markt anders zou zijn als de server virtualisatie trend vandaag de dag begon. VMware is de concurrentie is sterk verbeterd in de afgelopen jaren, en de prijs is steeds een grote differentiator. Bedrijven die nog niet zijn begonnen met het virtualiseren (en ze bestaan, maar meestal klein) hebben echte keuzes vandaag.

2) Tweede Sourcing Groeit: Bestaande VMware gebruikers misschien niet de migratie uit de buurt van VMware, maar ze zijn bezig met de kosten en potentiële lock-in. Een groeiend aantal bedrijven zijn het nastreven van een strategie van de “tweede inkoop” – het inzetten van een andere virtualisatietechnologie in een apart deel van de organisatie. Heterogene virtualisatie management is vooral een intentieverklaring, maar er is belangstelling.

3) Prijzen Modellen in Flux: Van dure hypervisors om gratis hypervisors aan-core-based pricing en nu-geheugen gebaseerde aanspraken – virtualisatie prijsstelling is altijd in beweging geweest en trends in de richting van private en hybride cloud zal ervoor zorgen dat virtualisatie de prijzen zullen blijven morph en daag de bestaande IT-financieringsmodellen.

4) Penetratie en verzadiging: Virtualisatie raken 50% penetratie. Concurrentie en nieuwe, kleine klanten waardoor de prijzen dalen. De markt groeit, maar niet zoals het vroeger was, en vendor gedrag zal aanzienlijk veranderen als gevolg van het. En vergeet niet de impact op de server-leveranciers niet te vergeten – de komende jaren zal blijken te zijn een uitdaging tot virtualisatie vertraagt.

5) Cloud Service Providers zijn het plaatsen van Bets: IaaS-leveranciers kan de virtualisatie die plaatsvindt in de bedrijven niet negeren. Het creëren van een on-oprit naar hun aanbod is van cruciaal belang, wat betekent dat het plaatsen van weddenschappen – moeten ze hun eigen normen (hun beroep misschien beperkte), kopen in de virtualisatie-software die wordt gebruikt door bedrijven (zelf misschien commoditizing), of te bouwen / kopen software die verbetert interoperabiliteit (al dan niet goed)? Geen gemakkelijke keuze, en de winnaars en verliezers zullen worden bepaald.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle, Data Centers, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen