FTTP halve waarheden te maskeren whole-NBN misleiding

Het lezen van transcripten van de National Broadband Network (NBN) persconferenties waar men niet aanwezig kan pijnlijke voor journalisten was.

(Credit: David Braue /

Schijnbaar voor de hand liggende vragen niet gesteld, belangrijke antwoorden niet gegeven en nog steeds meer zichzelf tegensprekende veranderingen in de Liberale Partij beleid bevorderen een gevoel van irritatie en een dwingende verlangen om obsceniteiten schreeuwen door het raam.

De buren zijn nu in therapie, maar Liberaal telecom beleid blijft zo kneedbaar als ooit, daarna, Malcolm Turnbull deze week gespoten helemaal naar Gippsland, Victoria, aan de lokale lid voor McMillan Russell Broadbent meedoen in het snijden van het lint op OptiComm nieuwe fiber-optic netwerk, dat heeft gebracht glasvezel diensten aan een woonwijk op het platteland van Drouin.

Turnbull schaduw portefeuille betekent dat hij geen normaal competitieprogramma op grote breedband ribbon-cutting ceremonies (het grootste deel van hen wordt NBN verwant), maar dit was te mooi een gelegenheid om te missen: hier was een privé-sector ontwikkelaar die Optus Internet backhaul meenam naar een gebied dat, als de mijne, is niet gepland om NBN diensten te krijgen voor de komende jaren.

Voor iemand die nog steeds zijn geloof in Australië privé-sector telco industrie blindelings beweren, het was een geweldige kans voor Turnbull zijn nog steeds ondoorzichtige NBN beleid spruik. Men kan alleen maar voorstellen dat de ingeblikte applaus als Turnbull hit NBN Co met één zinger na de andere, zonder twijfel het gevoel heel zelfvoldaan toen hij emceed het evenement als één lange aanval op het NBN.

Turnbull zo domineerde de doorstop dat halverwege de Q & A, Broadbent onderbrak gedwee, om te vragen “doet iedereen willen vragen over de details van de aankondiging?”

Niemand deed. De kruiperig media negeerde hem en smeekte Turnbull voor meer vlezige informatie over hoe OptiComm betere vezel diensten sneller dan NBN Co ooit zou kunnen hopen om had geïnstalleerd.

Wanneer zal OptiComm uit te breiden zijn glasvezelnetwerk aan de rest van de Drouin gebied bedienen, en welk niveau van Coalition subsidie ​​nodig zal zijn om dit te realiseren;? Hoe zal de coalitie te doen gelden controle van de local loop Telstra’s in de rest van Drouin, om koper te verzekeren -aangesloten bewoners kunnen toegang krijgen tot hun keuze van FttN provider;? ADSL2 Exchange heatmaps suggereert dat de bewoners buiten de directe centrum van Drouin zijn piek van onder 5Mbps ten opzichte van bestaande ADSL-diensten. Hoeveel extra fiber nodes zou moeten worden geïnstalleerd, en waar de hele stad brengen naar spec met de Coalitie FttN plannen;? Hoe zal de regering ervoor te zorgen dat de bewoners van greenfields landgoederen zijn technologisch niet geïsoleerd door de verspreiding van private sector exploitanten die negeren NBN Co specificaties?

NBN Co hebben, Turnbull zei, probeerde om effectief te dringen dat zij de enige [greenfields] provider zou moeten zijn, en de gevolgen daarvan is dat slechts een handvol van groene gebieden daadwerkelijk zijn aangesloten op het NBN.

We weten dat dit waar is, omdat Turnbull zegt dat het waar is. Rechts?

Dus, die drie andere Drouin-area woonwijken, waar de NBN Co eigenlijk is het installeren van glasvezel op dit moment niet bestaat?

Ze zijn daar op de roll-out kaart NBN Co. Canterbury Estate, Stockman Wood Estate, Bowen Heights. Allen zijn momenteel fiber-d door dezelfde NBN Co dat Turnbull zo trots verkondigd werd ingehaald door OptiComm.

In feite, te oordelen naar de kaart, lijkt NBN Co te zijn in een bepaalde fase van de roll-out in tientallen nieuwbouwwijken in het hele land. Turnbull moet zeer grote handen te hebben.

Ik ben niet op zoek naar de inspanning van de waarde van OptiComm en zijn soortgenoten te verminderen, ze hebben een rol te spelen en het is geweldig dat ze ervoor te zorgen dat de woningen gebouwd in de 21e eeuw kan worden onderhouden met breedband die niet afkomstig zijn uit de 20.

Het probleem is de neiging om te wijzen op een voorbeeld van een succesvolle aanpak en handelen als het gaat om de wereld te redden. Het feit is dat OptiComm en andere greenfields specialisten cherry-picking de eenvoudigste en kleinste deel van onze woningmarkt, om te suggereren dat dit een soort van private-sector ontwaken, in plaats van een adequaat opportunistische investeringen, is misleidend en onjuist.

Turnbull heeft lang gepleit dat de Coalitie fixed-wireless beleid in landelijke steden dezelfde 12Mbps diensten als NBN Co’s zou leveren. Nu, als gevolg Turnbull heeft sprong aan boord van het goede schip FttN, 12Mbps diensten zijn plotseling “gewoon niet bevredigend”? …. is dit niet de zelfde minister schaduw die al luid schreeuwen van de daken dat de snelheid is niet van belang?

Ik heb misplaatst geloof Turnbull’s aan bod in de private sector vele malen in het verleden (bijvoorbeeld, hier, en, hier, en zal u niet vervelen door zo opnieuw doen Gebruik uw lezing tijd om plaats te lezen Turnbull’s post-event doorstop – en dat is. beschikbaar, zonder blozen, voor het lezen op de website van Turnbull’s, waar bezoekers de aloude traditie van het vernielen Turnbull’s Fibre-to-the-Node (FttN) ideologie op zijn eigen blog. Kudos bleven hem voor hen geen matigende in de vergetelheid ( hoewel, als hij dat deed, zou er geen commentaar).

Er is veel te zeggen over dit vermakelijke evenement, maar voor nu, laat me je aandacht richten op twee in het oog springende problemen.

Ten eerste is dat Turnbull blijft om te voorkomen dat het aanpakken van een van de echte vraagtekens rond zijn beleid. Terwijl tegelijkertijd het aanvallen van de Arbeid zou 100 megabits per seconde (Mbps) NBN dogma, blijft Turnbull toe te geven aan een mainstream media die zich bezighoudt alleen met sensationele beweringen over 100Mbps versus 50 Mbps, 25 Mbps, 24 Mbps en 12 Mbps.

Dit laat hem volledig de echte vragen om zijn beleid te vermijden – die niet worden gevraagd door verslaggevers, die vooral lijken enthousiast over zijn-infuus gevoed statistieken waarmee de tas van de NBN.

Als Turnbull wil suggereren dat wat OptiComm deed in Drouin heeft geen invloed op de rest van Australië en zijn bredere FttN strategie, moet hij zijn vragen zoals

Wanneer zal OptiComm uit te breiden zijn glasvezelnetwerk aan de rest van de Drouin gebied bedienen, en welk niveau van de Coalitie van de subsidie ​​zal nodig zijn om dit te realiseren?

Hoe zal de coalitie te doen gelden controle van de local loop Telstra’s in de rest van Drouin, om ervoor te zorgen koper aangesloten bewoners kunnen toegang krijgen tot hun keuze van FttN provider?

ADSL2 Exchange heatmaps suggereert dat de bewoners buiten de directe centrum van Drouin zijn piek van onder 5Mbps ten opzichte van bestaande ADSL-diensten. Hoeveel extra fiber nodes zou moeten worden geïnstalleerd, en waar de hele stad tot aan spec met de Coalitie FttN plannen te brengen?

Hoe zal de overheid ervoor te zorgen dat de bewoners van greenfields landgoederen zijn technologisch niet geïsoleerd door de verspreiding van particuliere ondernemers die negeren NBN Co specificaties?

Het tweede merkwaardige de aankondiging is Turnbull’s erg nieuwsgierig wendingen van uitdrukking. Zijn nieuwe catch-kreet – waarin hij NBN Co’s plan om met vaste draadloze diensten aan landelijke steden te leveren met minder dan 1000 panden slams – naar buiten is gekomen bij elke recente verschijning, maar in deze laatste lancering, lijkt nog een ander beleid te hebben veroorzaakt achterwaartse salto.

Turnbull is nu het argument dat zelfs kleine struik steden een verkeersdrempel met de installatie van VDSL-diensten die het centrum van de stad zal bedienen, met wat hij beweert zal oplopen tot 80 Mbps diensten zullen krijgen. Dit, let wel, ten opzichte van dezelfde koperen leidingen die in zo’n slechte staat dat vele landelijke bewoners zijn nog steeds moeite om meer dan dial-up snelheden te krijgen.

Turnbull is nu het argument dat zelfs kleine struik steden een verkeersdrempel met de installatie van VDSL-diensten die het centrum van de stad zal bedienen, met wat hij beweert zal oplopen tot 80 Mbps diensten zullen krijgen. Dit, let wel, ten opzichte van dezelfde koperen leidingen die in zo’n slechte staat dat vele landelijke bewoners zijn nog steeds moeite om meer dan dial-up snelheden te krijgen.

Niet afgeschrikt door de werkelijkheid, Turnbull ziet nu VDSL als een alternatief voor vaste draadloze (begunstigd door zowel NBN Co en, een paar maanden geleden, de Liberale Partij). In Drouin, betoogde hij dat “het verschil tussen de fiber-to-the-terrein (FTTP) en vaste draadloze is gigantisch.”

No kidding. Maar er is meer.

Je hebt het over zeer hoge snelheden, omhoog van 100 Mbps naar beneden tot 12 m [bps]. Nu, dat is gewoon niet bevredigend.

Turnbull heeft lang gepleit dat de Coalitie fixed-wireless beleid in landelijke steden dezelfde 12Mbps diensten als NBN Co’s zou leveren. Nu, als gevolg Turnbull heeft sprong aan boord van het goede schip FttN, 12Mbps diensten zijn plotseling “gewoon niet bevredigend”?

Het beleid van de Coalitie blijft weerspiegelen die van de Arbeid, als Turnbull grijpt op zijn nieuw gevonden liefde van VDSL en trots verkondigt haar vermogen om ten minste 5Mbps leveren op 1km van de uitwisseling – en dat “velen van hen zou 80 Mbps te krijgen”.

Is dit niet dezelfde minister schaduw die al luid is schreeuwen van de daken dat de snelheid is niet van belang? Waarom dan, is hij nu het argument dat de Coalitie FttN magische snelheden leveren bijna net zo snel als vezels?

Het is, natuurlijk, want hij heeft besloten om de snelheid spel te spelen tegen de Arbeid NBN. “Onder onze aanpak,” zei hij, “we konden zeer kosteneffectief, en misschien wel meer kosten-effectiever dan vaste draadloze, leveren snel draad lijn breedband om veel kleinere steden land en in het bijzonder, veel regionale steden, bijzonder Gippsland.

Telecom journalist-cum-goeroe Richard Chirgwin heeft geschreven een mooie verklaring waarom deze stelling is volslagen onzin, dus ik zal zijn wiel hier niet opnieuw uit te vinden of te vermelden dat veel internetgebruikers in gebieden zoals Drouin worden met behulp van oude koperen verbindingen die nauwelijks ondersteunen ADSL, veel minder VDSL.

Deze aanpak ook in strijd met beweringen Turnbull dat hij is de technologie-agnostisch. In werkelijkheid heeft Turnbull is een picking-technologie na de andere, drijvende ene techniek na de andere in de pers, totdat hij een die steekt kan vinden. Hij heeft zeker een favoriete technologie deze week, en dat technologie VDSL.

Als hij blijft ontwijken van de echte duivel-in-the-detail vragen over zijn implementatiestrategie wordt Turnbull dansen rond een mainstream media die de plicht om meer echte antwoorden over zijn voorgestelde alternatieve eisen heeft, maar ontbreekt het technische nous of oprechte interesse daartoe.

Zijn onoprecht bevordering van de particuliere sector fiber projecten, alsof ze een nationale oplossing, logenstraft hun beperkte omvang en potentieel anti-competitieve karakter – en hoogtepunten waarom Australië meer van de man die de NBN zou tornen moet verwachten.

Wat denk je? Is Turnbull gelijk over VDSL? Heeft hij te danken Australië meer duidelijkheid over het beleid complexiteit rond zijn steeds veranderende beleid? Of is hij op het juiste spoor?

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data