FTC beefing regels voor de bescherming van kinderen online privacy

Gewoon een beetje meer dan een week, na de publicatie van een rapport; uiten van ernstige bezorgdheid over mobiele apps gericht op kinderen, de Federal Trade Commission is het nemen van meer beslissende actie.

; We hebben standaard openbaarmaking voor online privacy. Hier is hoe

De FTC woensdag bekend dat het zal worden actualisering en “het versterken van de” Children’s Online Privacy Protection (COPPA) Regel.

Oorspronkelijk in 1998 is aangenomen, wordt de handeling bedoeld om website-exploitanten en online-diensten gericht op kinderen onder de 13 tot “bericht aan ouders en krijgen hun verifieerbare toestemming voor het verzamelen, het gebruik of de bekendmaking van de persoonlijke gegevens, en veilig te houden van de informatie die ze verzamelen nodig van kinderen.

In het rapport van vorige week, de FTC stelde dat de ouders nog steeds geen duidelijk beeld van wat voor soort data wordt verzameld over hun kinderen als het gaat om mobiele apps, in het bijzonder hebben.

De laatste beoordeling van deze regel was in 2010, en gezien de toename van sociale media (kijk maar, aan het Instagram vuurstorm deze week en sindsdien, een update maakt het nu zinvol.

Er zijn een aantal meer specifieke modificaties aan de COPPA regel, die gedetailleerd in de verklaring van de FTC zijn genoteerd.

Samen met verduidelijkingen definities van wat “persoonlijke informatie” of een website vormt “operator,” hier zijn een paar voorbeelden van de wijzigingen

De lijst met “persoonlijke informatie” die niet kan worden verzameld zonder ouderlijke kennisgeving en toestemming bevat nu geolocatie informatie, foto’s en video’s;. De FTC is het sluiten van “een maas in de wet,” die blijkbaar toegestaan ​​apps en websites gericht op kinderen aan derden toestaan om persoonlijke informatie te verzamelen van hen via plug-ins zonder ouderlijke kennisgeving en toestemming;. De COPPA regel wordt uitgebreid tot deken “persistent identifiers” die gebruikers in de tijd en over verschillende websites of online diensten, zoals IP-adressen en ID’s mobiele apparaat te herkennen .

Bovendien is de FTC bepaald dat de laatste gewijzigde regel “vereist ook operators om persoonlijke informatie van kinderen voor slechts zo lang als redelijkerwijs noodzakelijk is vast te houden, en om te beschermen tegen onbevoegde toegang of gebruik, terwijl de informatie wordt verwijderd.”

FTC-voorzitter Jon Leibowitz beweerd in voorbereide opmerkingen dat hij is ervan overtuigd dat deze veranderingen zullen “het juiste evenwicht tussen de bescherming van innovatie die rijke en boeiende inhoud voor kinderen zal zorgen, en ervoor te zorgen dat ouders worden geïnformeerd en betrokken bij de online activiteiten van hun kinderen.”

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond