Frankrijk zoekt € 1.6b in achterstallige belastingen van Google

Frankrijk is op zoek naar € 1600000000 (1760000000 $) in achterstallige belastingen uit United States internet gigant Google, die werd bekritiseerd voor het gebruik van agressieve belasting-optimalisatie technieken, heeft een bron bij het ministerie van Financiën gezegd.

“Voor zover ons land betreft, achterstallige belastingen met betrekking tot dit bedrag bedrijf tot € 1,6 miljard euro,” de ambtenaar, die weigerde te worden genoemd, zei op woensdag.

Een woordvoerster van Google France weigerde commentaar te geven. Een bronvermelding 2012 media verslag melding gemaakt van een vordering tot € 1000000000 door de Franse autoriteiten, die Google ontkende op het moment.

De belastingdienst geeft meestal minstens één voorlopige beoordeling voordat het definitief oordeel, dat in de rechtbank kan worden aangevochten, indien niet geaccepteerd, belastingadviseurs gezegd.

Eerder deze maand, minister van Financiën Michel Sapin uitgesloten dat het vinden van een deal met de Amerikaanse zoekmachine bedrijf zoals de Britse regering onlangs deed, zeggen dat de bedragen die op het spel in Frankrijk waren “veel groter” dan die in Groot-Brittannië.

Google een schikking getroffen £ 130 miljoen met de Britse belastingdienst voor de periode sinds 2005, die Britse politici kritiek op dinsdag als “onevenredig klein”.

In 2013 heeft de regering van het Verenigd Koninkrijk gestart met een parlementair onderzoek naar Google’s belastingontwijking, naar aanleiding van verzoeken van de parlementaire commissie UK Public Accounts voor Revenue and Customs van Hare Majesteit te kijken naar Google’s fiscale zaken. Google trok zware kritiek op het moment voor slechts het betalen van $ 16.000.000 in de belasting op een omzet van $ 1800000000 tussen 2006 en 2011.

In Australië, Google betaalde slechts AU $ 9.000.000 in de fiscale voor 2014, ondanks de omzet zit op AU $ 357.000.000 en winst voor belastingen bij AU $ 58.700.000.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Google, samen met Apple, heeft de woede van de Australische autoriteiten opgesteld voor het gebruik van de zogenaamde “Double Irish Nederlandse Sandwich” methode funneling geld door middel van andere landen uit Australië met het oog op een lager belastingtarief te betalen.

Vanaf het begin van 2016, vond multinationale ondernemingen te vermijden belasting in Australië zal hebben om terug te betalen van de verschuldigde belasting, plus een 100 procent boete.

De wetten zijn uitvoering van de aanbevelingen van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) van de G20-opdracht base erosie en-profit verschuiven project (BEPS) van de Australische overheid. Onder BEPS, de OESO verwacht tot clawback maar liefst $ 240.000.000.000 aan verloren inkomsten elk jaar door middel van dodgy fiscale praktijken over de hele wereld, die zij stelt vertegenwoordigt tot 10 procent van de wereldwijde inkomsten uit vennootschapsbelasting.

In augustus werd bekend dat AU $ 31 miljard werd gesluisd van Australië naar Singapore in een jaar met 10 multinationals.

Veiligheid;? Perth cop toegankelijk beperkt computer, Legal;? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-Samsung werknemer leukemie gevallen niet verwante werken, Enterprise Software;? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL, Banking; Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië grote banken

Er moet gevolgen hebben voor deze bedrijven zijn, wat ze doen, “Jason Ward, die deel uitmaakte van een coalitie die Freedom of Information documenten via collectieve Australië belastingontwijking zochten was, zei op het moment.” Het is niet illegaal, maar het is volkomen immoreel.

AAP

? Perth cop benaderd beperkt computer

? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-werknemer Samsung leukemie gevallen niet gerelateerd werk

? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL

Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië’s grote banken