Fedora 20 “Heisenbug” gaat beta

First things first, wat de heck is een Heisenbug? Het is niet een verzonnen woord. Het is programmeurs ‘jargon, spin-off van Heisenberg Onzekerheid Principle, voor “A bug die verdwijnt of verandert zijn gedrag wanneer men probeert te peilen of isoleren.” Voor Linux-gebruikers is het ook Red Hat’ s next community Linux, Fedora 20.

Cloud en virtualisatie Verbeteringen

Na enige vertragingen als gevolg van bugs, Fedora aangekondigd dat Fedora 20 is weer op de rails en de beta is nu klaar om te testen. Als alles goed gaat, zal Heisenbug worden uitgebracht op 10 december 2013.

Natuurlijk, zoals Red Hat merkt op: “Met de beta release, de software is voorzien van compleet, maar kan een aantal bugs te hebben. Real-world testen en verslagen van de gebruikers zijn van vitaal belang voor het identificeren van nieuwe of onbekende bugs, zodat ze eerder kunnen worden aangepakt ruimere verspreiding. ”

De meest waarschijnlijke plaats om deze bugs te vinden is, helaas, in nieuwe functies Fedora 20’s. Deze functies omvatten

OS Installer Ondersteuning voor LVM Thin Provisioning – Met de introductie van thin provisioning via Logical Volume Manager (LVM) in de Linux-kernel, Fedora 20 kan nu ondersteuning voor de configuratie van de thin clients tijdens de installatie van het besturingssysteem.

VM Snapshot UI met virt-manager – Terwijl QEMU en libvirt zijn volledig geschikt voor het uitvoeren van een veilige virtuele machine (VM) snapshots / checkpoints, heeft een eenvoudige, detecteerbaar UI niet bestaan. Deze functie voegt een UI naar virt-manager om de VM te vereenvoudigen.

Fedora is voorzien van een groot aantal nieuwe functies en bijgewerkte pakketten om rente ontwikkelaars met behulp van een grote verscheidenheid van talen, waaronder Ruby on Rails 4.0, Perl 5.18, en de GNU C Library 2.18.

NetworkManager verbeteringen – Gebruikers kunnen nu toevoegen, bewerken, verwijderen, activeren en de-activeren netwerkverbindingen via de nmcli command-line tool. En steun voor het verlijmen en het overbruggen van interfaces is nu opgenomen, het verbeteren van de bruikbaarheid voor ondernemingen en virtualisatie-gebruikers.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Geen Standaard Sendmail, Syslog – Zoals systemd blijft om te rijpen, neemt de systemd tijdschrift nu zijn plaats als de standaard logging oplossing in plaats van syslog, terwijl Sendmail niet langer wordt standaard geïnstalleerd.

Sprekend voor mijzelf, en als iemand die zijn tanden op Sendmail gesneden terug in de dag toen ik een e-mail beheerder, het spijt me om te zien dat het niet meer zal worden standaard geïnstalleerd. Toch is het daar in de repositories als u dat wilt.

Voor de desktop-gebruikers, wordt Fedora nog steeds met behulp van het X Window System in plaats van de nieuwe Wayland-display server. Er zal een experimentele versie van Wayland in Fedora 20, die de GNOME desktop zal ondersteunen, maar de definitieve versie van Wayland zal niet verschijnen totdat Fedora 21 schepen in 2014. In beide gevallen zal de primaire Heisenbug desktop GNOME 3.10 zijn.

Op de top van dit alles, heeft Fedora ARM een primaire architectuur gemaakt. Terwijl Fedora talrijke hardware-architecturen de loop der jaren heeft gesteund, met x86 / x86_64 gebruikt door een meerderheid van de Fedora-gebruikers, heeft de ARM team enorme vooruitgang geboekt in het afgelopen jaar. Aangezien ARM reeds de mobiele markt en shows domineert, een grote belofte voor servers, dit is een slimme wereld.

Fedora, Red Hat Linux gemeenschap, blijkt 10; Fedora 19, Schrödinger’s Cat, leeft; Het Fedora Project armen omhoog; Raspberry Pi krijgt ‘Pidora’ geoptimaliseerd Fedora remix; Fedora Linux overweegt overschakelen op MySQL voor MariaDB

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Klaar om het eens te proberen? U kunt Fedora 20 nu. Voor het installeren van deze zorg ervoor dat je de beta release notes en de gemeenschappelijke Fedora 20 bugs pagina te bekijken, zodat u onaangename verrassingen kunt vermijden.

 verhalen

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Developer extra’s

Maturity / Geavanceerde functies