Facebook engineers onthullen hoe Parse past in Platform, B2B strategieën

MENLO PARK, Californië. – The Facebook Platform viert zijn zes-jarig bestaan ​​op vrijdag, en ingenieurs voor ‘s werelds grootste sociale netwerk bood een kijkje achter de schermen kijken naar waar de infrastructuur volgende gaat.

; Inzicht Eenhoorn: Een diepe duik in Facebook’s Grafiek Zoek Facebook vertaalt natuurlijke taal-interface onder Graph Zoeken

De update, gehouden op Facebook’s Silicon Valley hoofdkantoor, ook licht werpen over het bedrijf de zich ontwikkelende B2B-strategie, die een impuls met de recente overname van Parse gekregen.

Te herinneren, Facebook kocht Parse, een startup met een cloud-gebaseerde platform van schaalbare cross-platform diensten en hulpmiddelen voor ontwikkelaars, terug in april.

In het bijzonder, Parse kwam met tools die ontworpen zijn voor de ontwikkeling op iOS en Android-apparaten.

De financiële voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt, maar Facebook herhalingen beweerde via e-mail op het moment dat “dit is een overname -. Niet een talent deal”

“Facebook kan deze horizontale rij dat mensen aan die applicaties van derden brengt geworden,” merkte Purdy.

Ter referentie, werd het Facebook Platform gebouwd om externe ontwikkelaars in staat stellen om hun apps met de Social Graph te integreren, volgens Doug Purdy, directeur product management bij het sociale netwerk.

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20, Apple, Twitter’s reactie op de Apple Launch, Social Enterprise, Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport

Op zoek naar de nabije toekomst door middel van ten minste 2014, Purdy geschetst dat Facebook Platform strategie zal worden gehouden door de volgende vier pijlers: Identiteit (social plugins, logins, enz.), Open Graph (Timeline, News Feed, Graph Search), Advertenties en App Services.

“Facebook kan deze horizontale rij dat mensen aan die applicaties van derden brengt geworden,” merkte Purdy.

De laatste pijler, Application Services, is waar Parse komt.

Ilya Sukhar, mede-oprichter en voormalig CEO van Parse, erkende dat het ontwikkelen voor mobiele telefoons is “erg moeilijk”, gezien de enorme hoeveelheid apparaten, mobiele besturingssystemen, applicaties, use cases, en alles wat mogelijk verband houden met de form factor.

Voorafgaand aan de overname, Sukhar legde uit dat de grootste wedstrijd van zijn startup kwamen van bedrijven kiezen voor apps in-huis te bouwen.

Sukhar beweerde dat Parse’s SDK is ontworpen om dingen ‘dramatisch makkelijker’ voor onafhankelijke externe ontwikkelaars en kleine bedrijven, die een back-up door te wijzen dat er meer dan 200 miljoen apparaten apps gebouwd met behulp van de Parse SDK hebt geïnstalleerd.

Met Parse aan boord, zal Facebook kunnen opbouwen zijn eigen ontwikkelaar ecosysteem met meer instrumenten om uit te schotelen aan externe ontwikkelaars (en, bij uitbreiding, adverteerders).

Toch Sukhar bepaald dat Parser daadwerkelijk blijft zelfstandig opereren – althans tot op zekere hoogte.

Bijvoorbeeld, ook al Parse biedt al de mogelijkheid voor de integratie van de inheemse Facebook-login dialoog, Sukhar antwoordde dat Parse niet ontwikkelaars zal nodig hebben om Facebook te integreren in de toekomst. (Zo zou de ontwikkelaars nog steeds gebruik maken van Twitter om in te loggen diensten in plaats van Facebook.)

Bovendien wordt Parse’s back-end infrastructuur op basis van Amazon Web Services. Hoewel Facebook bouwt haar; eigen datacenters over de hele wereld, het meest recent Iowa, Sukhar legde het zal zijn ‘business as usual’, en dat er geen plannen om te verhuizen.

Ga terug naar de oorspronkelijke kern focus op iOS en Android-ontwikkelaars, Sukhar gaf ook toe dat “een meerderheid” van de apps gebouwd met Parse gereedschap niet zijn gebouwd voor Facebook.

Purdy opgevolgd door te herhalen dat met de Parse fusie, de sleutel is het maken van apps “cross-platform” voor alle mensen.

Daarom is de voordelen voor App Services, volgens de Facebook Platform team, zijn drieledig: Ontwikkelaars moeten in staat zijn om gemakkelijk te bouwen cross-platform apps. Gebruikers moeten in staat zijn om te communiceren met de contacten op elk apparaat, en Facebook duidelijk krijgt meer cross-platform apps binnen het ecosysteem.

“Wij geloven dat de toepassingen en de toepassing ervaringen die zich richten op de gebruikers zijn gewoon beter, en we wisten dat we niet al die ervaringen zou kunnen bouwen.” toegegeven Purdy.

Om te begrijpen hoe de Facebook Platform is gegroeid sinds 2007, Purdy benadrukt social gaming, onder vermelding dat er ongeveer 250 miljoen mensen spelen van games op Facebook elke maand.

Hij voegde eraan toe dat er meer dan 550 miljoen mensen hebben persoonlijke ervaringen (in verband met Facebook) op apps en sites per maand, of het nu van het delen van content of in te loggen op een website via Facebook Connect.

Het versnellen tot 2011 toen de Open Graph op F8 werd geïntroduceerd, Purdy legde uit dat de evolutie naar deze stap ontketende nieuwe mogelijkheden voor externe ontwikkelaars, terwijl waardoor gebruikers de verhalen die ze willen delen op of vanaf sites van derden te delen.

“Wij geloven dat de toepassingen en de toepassing ervaringen die zich richten op de gebruikers zijn gewoon beter, en we wisten dat we niet al die ervaringen zou kunnen bouwen.” toegegeven Purdy.

Purdy zei dat er nu meer dan een miljard verhalen van apps en sites gedeeld elke dag.

Maar in het afgelopen jaar, Facebook leiders, met name CEO Mark Zuckerberg, hebben de meeste vocaal over het geweest, mobile-eerste beweging.

Alleen al in 2012, duwde Facebook uit iOS 6-integratie, een inwoner Facebook login dialoog, en mobiele advertenties te installeren.

Waarvan de laatste, Purdy voorgesteld, misschien wel de meest waarde van iets Facebook presenteren heeft vrijgegeven voor externe ontwikkelaars tot nu toe.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

Twitter’s reactie op de Apple Launch

Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport