Europa roept op tijd op de Amerikaanse beheer van het internet

De Europese Commissie heeft voorstellen tot verzwakking van de Amerikaanse controle van de belangrijkste onderdelen van het internet gepubliceerd.

Volgens de EC, onthullingen over; grootschalige surveillance “door het Amerikaanse National Security Agency, hebben” in twijfel het rentmeesterschap van de VS als het gaat om internet bestuur “.

In een document, gisteren gepubliceerd, de EC stelt voor om “een tijdlijn vast te stellen voor de globalisering van de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers” (ICANN), de VS-hoofdkantoor instantie die de top level domeinen beheert, zoals as.com and.net en de coördinatie van internetadres ruimtes, IPv4 en IPv6.

ICANN heeft zijn hoofdkantoor in Californië en onder contract bij het Amerikaanse ministerie van Handel om de Internet Assigned Numbers Authority (IANA), waarvan onder andere verantwoordelijk voor het toezicht op de toewijzing van IP-adressen wereldwijd beheren.

De EC voorstellen beloven ook dat de commissie “te identificeren hoe de IANA functies globaliseren, met behoud van de aanhoudende stabiliteit en de veiligheid van de domeinnaam systeem”.

ICANN is al, onafhankelijk van de VS op papier, en de bewegingen zijn te voet naar andere landen een groter aandeel in de exploitatie van ICANN te geven, met de organisatie tot oprichting van operationele hubs in Istanbul en Singapore in 2013.

“Deze stappen zijn welkom. Echter, de status van de ICANN onder Californische wetgeving met een contractuele relatie met een enkel land is niet veranderd”, zegt de EG-voorstel.

Het zegt dat het bestuur van de ICANN “moeten meer globale in een tijdperk van het internet geworden omdat het is uitgegroeid tot een belangrijke ondersteunende functie van samenlevingen en economieën in de hele wereld”.

Google: Til onze gag bestelling boven de NSA aanvragen; NSA: Het probleem is de geheimhouding, niet het programma; Zes manieren om jezelf te beschermen tegen afluisteren

Echter, Neelie Kroes, digitale hoofd van de EG, niet wilt dat de International Telecommunications Union, een VN-agentschap te zien, de overname van internet governance.

“Sommigen pleiten voor de Internationale Telecommunicatie Unie om de controle van de belangrijkste internet functies te nemen. Ik ben het eens dat de regeringen hebben een cruciale rol te spelen, maar top-down benaderingen zijn niet het juiste antwoord. We moeten de multi-stakeholder model te versterken om de te bewaren internet als een snelle motor voor innovatie, “zegt ze.

De EC roept op tot meer beleidsdiscussies plaatsvinden binnen het Internet Governance Forum, een door de VN voor de ambtenaren, academici en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven over de hele wereld om kwesties van internet governance-debat groep.

De commissie is ook van plan om het opzetten van een online platform met de naam van het Global Observatorium Internet Policy, die zal fungeren als een “global online bron voor het toezicht op internet beleidsvorming, regelgeving en technologie te helpen identificeren koppelingen tussen verschillende forums en discussies, om te overwinnen ‘beleid silo’s’ en helpen om informatie te contextualiseren “.

ICANN doodt Google maat zonder punt erop domein hoop; Google eindelijk zet EC antitrust zaak naar bed; Cloud voor Europe lanceert SAP back-EU-voorschriften inzake gegevensbescherming

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

De Europese Commissie is van plan om deze voorstellen te gebruiken als basis voor de onderhandelingen in de komende internationale bijeenkomsten op internet bestuur: zoals de Netmundial bijeenkomst in Sao Paulo, Brazilië in april, het Internet Governance Forum in augustus en de bijeenkomst op hoog niveau ICANN.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

verder lezen