Europa is nog steeds de heldere vlek in de wereldwijde markt voor outsourcing

Terwijl de markt voor outsourcing vaak fluctueert met de veranderende fortuinen en mode, de markt in EMEA blijft om gezond te blijven op basis van het laatste onderzoek van analist Information Services Group (ISG).

Volgens de berekeningen van ISG, heeft de EMEA-markt voor outsourcing zijn beste start van het jaar achter de rug sinds 2010.

Voor het eerste kwartaal van 2014, de outsourcing-markt in EMEA was ter waarde van € 2,4 miljard, een stijging van 10 procent ten opzichte van het vorige kwartaal en 29 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2013. Dit was ongeveer 165 nieuwe of vernieuwde contracten in het eerste kwartaal van dit jaar , een stijging van 21 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar, maar slechts een procent stijging ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

De groei in de markt voor outsourcing in de wereld was meer variabele met € 1,5 miljard tot opdrachten die in Amerika, een daling van 16 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2013, maar een stijging van 32 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal (het vierde kwartaal van 2013) .

Het merendeel van de opdrachten in het eerste kwartaal werden onlangs aangegeven en goed voor 76 procent van de waarde van het contract in de regio die een stijging van 48 procent jaar-op-jaar en de hoogste driemaandelijkse waarde in vier jaar was, volgens de ISG.

In het Verenigd Koninkrijk werden 59 contracten opgenomen die het hoogste aantal uitgereikt in een kwart in de afgelopen drie jaar was. Jaarlijkse UK contractwaarde bedroeg iets meer dan € 1 miljard – een stijging van 33 procent kwartaal-op-kwartaal en 66 procent jaar-op-jaar.

Volgens David Howie, partner bij ISG, de outsourcing bedrijf is op dit moment stevig in Europa en in het bijzonder het Verenigd Koninkrijk. “In het laatste kwartaal (Q1 2014) hebben we het aantal en de grootte van de outsourcing deals beduidend hoger dan het gemiddelde over de afgelopen acht kwartalen gezien,” zei hij. “In het Verenigd Koninkrijk zien we op het gemiddelde van meer dan $ 800m ondertekening per kwartaal.

Howie zei dat zijn bedrijf is het zien van een vergelijkbare groei in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten en is van mening dat de groei in outsourcing in die twee landen zullen blijven om de groei in Duitsland en de rest van Europa overtreffen.

De CIO als business katalysator – De rol, het belang en de waarde; MKB bespreken huidige status en toekomstige plannen voor vaststelling van nieuwe technologieën; 5 lessen IT-managers kunnen leren van Obamacare uitrol fouten; De Metrics van IT: Management door meting

Het is mede cultuur “, aldus Howie.” Economisch, het Verenigd Koninkrijk heeft nu veel meer gemeen met de VS dan het heeft met de rest van Europa. In plaatsen als Duitsland, hebben ze meer controle over hun economie, terwijl hier en in de Verenigde Staten zijn we meer open.

Duitsland zag een lichte daling in het contract waarden voor het kwartaal met ongeveer € 330 in de jaarlijkse contractwaarde opgenomen, iets lager dan kwartaal-op-kwartaal en jaar-op-jaar. Echter, contract tellingen steeg met 21 procent kwartaal-op-kwartaal en steeg 52 procent in vergelijking met een zwak eerste kwartaal van 2013.

Frankrijk, dat werd gedreven door mega-awards, ervaren een indrukwekkende sprong in marktwaarde voor het kwartaal. De € 630.000.000 in contracten toegekend geplaatst Frankrijk als de tweede grootste markt in EMEA dit kwartaal. Frankrijk zag een groei van bijna 300 procent kwartaal-op-kwartaal als het zijn beste eerste kwartaal ooit gekenmerkt door zowel de waarde van het contract en het aantal onderscheidingen. U kunt de gedetailleerde cijfers vindt u hier.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle, Data Centers, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Het Verenigd Koninkrijk blijft een blaar