EU vertraagt ​​stemming over ‘Euro-DMCA’

stemming in het Europees Parlement van deze week op een wetsvoorstel gericht op het optreden tegen piraterij is uitgesteld tot november, te midden van de kritiek dat de uitvoering ervan zou strafbaar vele onschuldige activiteiten en schade toebrengen aan de Europese competitie.

Een Britse burgerlijke vrijheden groep zegt dat het gelooft dat de wet zou zelfs averechts werken op een aantal grote high-tech bedrijven, zoals Microsoft en eBay, door de bedrijven open te stellen voor meer ernstige juridische aanvallen. Microsoft is een van de sponsors van de ontwerp-richtlijn.

De voorgestelde richtlijn betreffende de handhaving van intellectuele eigendomsrechten, eerder set voor een stemming in een donderdag plenaire zitting, is nu gepland voor discussie op 4 november. Janelly Fourtou, de MEP verantwoordelijk voor het begeleiden van het voorstel door het parlement, is nog niet geproduceerd haar verslag over het wetsontwerp, volgens die vertrouwd zijn met de situatie.

De vertraging volgt op de hielen van de herschikking van een stemming over een voorstel betreffende de octrooieerbaarheid van in computers geïmplementeerde uitvindingen, die verwarmd kritiek van computer wetenschappers, economen en ontwikkelaars heeft aangetrokken. Critici opladen zou efficiënte software ontwikkeling bemoeilijken, en het vergroten van de greep van grote multinationale bedrijven op de software-industrie.

Wanneer het voorstel over de handhaving van intellectuele-eigendomsrechten voor het eerst in januari werd ingevoerd, trok een “ontzet” reactie van de International Federation of the Phonographic Industry (IFPI) en andere auteursrechthebbende lobbyisten, waarin werd opgeroepen tot de maatregelen die moeten worden aangescherpt.

De IFPI stelde in januari dat de voorgestelde maatregelen niet sterk genoeg om terug te houden een “epidemie van namaak”, klagen dat “de hulpmiddelen het voorstel om acties tegen overtreders te brengen niet eens de niveaus te bereiken al beschikbaar in het kader van een aantal bestaande nationale wetten” en kunnen “tekort” van wat hij noemde de internationale normen, in een verwijzing naar de Amerikaanse ‘omstreden Digital Millennium Copyright Act (DMCA).

De IFPI geschat dat meer dan een miljard piraat muziek-cd’s zijn verkocht, wat betekent dat één op de drie schijven is illegaal. De organisatie schat de industrie heeft verloren $ 4.6bn (£ 2.86bn) als gevolg van piraterij.

In plaats van aan boord van de sterkste anti-piraterij maatregelen van de lidstaten, de ontwerp-wetgeving gericht op het “best practice” wetgeving te vertegenwoordigen, in overeenstemming met de EU.

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Burgerlijke vrijheden dreiging;? Critici zeggen dat de grote multinationals zou de grootste begunstigden van de richtlijn, omdat het verbod op reverse engineering, terwijl de straat straatmuzikanten en book readers voor blinden, worden strafbaar gesteld.

De richtlijn kan averechts werken op een aantal van haar sponsors, zoals Microsoft, volgens Ross Anderson van de Britse Stichting Information Policy Research (FIPR). Hij zei dat terwijl dit moment Microsoft is in staat om “steamroll” de meeste van de civiele octrooi-inbreuk acties tegen het, deze kunnen meer van een bedreiging te worden wanneer een dergelijke overtreding is strafbaar.

EBay, de online veiling reus, kan ook als een van de onverwachte slachtoffers, Anderson zei, omdat de verkoop van intellectuele eigendom zijn onderworpen aan rechtszaken als buiten hun oorspronkelijke rechtsgebied verkocht.

Als u een CD in New York, en volgend jaar je het te verkopen op eBay aan een persoon in Parijs te kopen, kunt u worden vervolgd voor schending van het auteursrecht, “Anderson vertelde de website Verenigd Koninkrijk.” Op dit moment, niemand stoort. Echter, zodra een dergelijke verkoop uitgegroeid tot een misdaad, zij konden oplopen tot iets vervelends.

Het Europees Parlement wordt ook geconfronteerd met kritiek op een richtlijn van 2001 over het auteursrecht. Een analyse over de tenuitvoerlegging van de richtlijn auteursrecht, deze week gepubliceerd door FIPR, zei dat de wet was schadelijk Europees wetenschappelijk onderzoek alsmede eroderen rechten van de consument over de manier waarop zij gebruik maken van auteursrechtelijk beschermd materiaal kan maken.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen