EU ingesteld op antitrust goedkeuring te geven aan de Britse platteland breedband regeling

Europa is klaar om het groene licht te geven aan de Britse landelijke breedband plan, de weg vrij voor de BDUK project om vooruit te gaan na een twee maanden durende hiatus.

belemmeringen opgeheven

Volgens een bericht in de Financial Times op zondag, Europees Commissaris voor Concurrentie Joaquin Almunia is blij voor het project om vooruit te komen met behulp van een gedeeltelijke UK financiering staatssteun als er een aantal kleine aanpassingen aan het proces.

Deze beslissing moet nog goedkeuring worden gegeven door andere commissarissen, maar dit is grotendeels gezien als een formaliteit en zal naar verwachting voor het einde van de maand, bronnen vertelde de FT.

De Britse regering heeft een bedrag van £ 530m van overheidsfinanciering steun voor de, BDUK; (Broadband Levering VK), uit te breiden het bereik van supersnel breedband; in meer landelijke gebieden. Over het algemeen, de regeling is bedoeld om; dekken 90 procent van het Verenigd Koninkrijk met 25 Mbps of sneller; breedbandverbindingen in 2015, met de resterende 10 procent ontvangen van ten minste 2 Mbps.

Het antitrustonderzoek, die begon in juli, is ontstaan ​​als gevolg van de EU bezorgdheid dat de BDUK aanbestedingsprocedure was niet concurrerend genoeg is, heeft de gevestigde BT het enige bedrijf contracten voor het werk worden gegund geweest. In de meeste gevallen, BT en Fujitsu waren de enige twee aanbieders van infrastructuur nog in de running;. Fujitsu heeft nog te winnen, één contract.

Echter, de concurrentie commissie – dat nog niet heeft gezegd wat de gevraagde tweaks zal zijn – lijkt gelukkig genoeg met de wijze waarop de overeenkomsten werden gesloten te zijn, en voor het kader te blijven grotendeels ongewijzigd. Almunia kantoor had niet gereageerd op een verzoek om informatie op het moment van schrijven.

Zodra de EU-goedkeuring is gegeven, kan het proces voort te zetten en het werk kan beginnen op de biedingen die BT al heeft gewonnen, in Cumbria, Wales en elders.

“BT staat te popelen om te brengen over haar BDUK contracten en dus het is bemoedigend om te horen dat er vooruitgang wordt geboekt in Brussel. Klaring staatssteun ging altijd nodig zijn voordat het werk kan beginnen, en het verslag van vandaag suggereert dat het op handen is,” een woordvoerder BT vertelde de website op maandag.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

“BT staat te popelen om te brengen over haar BDUK contracten en dus het is bemoedigend dat er vooruitgang wordt geboekt in Brussel te horen” – BT

Als ze de go-ahead, zal het verwijderen van de tweede barrière voor super-snelle connectiviteit in het Verenigd Koninkrijk binnen een week. Op dinsdag, Ofcom en de mobiele operators (samen met Arqiva) erin geslaagd om een ​​einde te maken aan de dreiging van een rechtszaak die was geweest brengen; opknoping over het spectrum veiling; voor meerdere jaren.

Terwijl de twee besluiten van het Verenigd Koninkrijk zal helpen op snelheid op connectiviteit, het valt nog te bezien of de kleine aanpassingen aan de overheidsfinanciering hulp regels voor de BDUK proces zal het gemakkelijker maken voor kleinere bedrijven, met minder aanzienlijke schaalvoordelen te concurreren met de gevestigde exploitanten zoals BT.

In september, suggesties naar voren dat, BT heeft geprobeerd om meer van haar BDUK gaan; kosten aan de publieke sector dan oorspronkelijk was voorgesteld, en dat het opblazen van de kosten om te proberen te trekken in meer staatssteun. In reactie hierop heeft BT zei dat het “belachelijk” te suggereren het probeert om te vellen over de volledige kosten van uitzending naar partners.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’