Eric Schmidt praat Android, zoeken de omzet in Oracle-Google IP-proef

SAN FRANCISCO – Eric Schmidt, bestuursvoorzitter van Google en voormalig chief technology officer van Sun Microsystems, nam de stand in de Oracle – Google proef op dinsdagochtend.

: Google’s Rubin liggers met Oracle meer dan definitie van fragmentatie; Trial: Eric Schmidt bespreekt Google-zon onderhandelingen over Android, Google’s Andy Rubin ontwijkt David Boies ‘kogels; Google’s Eric Schmidt verdedigt Android in de rechtbank

Schmidt was eigenlijk een paar minuten te laat naar de Verenigde Staten District Court in de wijk Civic Center van San Francisco. Google raadsman Robert Van Nest vertelde Rechter William Alsup dat Schmidt werd verondersteld om te komen tot 08:30 nadat Rubin werd ondervraagd door Oracle’s David Boies.

Maar door 08:40 toen Rubin beëindigde zijn getuigenis voor de eiser, Schmidt was “ergens in het gebouw”, maar kon niet worden gevonden. Zo heeft het Hof nam een ​​korte, 15 minuten pauze voordat Schmidt werd geroepen om de stand.

De spil van de lijn van deze tijd draaide rond de zoek- en reclame-inkomsten voordelen die Android aangeboden aan Google nadat het in 2005 werd overgenomen vraagtekens Boies’s.

Boies opgeroepen een presentatie die is aangehaald als bewijs in de eerder in het proces. Uitgevoerd in augustus 2005 over “Project Android,” de slide show werd gepresenteerd aan een groep die productstrategie doet bij Google, waaronder enkele van de onderneming top executives.

Op pagina vijf van de presentatie, te lezen, “Google voordelen door het hebben van meer controle over de gebruikerservaring en ingebouwde Google-apps.”

Toen hem werd gevraagd om uit te leggen wat dat betekende, Schmidt zei dat hij dit niet schrijven, maar zijn interpretatie was dat Android Google-toepassingen en producten zou gebruiken. Hij merkte ook op dat Google maakt het grootste deel van de reclame-inkomsten uit de zoekresultaten.

Oracle raadsman quizzen Google’s Rubin over Java e-mails, Google’s Lindholm dansen rond vragen over Java-licenties, Google moet een Java-alternatief hebben gevonden. Maar software mag niet worden geoctrooieerd; Oracle advocaten proberen om creatieve waarde van Java te benadrukken, Oracle, Google proef: Pagina vs. Ellison op de stand

Om te benadrukken hoe belangrijk Android is geweest voor zoeken, Boies vroeg Schmidt als hij ooit had gezegd dat de extra inkomsten voor zoeken voor betaald “Android en een hele hoop meer.” Schmidt bevestigde hij had dit ooit gezegd.

Bladeren door de presentatie, Boies gemarkeerd twee bullet points

Verstoren de gesloten en bedrijfseigen aard van de twee spelers dominante industrie: MSFT en Symbian.

en

Big Data Analytics; Oracle verwerft logfire voor cloud-based warehouse management, Enterprise Software; Eyeing Oracle OpenWorld: What’s in store, Enterprise Software, Oracle’s Database 12c R2: Boom, mislukking, of meh upgrade cyclus vooruit; Cloud; Werkdag grijpt mid? -markt momentum, heeft als doel te winnen temidden van Oracle-NetSuite fusie

Uiteindelijk bouwen van een gemeenschap kracht rond Google handset API en toepassingen.

Boies vroeg als het plan was toen om Microsoft en Symbian verslaan om het volume, wat betekent dat door het verkrijgen van zoveel Android-toestellen die er zijn om zo veel consumenten mogelijk te maken.

Schmidt bevestigde dit, toe te voegen: “Ja, volume betekent dat een groot aantal gebruikers, dus zeker meer klanten.”

Boies voortgezet door de vraag of Google’s analyse was dat mensen die Android zoeken meer dan mensen die geen gebruik maken Android te gebruiken.

Schmidt antwoordde: “De voornaamste reden om iets als Android hebben is dat mensen zullen we meer zoekopdrachten te doen, en we zullen meer geld te krijgen als gevolg.”

Onder een paar andere stukken van overtuiging, reeds Boies een email van Lindholm op 5 augustus 2010 om Android chief Andy Rubin, evenals een paar andere leidinggevenden bij Google. Boies erkend dat hij niet had verwacht Schmidt ooit heb persoonlijk deze e-mail eerder gezien, en Schmidt bevestigde dat hij niet had.

Boies benadrukte dit fragment en vroeg Schmidt gedachten erover

Wat we hebben gevraagd om te doen (door Larry en Sergei [sic]) is om te onderzoeken welke technische alternatieven bestaan ​​om Java voor Android en Chrome. We hebben meer dan een heleboel van deze, en denk dat ze allemaal zuigen. We concluderen dat we nodig hebben om een ​​licentie voor Java onderhandelen onder de voorwaarden die we nodig hebben.

Schmidt zei dat hij nooit door Lindholm was benaderd of gemeld over dit initiatief.

Wanneer blijkt de Android GPS-presentatie van 26 juli 2005, Schmidt zei dat hij niet wist of hij daar was, en dat hij het document niet herkende.

Onder verwijzing naar de “Must licentie te nemen van de Zon” fragment, Boies vroeg of Schmidt had verteld dat de mensen die verantwoordelijk zijn voor Android een vergunning moet nemen van Sun voor Java.

Schmidt zei dat hij zich niet kon herinneren, maar bleef, “Gezien de manier waarop Sun’s licentiemodel werkt, moet het onjuist zijn.”

Kort na dit punt, Oracle rustte haar geval in het eerste derde van proef – deze ene die slechts auteursrechten. Zo Google genaamd Schmidt als zijn eerste getuige.

Van Nest vroeg Schmidt over zijn tijd als chief technology officer, terwijl bij Sun en over zijn ervaring met Java tot 1997, waarna hij diende als chief executive officer bij Novell. Schmidt bij Google in 2001 als CEO, totdat hij vorig jaar werd uitvoerend voorzitter.

Terwijl bij Sun, Schmidt merkte op dat hij de uitvoerende macht die verantwoordelijk is voor projecten in verband met Java was, maar het werk werd gedaan door het technische team. Hij deed bieden echter zijn mening over Java API’s.

De taal zelf is niet bruikbaar zonder de mogelijkheid om iets te laten gebeuren, “Schmidt verklaarde:” Wat de API doet is iets te laten gebeuren.

Schmidt sprak ook verlenen van vergunningen bij de Zon, uit te leggen dat de vergunningen werkte op twee manieren: Je zou kunnen implementeren hoe de zon deed het en betalen, of gebruik maken van uw eigen implementatie en niet betalen Sun.

Schmidt voegde eraan toe dat dit het beleid, want anders, mensen dachten dat [zon was] gaan ze gekwetst door het aanbrengen van wijzigingen.

Door hen de vrijheid om hun eigen implementatie te geven, dat ze een veiligheidsklep had altijd “, zei Schmidt.

Over te gaan tot de oprichting van Android bij Google in 2005, Schmidt verklaarde eerder punten over Google heeft de ambitie om te concurreren met Microsoft.

Op het moment, waren we heel bezorgd over de producten van Microsoft, “zei Schmidt, waaronder mompelend een jab over dat het niet het geval is. Schmidt wees er ook op dat dit voor de iPhone werd uitgebracht door Apple.

Schmidt ging verder met te zeggen dat dit was over “een proces van ontdekking” en een doel: Krijg zo zoveel mogelijk klanten op een open platform, zodat ze het web en vele diensten die wij leveren voor hen zou kunnen verkennen.

Oracle koopt logfire voor cloud-based warehouse management

Eyeing Oracle OpenWorld: What’s in store

Oracle’s Database 12c R2: Boom, mislukking, of meh upgrade cyclus vooruit?

? Werkdag pakt mid-momentum in de markt, heeft als doel te winnen temidden van Oracle-NetSuite fusie