Epson EMP-TS10 recensie

Epson EMP-TS10 heeft het grootste deel van de vereiste kenmerken van een home cinema projector kenmerken: een goed aanbod van digitale en analoge video-ingangen, een goede contrast ratio, hoge beeldkwaliteit van zijn LCD-imaging-eenheid, en veel van het beeld controle-instellingen om te gaan met verschillende soorten ingangssignaal. Het is zeker niet de meest lichtgewicht en compacte projector die we hebben getest, maar het ziet er goed uit en is redelijk rustig in werking.

De EMP-TS10’s imaging engine is gebouwd rond een trio van polysilicium TFT-panelen, een 1: 1.35 handmatige zoom lens en een 150W UHE lamp. Deze combinatie levert een native resolutie van 800 bij 600 pixels (SVGA), 700-lumen helderheid en een contrastverhouding van 500: 1. Vergeleken met apparaten voornamelijk ontworpen voor dataprojectie de EMP-TS10 relatief lage resolutie en helderheid, maar een goede contrastverhouding – hoewel deze geenszins de hoogste van deze beoordeling. Het kan beelden van 30in projecteren. tot 300in. in omvang, die moet groot genoeg voor de meeste woonkamers zijn. Digitale keystone-correctie is beschikbaar in zowel verticale als horizontale vlakken, waardoor sommige positionele flexibiliteit – een belangrijke overweging als u wilt voorkomen dat het herschikken van je hele woonkamer naar de projector tegemoet te komen. Lens shift, die nog meer positionele flexibiliteit maakt, wordt niet vermeld op de EMP-TS10, echter.

Een home cinema projector nodig heeft om tal van video-ingangen bieden, en dat is zeker het geval met de EMP-TS10. Computer ingang wordt behandeld door een digitale DVI-poort en een analoge 15-pins VGA-connector, en er zijn composiet (RCA), component (Mini D-Sub) en S-Video (mini DIN) poorten om videosignalen van diverse bronnen tegemoet te komen. Audio-ingang wordt afgehandeld door een stereo mini-jack en een paar RCA-aansluitingen. Zoals bijna alle projectoren, de EMP-TS10 heeft een ingebouwde luidspreker, maar home theater gebruikers moeten iets meer substantiële voor aanvaardbare resultaten gebruiken – vandaar de projector audio-out faciliteit.

De EMP-TS10 is relatief omvangrijk en zware op 34,9 met 11,4 door 27.4cm en 4,2 kg, maar het ziet er knap in haar crèmekleurige livery, en zal zeker niet te schande uw woonkamer. Alle ingangen zijn aan de achterkant, dus je zult een flinke plank die moeten deze projector mount als je wilt om het uit de weg te krijgen. Er is een controlepaneel op de bovenkant van het toestel en een infrarood afstandsbediening, zowel die toegang geeft tot een redelijk eenvoudig menusysteem. Epson beweerde geluidsniveau van 31 dB voor de EMP-TS10 maakt het een van de stilste in deze review. In tegenstelling tot sommige kleinere projectoren, is het niet te warm in gebruik ofwel.

Setup wordt gemakkelijker gemaakt door Automatic Source Recognition-functie, die identificeert en schakelt over naar een binnenkomend videosignaal zonder tussenkomst van de gebruiker. Misschien is de enige teleurstelling voor serieuze cinefielen is de EMP-TS10’s onvermogen om breedbeeld formaten hanteren bij native resolutie. Epson biedt wel de EMP-TW100, die een native resolutie van 1.280 bij 720 heeft (een echte 16: 9 aspect ratio), maar dit product kosten aanzienlijk meer voor £ 3.599 (ex. BTW). Dat apart, de EMP-TS10 levert een goede beeldkwaliteit, met usability versterkt door één druk op de knop toegang tot de beeldinstellingen geoptimaliseerd voor dvd-films (Theater), natuurlijke kleurweergave (Natural), snel bewegende video en PC games (Dynamic), helder beelden (PC) en sRGB-standaard uitvoer (sRGB).

Als je kunt leven met de Epson EMP-TS10’s bovengemiddeld volume en gewicht, en het gebrek aan native-resolutie van wide-screen mogelijkheden, je vindt het een flexibele, bruikbare en redelijk geprijsd projector dat is goed geschikt voor home cinema gebruik.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop