Eerste WhatsApp, nu WeChat ogen India groei

Chinese internet gigant Tencent hoopt een nieuwe pijler van de groei in India te vinden voor zijn WeChat messaging platform, te bouwen op de 300 miljoen gebruikers heeft wereldwijd. Het is nu op zoek naar mobiele games aan te bieden en geld te verdienen met het platform via merkassociatie. Nu al zijn andere vlaggenschip boodschapper genoemd QQ, gericht op een jonger publiek, heeft 700 miljoen gebruikers wereldwijd.

Volgens TechGig.com, Tencent’s doel is om te hebben; WeChat, wereldwijd te concurreren met andere boodschappers, zoals WhatsApp en BlackBerry’s instant messaging BBM service. Andere spelers in deze markt zijn onder andere Nimbuzz, die beweert 150 miljoen gebruikers wereldwijd hebben, Hike, LINE en; KakaoTalk.

Om hun plaats verder te beveiligen met de Indiase retail scene, Tencent heeft al overeenkomsten met merken zoals Koffie Café Dag, Grote Bazaar, Goibibo, Yahoo Cricket, Tradus, en Santa Banta. Echter, een, te gelde maken model, met de Indiase merken is nog steeds niet op zijn plaats, hoewel WeChat werd gelanceerd in India vorig jaar in augustus 2012.

Op dit moment, WeChat is beschikbaar in 220 landen, Indonesië en Maleisië zijn de top overzeese markten.

WeChat is natuurlijk is, reden tot zorg voor telco’s, temidden van krimpende SMS-inkomsten als meer keren naar de, gratis OTT service. In India, het verzenden van een lokale of nationale SMS kan ergens tussen de 1 rupee (US $ 0,02) kosten om 3 roepies (US $ 0,05), afhankelijk van welk netwerk je bent met en als je roaming.

Echter, komen in oktober, zelfs roaming-kosten zullen worden gedropt in India. Het normale tarief voor het versturen van de internationale SMS is 5 roepies (US $ 0,09), uit alle netwerken in India, gaan outbound. In vergelijking met het Westen, is dit nog steeds heel betaalbaar als de prijzen uit het Westen gemakkelijk 10 keer de snelheid als uit India kan worden.

Als Indiase telecom operators, wil een stukje van de actie messaging, ik persoonlijk het gevoel dat ze moeten voer een alliantie, of reclame partnerschap, om de huidige abonnees te behouden en uit te reiken voor nieuwe. Bijvoorbeeld, Reliance Communications heeft een exclusieve, partnerschap met WhatsApp en Aircel werkt samen met; Nimbuzz. Het hebben van co-branded messaging apps zouden kunnen profiteren van de Indiase telecom operators, zoals SMS bijdragen aan 5 tot 6 procent van hun totale inkomsten, en dit is, momenteel in verval, niet alleen in India, maar ook wereldwijd.

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen; mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar