Een andere bestuurder achter Anobit flash controller overname van Apple

Er is veel gepraat deze week van een buy-out door Apple van flash-opslag leverancier Anobit. De focus van de meeste analyses is over de prestaties en kostenreductie van het flash-geheugen. Er moet echter een belangrijke driver voor deze technologie overname zijn om het potentieel stijgende kosten voor de ondersteuning van de groeiende lijst van flash-centric producten van Apple bevatten.

De website van de eigen opslag goeroe Robin Harris wijst erop dat de Anobit geeft Apple een “wapen in de concurrentiestrijd.” Door de integratie van haar eigen gepatenteerde flash controllers, kan Apple-producten meer gemakkelijk onderscheiden van de concurrentie, die nu Anobit technologie te kopen.

En expertise Anobit is gemakkelijk overdraagbaar naar wat next-gen technologie overvalt flitser. Deze overname is een langdurige inzet op het belang van een goedkope, snelle en betrouwbare solid-state opslag voor het houden van Apple aan de voorkant.

Analist Jim Handy van Objective Analysis Semiconductor Market Research zei dat Anobit de technologie steeds belangrijker voor Apple als elke generatie van de flitser wordt meer dicht, meer kans op fouten en moeilijker te corrigeren. Anobit won de award voor “Best of Show” in de Flash Memory Summit 2010 voor haar SSD controllers.

Tijdens een demonstratie op de Flash Memory Summit Anobit toonde het verschil tussen de controller en een controller met 24-bit foutcorrectie, waaronder wordt verstaan ​​behoorlijk gevorderd te zijn. De demonstratie gebruikten een NAND flash chip met mooie afschuwelijk gedrag – een 3-bit per cell chip die begon om gegevens te verliezen op minder dan 300 erase-schrijfcycli. Anobit schreef en gewist elk blok in de flitser een verschillend aantal keren – het eerste blok kreeg een wis-write, de tweede twee, en ga zo maar door.

De demonstratie getrapte één voor één door deze blokken, die de zelfde foto bevatte. Op ongeveer 500 erase-schrijft de standaard 24-bit foutcorrectie gestopt in staat om het beeld te herstellen, maar de Anobit-gecorrigeerde beeld bleef intact voor meer dan een orde van grootte meer cycli, wat aangeeft dat dit algoritme veel meer leven uit kon krijgen een flash-chip dan kon standaard algoritmen.

Waarom is dit belangrijk voor Apple? Nou, als de tijd marsen op en NAND flash-chips te migreren naar steeds agressievere processen om de kosten steeds verder te verlagen, de chips steeds meer foutgevoelig en moeilijker te controleren. Flash-gebruikers zullen worden gedwongen om continu verbeteren van foutcorrectie schema’s gebruiken om te kunnen krijgen hun producten aan helemaal.

Volgens Handy, zal Anobit technologie laat Apple kopen “raw NAND (de goedkoopste soort van NAND) tegen de laagst mogelijke prijzen, waardoor andere bedrijven te concurreren.”

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

Het gebruik van NAND blijft groeien in Apple’s producten, van de iPhone / iOS lijnen naar de MacBook Air. Terwijl de gebruikers van de MacBook Pro-modellen hebben de optie voor een Apple SSD, zijn dit twee keer de prijs van derden drives. Er zijn geruchten voor het grootste deel van een jaar dat Apple wil de MBP lijn te verplaatsen naar een SSD standaard config geweest.

Natuurlijk, het bijhouden van de winstmarges is belangrijk voor Apple en investeerders in het oktobernummer Q4 2011 financiële conference call met analisten, Apple CFO Peter Oppenheimer zei dat de hoge brutomarges waren te wijten aan “lager component en producten kosten.”

Totaal bedrijf bruto marge bedroeg 40,3 procent, dat was 230 basispunten hoger dan onze begeleiding. Dit verschil was vrijwel geheel toe te schrijven aan lagere component en andere productkosten. De bedrijfslasten waren $ 2670000000 en inclusief $ 253.000.000 van op aandelen gebaseerde compensatie kosten. OI & E was $ 81.000.000.

Later zei hij dat de trend zou blijven voor het kwartaal december, maar dit was voordat de verschrikkelijke overstromingen in Thailand, dat een menselijke tragedie heeft veroorzaakt en wiegde de supply-chain van de harde schijf componenten. Intel deze week aangekondigd dat het tekort aan drives hit zijn pc-activiteiten met zo’n 20 procent.

Echter, het vinden van een manier om de kosten van ondersteuning voor Flash-gebaseerde producten bevatten moeten zijn in de buurt van de de top van Apple’s to-do lijst. Af te stappen van het roteren van het geheugen wordt verondersteld om de betrouwbaarheid te verbeteren en support calls te verminderen. Maar als de technologie daadwerkelijk significant verslechtert tijdens de garantieperiode, beide gesprekken en de kosten zullen stijgen. Het voorkomen van zelfs maar één dienst oproep voor een machine zullen belangrijke besparingen voor zowel voor de fiscale resultaten van Apple en het merk als een maker van kwaliteitsproducten.

Apple-producten verder bekend zijn voor een uitstekende betrouwbaarheid en ondersteuning. In de PC World betrouwbaarheid en tevredenheidsonderzoek vrijgegeven deze week, Apple was tops in elke maat voor service en ondersteuning. Het was ook tops in algehele betrouwbaarheid, waarbij boven het gemiddelde scores voor 4 van de 5 maatregelen. Dit is gebaseerd op een peiling van 63K lezers.

Toch zijn er problemen bij het begrijpen van de resultaten van deze onderzoeken: welke machines worden beoordeeld en hoe oud zijn ze? Wie zijn de gebruikers en wat zijn hun verwachtingen? Alle mysteries. Echt, alles wat we weten is dat deze lezers Apple Macs of Dell of Lenovo en Asus machines.

Hetzelfde moet gezegd worden van een verslag van oktober door Rescuecom, een PC support en reparatie bedrijf gevestigd in Syracuse, New York, dat Apple toonde in de derde plaats in Q2 2011 achter Lenovo en Toshiba. Ik twijfel niet aan het resultaat, maar nogmaals, er is geen context te begrijpen wat er wordt anders beoordeeld dan een support call. (Ik erop wijzen dat Rescuecom adverteert MAC ondersteuning, dat is een dode giveaway van een PC-centric organisatie. “Mac” is kort voor Macintosh, geen afkorting, zoals Media Access Control-adres.)

Dus, als Apple’s overname van Anobit component kosten laag te kunnen houden, maar vooral te houden kosten voor ondersteuning naar beneden, dan zal worden aangetoond dat het een echt koopje zijn.

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s