Een 99 $ Kindle Fire zou de Android-tablet de concurrentie te vernietigen

Geruchten zijn in overvloed dat Amazon werkt aan het brengen van een 7-inch Kindle Fire HD tablet markt met een prijskaartje van slechts $ 99. Dit zou het begin van het einde voor de concurrentie.

Momenteel is de 7-inch Kindle Fire HD kost $ 199, dus de prijsdaling een zeer belangrijk zou zijn, het nemen van het onder de prijs van $ 159, dat Amazon dit moment vraagt ​​om de oudere Kindle Fire tablet. Eerder deze maand, Amazon sneed de prijs van haar 8,9-inch Kindle Fire, het nemen van de wi-fi versie neer van $ 299 tot $ 269, en de LTE-versie van $ 499 tot $ 399.

Amazon is in een unieke positie om te kunnen goedkope hoge kwaliteit tablets op de markt te brengen, maar omdat het niet afhankelijk van de hardware zelf om winst te maken. De Kindle familie van apparaten zijn een manier om de bestaande Amazon klanten meer spullen te kopen.

Net als de Pillar of Fire in het Oude Testament, druppels Amazon zijn eigen vinger van God op Google en zijn Android-tablet OEMs tijdens Pesach seizoen in de vorm van een verlaagde prijs, de Kindle Fire HD.

Volgens een IHS iSuppli virtuele teardown, wordt de huidige 16GB 7-inch Kindle Fire HD kosten naar schatting Amazon $ 174 te maken, en dit was gebaseerd op november 2012 onderdeel kosten. De meeste onderdelen zijn in prijs gedaald in deze tijd, dus dit zal ongetwijfeld helpen om de kosten omlaag.

Een andere factor die kan helpen bij Amazon omlaag brengen van de kosten – op de korte termijn, in ieder geval – is het feit dat Texas Instruments, het bedrijf dat de processor voor de Kindle Fire produceert, is op zoek uit de fabricage bedrijf te krijgen. Speculatie is dat Amazon een deal met TI kunnen hebben te maken om de resterende aandelen van processors te kopen tegen een gereduceerde prijs.

Een andere mogelijkheid is dat Amazon een andere chipmaker heeft benaderd – zoals TSMC – aan processors voor de Kindle Fire HD op te bouwen.

Een andere plek dat Amazon een paar dollars kon afscheren de prijs van de Kindle Fire HD is met het display en touchscreen, die, op basis van de IHS nummers, vertegenwoordigde het grootste deel van de kosten van onderdelen, in totaal $ 64.

Tabletten; Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8; Amazon, Amazon duikt dieper in de voedingsindustrie met gratis restaurant leveringen; smartphones; Motorola kondigt $ 149 Moto G4 Play in de VS, nemen nu voorbestellingen; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Hoe storend zou een $ 99 Android-tablet? Enorm zo, en het grootste ding een mainstream naam zou kunnen doen, korte gaan volledig vrij – en dat klinkt misschien gek, maar uitvoerbaar onder de juiste omstandigheden kunnen zijn.

Amazon heeft zich getoond aan een bedrijf dat is niet bang om te experimenteren als het gaat om hardware, en het heeft het merk Kindle genomen en gevormd tot een reeks van producten die een grote invloed op de e-reader en tablet markten hebben gehad, in wezen het vormgeven van boven naar beneden. A $ 99 tablet zou de volgende stap in die storend patroon zijn.

De sub- $ 100 prijs is een diepgewortelde psychologische, en als Amazon kan breken met de Kindle Fire HD, dan is niet alleen de retailer onder druk te zetten op de wil van Apple en Samsung, maar ook op de talloze laag- kwaliteit goedkope-and-nare tabletten overspoelen de markt van China. $ 99 Android-tablets al bestaan, dus de vraag is niet of Amazon een sub- $ 100 tablet kan maken – het kan – maar of het een goed kan maken. Gezien de kwaliteit van de huidige hardware, zou ik zeggen dat als Amazon inderdaad met een $ 99 tablet komt, zal het een goed product te zijn.

Of zet het op een andere manier, zou het de grootste invloed op de tablet markt, aangezien Apple de iPad uitgebracht.

BIJWERKEN

Een Amazon woordvoerder zei in een verklaring dat “het niet gebeurt – we zijn al aan de laagste prijs punten mogelijk is voor die hardware.” Wat ik interessant vind over deze verklaring is de verwijzing naar “die hardware,” die ik nemen om de huidige incarnatie van de 7-inch Kindle Fire HD betekenen.

Amazon brengt Alexa stem assistent naar zijn tabletten met verbeterde Fire HD 8

Amazon duikt dieper in de voedingsindustrie met gratis restaurant leveringen

Motorola kondigt $ 149 Moto G4 Play in de VS, nemen nu voorbestellingen

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle