EDS gedreigd met juridische stappen meer dan £ 51m fiscale fiasco

De Belastingdienst dreigt EDS slepen door de rechter, tenzij compensatie wordt overeengekomen voor te veel betaalde bedragen die het gevolg is van problemen met de nieuwe belastingkrediet IT-systeem.

Een fout in de software op de EDS-ontworpen heffingskortingen IT-systeem heeft geleid tot dan aan 455.000 huishoudens in 2003 in totaal bijna £ 100 miljoen en de Belastingdienst heeft toegegeven dat het kan worden gedwongen om af te schrijven meer dan £ 50m van dat bedrag.

Maar gesprekken overcompensatie zijn geraakt impasse en na een uitvoerend comite vergadering van de HM Revenue and Customs-afdeling (HMRC), heeft de belastingdienst een verklaring waarschuwing zal EDS en voorzien van alle details van het belastingkrediet problemen oproepen voor het High Court uitgegeven .

Een HMRC verklaring zei: “HMRC is duidelijk dat als het niet mogelijk is om een ​​aanvaardbaar onderhandelingen tot een oplossing te komen, zal het een gerechtelijke procedure begonnen Dergelijke procedures zal beginnen met de uitgifte van conclusie HMRC’s en gedetailleerde gegevens van [de] vordering die openbaar zal zijn. documenten in de Technology and Construction Court van de High Court. ”

John O’Brien, analist bij Ovum Holway, zei in een onderzoek noot die een rechtszaak uiterst gevaarlijk voor EDS ‘reeds gehavende kon zijn reputatie in de publieke sector.

De politieke druk is lager naar beneden en EDS zal graag deze situatie gesleept via de rechter te voorkomen. Toch zal het bedrijf moeten voorzichtig hoe het speelt de situatie te zijn, evenals de potentiële miljoenen, reputatie van het bedrijf aan de overkant van de publieke sector in het geding is moet dingen nasty, “zei hij.

Een woordvoerder van EDS zei: “We blijven om de onderhandelingen vooruitgang en hoop dat ze kunnen leiden tot een schikking, zonder rechtszaak.”

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen