Dot-com veroorzaken bottom-line bommen?

In de afgelopen jaren, softwareleveranciers, waaronder Microsoft Corp,. (MSFT), IBM Corp,. (IBM), Oracle Corp,. (Orcl), en de Sun Microsystems Inc./Netscape Corp. iPlanet alliantie al hebben gelanceerd grote campagnes te verkopen aan dot-com klanten. Nu dat zo veel dot-com vallen op de harde tijden, zijn deze verkopers herdenken de wijsheid van hun strategieën?

Immers, dot-com ontslagen, stock devaluaties en financieringsproblemen verwoestende gevolgen voor een aantal andere bedrijven die hun bedrijven hebben wedden op dot-com, variërend van onroerend goed makelaars om reclamebureaus gehad. Een dot-com dat is balanceert op de rand van de deuren sluiten kan nauwelijks worden verwacht om uit te shell voor nieuwe servers, transactie-verwerking middleware, of draadloos-infrastructuurproducten, zou je denken.

Maar softwareleveranciers zijn vasthouden aan beweringen dat het bombarderen van dot-com niet hun bottom lines kwetsen.

IBM – het bedrijf dat “e-business” een huishouden (en handelsmerk) naam opgebouwd – gaat zo ver te beweren dat de focus op het helpen van dot-com duurzaam en winstgevend te worden sneller is goed geweest voor de bottom line van haar Global Net Gen omzet unit.

IBM vormden de-dot-com gerichte Global Net Gen eenheid 20 maanden geleden. De unit is onderdeel van de verkoop en distributie van de organisatie van het bedrijf.

In januari, Global Net Gen aangekondigd had gereserveerd $ 500 miljoen aan financiering te helpen financieren dot-com. Deze week, de Global Net Gen bedrijf begon het uitvoeren van “Going Global” seminars specifiek gericht op dot-com worstelen met tijdzones, valuta, en andere zaken geconfronteerd wanneer het proberen om hun Web-only bedrijven nemen wereldwijde;. We hebben het niet zien een vertraging (van dot-com klanten) helemaal niet, “beweerde een IBM Global Net Gen woordvoerster.” Onze business unit is meer dan ooit gericht op het helpen van deze gemeenschap slagen.

Microsoft zingt een soortgelijke tune, maar daarbij verwijzend naar iets andere redenen waarom de dot-com bommen niet weg geblazen haar e-business verkoop van software.

Onze andere filosofie voor het schalen uit het datacenter zal ons helpen de loop van de tijd, “zei Bill Dunlap, Microsoft group product manager voor e-business producten.” Wij zeggen dat je niet hoeft te besteden miljoenen aan de voorkant alleen maar om uw bedrijf online.

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen; Big Data Analytics, IBM om AI te gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab, Kunstmatige Intelligentie, IBM Watson:? Hier is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet ; CXO; IBM lanceert industrie platforms, blockchain eenheid en swaps global business services execs

Microsoft’s toonhoogte dot-com blijft hetzelfde: Koop een paar kleinere Windows 2000-servers en bijbehorende back-end software nu, en toe te voegen aan uw capaciteit, een server tegelijk. (Buyx) naar Barnes & Noble.com;; Microsoft heeft deze strategie in de verkoop aan bedrijven, variërend van Buy.com gebruikt (bnbn), aldus Dunlap. Op hetzelfde moment, heeft Microsoft initiatieven zoals het augustus Dot.Ramp programma aangekondigd met KPMG Consulting te helpen brengen B2B-marktplaatsen online sneller en efficiënter gelanceerd.

Op hetzelfde moment, is Microsoft niet zet al zijn e-business software eieren in één mand, Dunlap benadrukt. “E-business bestrijken een breed scala, van pure-play dot-com voor de traditionele bedrijven die online komen die geïnteresseerd zijn in B2B en B2C zijn.”

Sommige niet-traditionele softwareleveranciers vertrouwen op dergelijke prijs / prestatieverbeteringen bereikt door web-based abonnement modellen als de beste manier om de dot-com ontbreekt diepe zakken te trekken.

Salesforce.com, bijvoorbeeld, is wervend de mogelijkheid om software vandaag nog te bieden als een dienst, niet enige tijd in de toekomst, als een manier om kleine en middelgrote online bedrijven aan te trekken.

Gebruikers hebben gevonden enterprise software te duur om te gebruiken. Verkopers niet noemen ze terug wanneer ze hulp nodig hebben, omdat ze onvoldoende aantallen gebruikers, “merkte Salesforce.com voorzitter Marc Benioff.” We trainen gebruikers gratis en houden hun handen door het proces. We kunnen hele bedrijven up and running in een kwestie van weken.

enige nadeel Benioff’s: Salesforce.com is niet een dot-com, benadrukt hij. Evenmin zijn de handelswaar “hosted services,” ook al is, in feite, Salesforce’s applicaties en klanten data bevinden zich in een uitbestede datacenter;. Net als ‘dot-com “is gekomen om een ​​negatieve connotatie hebben, dus ook, is” hosting, “Benioff geclaimd.

Te worden gehost houdt u kunt worden Unhosted. Mijn service kan niet op een cd-rom worden gezet. We lijken meer op Amazon.com, (AMZN) of E * Trade, in termen van onze infrastructuur, “dan een gehoste versie van een enterprise applicatie, voegde hij eraan toe.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

? IBM AI gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab

IBM Watson: Dit is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet

IBM lanceert industrie platforms, blockchain eenheid en swaps global business services execs