Digitale medische dossiers verschaffen kritische back-up

Het op grote schaal vernielingen die zijn aangericht door de recente noorden Japan aardbeving en tsunami heeft het belang van de elektronische dossiers gezondheid (EMD) gemarkeerd, met de industrie watchers aandringen voor landen om de gegevens in de gezondheidszorg te digitaliseren.

Volgens IDC’s Health Insights research manager Janet Chiew, de aardbeving bleek dwingende voordelen die EPD kan brengen voor de burgers in situaties waarin op grote schaal medische en reddingsoperaties nodig zijn.

“Stel je de verbeterde efficiëntie en besparingen in de middelen als redding partijen en medische teams zijn zich bewust van het profiel van de mensen in gevaar, op stand-by de noodzakelijke apparatuur en medicijnen voor die chronisch ziek zijn, en snel te identificeren mensen met speciale medische aandoeningen op redding. dit kan mogelijk zijn als de informatie beschikbaar wordt gesteld via een nationaal EPD (NEHR) [systeem], “Chiew uiteengezet in een e-mail.

Met ziekenhuizen en klinieken vernietigd, kunnen verslagen van de zieken en ouderen worden geruïneerd, en dit kan leiden tot een grotere medische en logistieke complicaties voor de slachtoffers van de ramp. Volgens een EMD online forum, auteur Katherine Rourke gedeeld dat terwijl Japan heeft een medische informatie-uitwisseling (HIE) strategie, het is nog onvolwassen.

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

“EMR (elektronisch medisch dossier) dekking is fragmentarisch, maar zoals hier in de Verenigde Staten, is op de opleving. Onderzoek rente is hoog, in feite, medische informatica specialisten er hun eigen klinische gegevensuitwisseling ontwikkeld, de medische Markup Language. echter, medische gegevens digitaliseren en delen is nog in een vroeg stadium, zo lijkt uit de lezing die ik heb gedaan, “zei Rourke. Zij stelde ook voor dat een robuust HIE systeem als een goede back-up in geval van wijdverbreide schade aan de infrastructuur zou dienen.

EMR verwijst doorgaans naar medische informatie en het profiel van een persoon die door een bezoek aan een arts, terwijl EHR wordt gedefinieerd als de geaggregeerde informatie over de gezondheid van een patiënt, zoals demografie, medicijnen en medische geschiedenis die kunnen worden gedeeld door meerdere providers en zorgverleners.

Meer strategische, minder IT, regeringen in de regio zijn begonnen of worden de EMR transformatie ondergaan, met een IDC voorspelling begin dit jaar op te merken dat EMD de “hoogste prioriteit” van zorgaanbieders in de regio Azië-Pacific zal blijven, als gevolg van verhoogde budgetten en een grotere opbrengst van medisch toerisme.

Chiew zei: “Het creëren van een nationaal EPD is een gigantische taak die niet alleen grote hoeveelheden financiële investeringen van de overheid vereist, maar ook van particuliere zorgaanbieders Beleid en technologie spelen cruciale rol bij het waarborgen van een snelle en unieke identificatie van mensen terwijl het aanbieden van bescherming van de privacy. en ziekenhuizen en klinieken met diverse elektronische medische dossiers en systemen in staat zijn om de gegevens van de patiënt naadloos door middel van gemeenschappelijke normen te delen, “zei ze.

John Vidas van Accenture’s voor Azië-Pacific gezondheid van de industrie lood, stemde, erop te wijzen dat EMR planning en uitvoering van een strategisch initiatief moet zijn, en minder van een IT-één.

“Het hebben van de passie, invloed, betrokkenheid en aandacht van het leiderschap van een ziekenhuis [team] vanaf het begin, werd consequent door onze studie deelnemers als een succes bestuurder geciteerd,” Vidas vertelde de website van Asia per e-mail interview, verwijzend naar een CIO enquête Accenture onlangs afgerond.

Sommige van de uitdagingen vaak tegengekomen in EMR implementaties inclusief de strijd voor IT-talent en langere tijd voor de afronding van het project, zei hij.

Het merendeel van de gezondheidszorgsystemen in ons benchmarking studie onderschat, met bijna 100 procent, de tijd en de kosten die gepaard gaan met de uitvoering van geavanceerde EMR functies, met inbegrip van klinische orderinvoer, verpleegkundige en arts documentatie, ondersteuning van klinische besluitvorming en barcoding medicatie.

Hij citeerde het voorbeeld van een 500-bed ziekenhuis waar de gemiddelde EMR implementatie wordt geschat op “ongeveer twee tot vijf jaar” te nemen, met inachtneming van factoren zoals implementatiestrategieën van de doelmarkt, regelgeving van de overheid, lokale trends en volwassenheid van IT voor de gezondheidszorg.

Singapore er bijna; Singapore begon zijn EMR reis in de late jaren negentig en is twee jaar uit de buurt van de volledige uitvoering, volgens Chong Yoke Sin, CEO van Integrated Health Information Systems (IHIS), de IT-tak van de natie ministerie van Volksgezondheid (MOH) .

Chong vertelde de website Asia dat de gezondheid van instellingen van het land zijn “goed op weg te gaan papierloos”, met een aantal van de poliklinieken volledig “elektronische”.

“Het doel voor de EMR is om daadwerkelijk te gaan papierloze, chartless, filmloze en scriptloze. Tot nu toe, ik denk dat we hebben bereikt in grote lijnen misschien 50 procent van de doelgroep. We hebben ook niet meer verwerken [x-ray] films, alles wordt weergegeven op het scherm, ‘deelde ze.

MOH in 2004 begonnen met het koppelen van EMRs tussen clusters van ziekenhuizen en poliklinieken van Singapore, die nu volledig is gevestigd. De overheid is ook in de laatste fase van de uitvoering ervan NEHR die volgende maand zal worden afgerond.

Dit is waar het laatste stukje van de taart, allesomvattende huisartsen in de particuliere praktijk, zal worden aangesloten.

Chong verklaarde dat voorbij EMR, de volgende fase van Singapore e-gezondheidszorg “reis” omvat de ontwikkeling van telezorg, waar patiënten worden gegeven tools waarmee elektronisch toezicht op hun conditie, zoals de web-app voor patiënten met reumatoïde artritis, die eerder deze week werd gelanceerd.

Met de digitalisering van medische dossiers, wordt MOH ook op zoek naar cloud computing voor een grotere kostenbesparingen en rekenkracht optimalisatie, onthulde ze, eraan toevoegend dat de sector e-mail messaging-systeem is een van de eerste die worden gemigreerd.

Er zijn privacy problemen met [zetten] medische dossiers op een public cloud, dat is waarom we het maken van een private cloud voor medische dossiers, “zei Chong.” Na verloop van tijd, als veiligheidsaspecten van de cloud worden verbeterd, kunnen we dan eigenlijk verken de mogelijkheid om te gaan hybride die zeker betere economische voordelen dan de private cloud zal genereren.

Ze voegde eraan toe dat het ministerie zal de invoering van een eigen cloud voor de gezondheidszorg, die gescheiden zijn van cloud-strategie van de regering die onlangs werd aangekondigd zal worden.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond