Dial het tot 11, het beste van hopen ‘: Canonical oprichter Mark Shuttleworth op mobiele telefoons en Mars

De Ubuntu Meizu Pro 5. Canonical

Is Canonical de Cassandra van de tech wereld? Mark Shuttleworth, het bedrijf mede-oprichter, lijkt te denken.

“We hebben een bovengemiddelde track record van het aanroepen van generaties ploegen. We noemen ze, maar we kunnen niet profiteren van hen … Het is frustrerend. We hebben een duidelijk beeld van de toekomst, maar soms is het een te grote sprong te maken ,” hij zegt.

Canonical’s voorspelling voor de volgende generatie verschuiving in mobiele convergentie – een wereld waar de PC, mobiel, tablet bieden allemaal een gemeenschappelijke ervaring aangepast aan hun form factor, allemaal uit een gemeenschappelijke code base.

Internet of Things, Qualcomm, AT & T om te testen hoe drones 4G LTE-netwerken kan gebruiken, internet van de dingen;? Internet van de dingen;; Australische regering om de Britse standaard voor smart-city planning hefboomwerking ivd LoRaWAN netwerk gaat live in Sydney, Cloud, Connected, cloud-tijdperk heeft behoefte aan betere netwerken

De grote sprong die Canonical niet kon maken met de convergentie was de Edge, een Ubuntu aangedreven telefoon die het bedrijf hoopt om te beginnen met de productie van het gebruik van $ 32 miljoen verhoogd van een crowdfunding campagne. Terwijl de 2013 Edge brak crowdfunding verslagen, maar miste zijn doel, en de telefoon – een apparaat dat pc specs gehad en kan fungeren als een desktop met de juiste randapparatuur – werd nooit gemaakt.

Canonical is nog steeds bellen convergentie als de volgende generatie shift – “een enkele kopie van de informatie die ons definieert”, zoals Shuttleworth zegt, dat kan worden gespreid over verschillende vormfactoren zoals vereist.

In de Canonical visie, kunt u een enkel apparaat bezit – uw telefoon, zeggen – maar als je moet werken met een toetsenbord voor de weg hameren op die spreadsheets, of een groot scherm om een ​​film is opgeslagen op dat apparaat te kijken, kunt u gewoon de stekker de telefoon in wat randapparatuur en Ubuntu doet de rest. Als u wilt dat een eenvoudige tablet ervaring, er is contact mode. Als je iets meer verwant aan uw PC wilt, voeg een muis en monitor, en Ubuntu zal overschakelen naar desktop mode. Voor ontwikkelaars, de gedeelde code base op desktops en mobiele en een enkele SDK.

Terwijl de tablet werd verondersteld te hebben gedood pc morsdood, volgens Shuttleworth het is om het even wat gedaan, maar. Tablets met afneembare toetsenbord ontstonden die meer dan een passerende gelijkenis met de laptops ze moesten vervangen dragen.

“Er is een aanzienlijke versnelling in wat de PC jongens noemen detachables. Dat ruikt naar me als een duidelijke trend. Er is een waarde in deze [andere] vormfactoren, en waarde in de convergentie. We zijn een elegante manier vinden om te leveren op beide, ” hij zegt.

In de toekomst, “de personal computer zal iets wat je uit je zak te zijn, en de telefoon zal een stuk glas die aansluit op dat, en zo zal de tablet. Zij zullen verschillende vensters in de ziel”, aldus Shuttleworth .

Daartoe is het aangeworven Spaanse hardware maker BQ en Chinese fabrikant Meizu om Ubuntu-aangedreven tablets en smartphones te maken. De nieuwste apparaten, de Meizu Pro 5 Ubuntu Edition smartphone en BQ Waterman M10 tablet, debuteerde op de MWC show in Barcelona eerder dit jaar.

Dit zijn niet de eerste apparaten van Canonical en de twee hardware partners: de eerste Ubuntu telefoon volgde niet lang na de Edge niet tot bloei te komen, en sindsdien een handvol apparaten hebben gelanceerd. En terwijl er geen nieuwe hardware partners officieel zijn gekomen aan boord met Ubuntu voorbij Meizu en BQ, Canonical heeft “informele relaties met een heleboel meer” respectievelijk makers, waaronder OnePlus en Sony, door het vrijkomen van de gemeenschap poorten voor hun One en Z1.

aanhoudende belangstelling Canonical in mobiele heeft wenkbrauwen in sommige kringen. Immers, het slagveld van mobiele bezaaid met de gevallen, van grotere spelers als Microsoft’s Windows Phone en de gemeenschap inspanningen, zoals Tizen gelijk.

Dus waarom doorgaan?

“.. De telefoon is interessant, personal computing is interessant, maar het is niet belangrijk Wat is van cruciaal belang is dat we hebben geweldige platforms voor ontwikkelaars Zij zijn onze belangrijkste doelgroep,” zegt Shuttleworth – en ze willen end-to-end te ontwikkelen, van de grootste publieke clouds op de terminals in de handen van mensen.

Engineers blijven de belangrijkste kopers van de Ubuntu-telefoons en tablets, maar ze zijn niet de enige publiek volgens Shuttleworth. Samen met de ingenieurs, die het kiezen van Ubuntu een “security bewuste publiek, een groep mensen die de zorg over de veiligheid meer dan zij de zorg over WhatsApp en Angry Birds ‘, samen met een derde publiek van” mensen die een schone eenvoudige manier op het te krijgen willen web en ze niet de zorg over een belasting van apps die ze nooit gaan gebruiken. ”

Het doel van de mobiele oefening is de macht van Android of Apple niet aan te vechten, het is aan de technologen die belangrijk zijn om te praten, volgens de Canonical mede-oprichter. “Als het één procent van de wereldbevolking [met behulp van Ubuntu mobiele apparaten], dat is OK. Het is het één procent dat de wereld opnieuw te definiëren om de 20 jaar.”

Beyond praten met de één procent, zijn mobiele inspanningen Canonical’s ook ingevoerd in andere onderdelen van haar activiteiten, met inbegrip van de ivd producten. Bijvoorbeeld, de pittige Ubuntu Core tech dat Canonical ontwikkeld met mobiele in het achterhoofd bleek het gebruik van datacenters te ivd, waardoor verbonden voorwerpen aan dezelfde app-update mechanismen te gebruiken als mobiele apparaten.

“We konden het niet hebben gedaan zo snel als we niet de telefoon deed,” aldus Shuttleworth.

Snappy Ubuntu Core is een lichtgewicht versie van Ubuntu die image-gebaseerde systemen management gebruikt, waar de updates worden ingezet en rolde terug automatisch indien nodig, en apps worden gehouden van elkaar geïsoleerd.

Met behulp van de pittige systeem en Ubuntu Core, de makers van alles, van drones naar robots, de top van rack switches routers, kan het besturingssysteem en de apps in read-only beelden houden dat maakt het moeilijker voor de veiligheid foul-ups te gebeuren.

“Beveiligingsupdate mechanismen zijn een eenvoudig ding om te verknallen, ze zijn duur om te doen … in een wereld waar je wilt apps op een router van verschillende leveranciers te zetten, zullen sommige kwaadaardige zijn. Je moet erachter te komen hoe om te blijven ze geïsoleerd van elkaar en zet sterke beperkingen op het vertrouwen dat ze hebben. Dat is iets wat we kunnen delen over verschillende bedrijfstakken “, aldus Shuttleworth.

Vanaf daar is het te hopen dat hardwarefabrikanten zullen kiezen om de Ubuntu-app store te gebruiken met Canonical het nemen van een verlaging van de opbrengst van nieuwe apps, net als de manier waarop mobiele app stores werken vandaag.

Voor nu, echter, de eenheid die werkt op Canonical’s ivd en personal computing strengen in wat Shuttleworth noemt “investment mode”, terwijl de bewolkte kant is waar het geld is.

Dus wat is er gebeurd met het vooruitzicht van een beursgang, eerst besproken in 2015 en niet veel van gehoord sinds?

Volgens Shuttleworth, de oorspronkelijke vraag dat de discussie aangewakkerd was niet of hij wilde het bedrijf publiek te nemen, maar of hij kon. Zijn antwoord – ja, het mogelijk zou zijn.

Al vele jaren zeiden we ‘we niet de zorg over de commerciële kant’. Zolang het business model is hypothetisch, het is gevaarlijk om publiek te gaan “, aldus Shuttleworth. Meer recent heeft het bedrijf verhuisd naar” het leveren van producten aan een snel groeiende markt “, wat betekent dat een beursgang is theoretisch nu goed te doen.

“Of we [nemen het bedrijf publiek] of niet, dat is een heel andere vraag … het is geen prioriteit voor ons,” voegde hij eraan toe.

Shuttleworth heeft het ISS bezocht, en werd de eerste van een onafhankelijke Afrikaans land de ruimte in te gaan. Met een missie naar Mars mogelijk niet zo ver weg, zou Shuttleworth overwegen het reizen naar de rode planeet?

Ja, ik zou. Waarom niet? In 20 jaar, kan een one-way ticket een volkomen plausibel laatste hoera zijn. Frontiers zijn fascinerend. Er zijn ecosystemen daar moeten we meer respect voor hen, zeker meer respect dan hebben we onze eigen.

Je moet het dial-up tot 11 jaar en het beste van hopen. Het gaan naar Mars is bellen het tot 11.

Qualcomm, AT & T om te testen hoe drones 4G LTE-netwerken kunnen gebruik maken van

? Australische regering om de Britse standaard voor smart-city planning hefboomwerking

Ivd LoRaWAN netwerk gaat live in Sydney

Connected, cloud-tijdperk heeft behoefte aan betere netwerken