Dell Inspiron 510m recensie

Waarnemers van de notebook scene zal lang hebben geconcludeerd dat Dell grondig waardig mid-range producten kunnen maken, en de Inspiron 510m is een verder bewijs van. In zijn soort, is de 510m met name goed uitgerust. Als u tevreden bent om af te handelen grootte en het gewicht van flexibiliteit en connectiviteit bent, kun je net zo goed krijgen de werken – en met parallelle, seriële, dubbele USB, IEEE 1394, infrarood, SVGA, PC Card, modem en 10/100 Ethernet , er is niet veel dat je niet kan aansluiten met uitzondering van een PS / 2 toetsenbord of muis.

Onze review model kwam met een dual-band 802.11a / b / g-adapter en Bluetooth (veel meer draadloos, en in staat te zijn Beagle 2 te praten zou zijn). Er is een keuze uit vier of zes cell batterij (onze kamer had de laatste), en een opslagapparaat baai die met een DVD / CD-RW drive kwam, maar zal ook een extra 40GB harde schijf om de 60GB interne schijf vergroten huisvesten.

Dit alles gaat ten koste van een bepaalde bulk dat Dell’s ‘dun en licht’ benaming schuilt voor de 510m. Bij 2,6 kg en 33cm (W) met 27 cm (D) van 3,3 cm (H), is dit geen miniatuur van de soorten, en gedempt styling van Dell in verzilvert, grijs en kobalt is een oefening in futuristische vakkundig esthetiek.

Alles werkt goed genoeg: de knop deksel release is solide, positief en gemakkelijk te bedienen, de stereo speakers verzonken in de voorste produceren voldoende volume voor persoonlijk gebruik en net zo goed klinken als een redelijk dure transistorradio, het toetsenbord en twee knoppen trackpad zijn zo goed als twaalf jaar van draagbare computer ervaring kan ze te maken. Echter, zult u op zoek tevergeefs naar smartcard lezers, geïntegreerde camera’s of toetsenbord verlichting – de 510m is niet dat soort beest.

Functioneel, de Inspiron 510m doet het werk. Het heeft een aantal goede punten: bijvoorbeeld, de 802.11a / b / g Dell TrueMobile 1400 Wireless LAN-module, die is gebaseerd op de Broadcom BCM4039 chip, is gemeld om te werken onder Linux, ook de 1400 door 1050 SVGA + resolutie 15in. TFT-scherm is prima in de meeste kantoor, thuis en vervoer lichtomstandigheden. Onder de minder goede punten is de keuze van Intel 855GM geïntegreerde grafische systeem: hoewel de meeste mensen niet weten of schelen, het is niet de chip van de keuze voor de fervente gamer.

De benchmarks tonen de computer naar een matige performer onder MobileMark 2002, met een productiviteit score van 153 – niet uit van de lijn voor een 1,7 GHz Pentium M-systeem met 512 MB RAM-geheugen, maar nauwelijks omhoog te trekken bomen niet.

levensduur van de batterij is goed. We kregen 3 uur 46 minuten uit de test MobileMark 2002 met de meegeleverde 53WHr zes-cell batterij, en vonden we konden verwachten rond matig gebruik vier uur ‘met een lage scherm verlichting en middelgrote netwerkactiviteit. Een klein minpunt: er is een functie toetscombinatie (Fn + F3) om de batterijmeter op het scherm te brengen, maar in tegenstelling tot andere functie sneltoetsen het niet wisselen – eenmaal opgevoed, moet je klikken op OK of druk op Enter om het te verwijderen. Dat is een klein stukje van de contra-intuïtieve ontwerp, hoewel het feit dat het merkbaar hoogtepunten hoe soepel de rest van de computer werkt.

Zoals hierboven is geconfigureerd, de Inspiron 510m kost £ 1.293 (ex. BTW), maar het bereik begint vanaf £ 908 (ex. BTW) voor een 14.1in. scherm, 1,4 GHz Pentium M, 40GB harde schijf en geen Bluetooth.

Omdat het een goed online bedrijf, Dell verkiest u om uw garantie en support opties te zoeken via haar website. Zoals vermeld, het review-systeem omvat een driejarig Europees beleid te verzamelen en terug te keren – u kunt stimuleren dat voor de volgende werkdag on-site onderhoud voor £ 49 (ex. BTW). Elektronische documentatie, Web-based tutorials en live chat links naar Dell technisch ondersteunend personeel komen door de Solution Center-software, en er is geen tekort aan andere online gebieden voor discussie en oplossen van problemen.

Dell Inspiron 510m is een solide performer, als een beetje te stevig voor extreme draagbaarheid. Doughty in plaats van flashy, het zal passen in een breed scala van functies in het bedrijfsleven en thuis en maakt een uitstekende algemene doeleinden notebook voor degenen die niet al te ver te reizen.

NB: Dell E-Value-code voor deze beoordeling systeem is 200 I12REV

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop