Dell Compellent verwerft voor $ 960.000.000, landt de opslag troostprijs

Dell eindelijk de opslag overname. Op maandag, Dell zei dat het officieel het kopen van Compellent in een deal ter waarde van $ 960.000.000, of $ 27,75 per aandeel.

Volgens Dell zal de Compellent overname het bedrijf toelaten om beter te focussen op data management, thin provisioning en opslag voor cloud computing winkels.

Na een mislukte poging om 3Par verwerven — Dell verloor aan Hewlett-Packard — het bedrijf nodig om iets aan de opslag line-up te versterken en blijft een top 5 speler te doen. EMC is de opslag leider en vervolgens het veld wordt gebundeld met de wil van HP, NetApp en IBM. Dell dreigde zijn aan de buitenkant van de verpakking opslag.

Dell zei vorige week dat het in besprekingen met Compellent. Echter, het bod van Dell is veel lager dan waar de Compellent handelde net vorige week. Voordat Dell bekendgemaakt de overname gesprekken werden Compellent aandelen ten noorden van $ 33 handel. Analisten zei dat er ongeveer 15 procent tot 20 procent kans dat een andere speler, zoals Oracle of HP zou proberen te overbieden Dell en kopen Compellent.

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Het bedrijf zal Compellent om de opslag portefeuille, die PowerVault, EqualLogic en een venture met EMC omvat toe te voegen. Dell zei dat Compellent zal toelaten om elke storage tier raken. Dell is niet verlegen over het verwerven van de opslag bedrijven die in line-up op te vullen zijn. Brad Anderson, senior vice president van Dell’s enterprise productgroep, zei in een blogpost

In de afgelopen twee jaar hebben we technologieën die achter de schermen werken met intelligentie te abstraheren van het complex en zorgen voor echte zakelijke waarde bieden aan onze eindgebruikers verworven. Dit was zeker het geval met EqualLogic en werd geïllustreerd met de acquisities van Exanet en Ocarina. Overeenkomsten vertonen in al deze acquisities is de mogelijkheid om data management issues.sen klanten pakken

Op een conference call, zei Anderson

In de opslag-industrie, er zijn te veel point solutions. Er zijn primaire oplossingen, secundaire, back-up en archivering. Er is iSCSI en vezels. Er is blok en bestand. Te veel van deze oplossingen zijn allemaal over technologieën en niet over het aanpakken van behoeften van de klant. Klanten willen kopen op basis van hun eisen. Dit zijn dingen zoals capaciteit, prestaties, latency, en de kosten punt. En ze willen oplossingen die niet alleen over hoe je de gegevens op te slaan, maar hoe je de gegevens te beheren.

Klanten willen in staat zijn om de opslag op de primaire hebben en gemakkelijk te verplaatsen naar secundaire en back-up, en op een gegeven moment, archiveren van de gegevens. Ze willen in staat zijn om al vroeg in zijn leven de-dup de gegevens en deze kunnen beheren gedurende zijn hele leven, in plaats van net voordat ze archiveren. Dit kun je niet bereiken als je al deze point solutions die onverenigbaar zijn met elkaar. Je kunt niet echt mobiliteit data. Bij Dell, zijn we niet de bescherming van een van deze erfenis set van platforms, zodat we echt het gevoel dat we in een goede positie en het maken van investeringen die ons toelaten om unified storage leveren en leveren van mobiliteit echte data.

Voor Compellent, Dell zei dat het zal grotendeels business as usual zijn. Dell Compellent houden in Eden Prairie, Minn. En blijven investeren in de onderneming en haar channel-programma.

Analisten algemeen over eens dat Dell’s verhuizing naar Compellent kopen zinvol. Wedbush analist Kaushik Roy zei in een onderzoek noot

Wij geloven dat het zinvol is voor Dell Compellent (die toegang en mid-range opslagsystemen maakt) kopen, want Dell’s server-producten zijn naast opslagsystemen. Dell EqualLogic storage product heeft een hoge bruto marge (bijna 60% van onze raming) en is de omzet zeer snel gegroeid. We zien CML als een goede aanvulling op Dell. Dell nodig heeft om omhoog te gaan in het datacenter door meer van zijn eigen waarde of IP (Intellectual Property). Naar onze mening moet Dell ook kopen Brocade (met ongeveer 70% SAN-switch omzet en 30% Ethernet switch opbrengsten) om te concurreren met HP en Cisco. Krijgen in een netwerk zou helpen Dell verbetering van de marges. Merk op dat in deze industrie netwerken brutomarges zijn in de 50% + range, server marges in 20% + range en pc’s in tieners.

De grote wild card hier is wat er gebeurt met de relatie van Dell met EMC. Deze zorg via EMC verscheen als Dell geprobeerd om 3Par te kopen en het verhaal is grotendeels hetzelfde. Dell verkoopt EMC versnelling om de mid-tot high-end storage markt richten, maar zal er enige overlap Compellent zijn. EMC, echter, is het waarschijnlijk om te gaan na de instap markt ook. In ieder geval, het is heel goed mogelijk dat de Dell-EMC relatie gaat terugschakelen op een bepaald punt. Dell verkoopt ongeveer $ 500 miljoen in EMC versnelling per jaar.

: Dell Ocarina Networks verwerven om data management aanbod te stimuleren

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip