data retentie EU-richtlijn uitgegooid door Europees Hof van Justitie

Het Europese Hof van Justitie (EHJ) heeft uitgesproken tegen een richtlijn van de Europese Unie die mandaten die telecomoperatoren al hun klanten “communicatiegegevens voor maximaal twee jaar moeten behouden.

“Het Hof van Justitie verklaart de richtlijn gegevensbewaring ongeldig te zijn,” zei hij in een verklaring van vandaag.

Europa’s dataretentie-richtlijn telecomsector werd, geïntroduceerd in 2006 naar aanleiding van de aanslagen in Madrid, twee jaar eerder, bedoeld als een maatregel om te helpen bij het opsporen bestrijding van de zware criminaliteit en terrorisme.

Op grond van de richtlijn, zijn de exploitanten naar verwachting voor het verkeer, de locatie en abonneegegevens voor tussen de zes maanden en twee jaar op te slaan. Autoriteiten kunnen dan toegang tot die informatie om te bepalen wie wie contact opgenomen en wanneer, zonder kennis van de inhoud van de communicatie in kwestie.

Volgens de rechtbank: “Door te eisen dat de bewaring van deze gegevens en doordat de bevoegde nationale autoriteiten toegang krijgen tot deze gegevens, de richtlijn ingrijpt in een bijzonder ernstige wijze met de fundamentele rechten op eerbiediging van het privéleven en de bescherming van persoonsgegevens. ”

Rechtbanken in Oostenrijk en de High Court van Ierland was het Hof gevraagd te onderzoeken of de richtlijn was in overeenstemming met het Handvest van de grondrechten van de Europa, dat bedoeld is om respect voor het privé-leven en de bescherming van persoonsgegevens te waarborgen.

Hoewel de uitspraak is een grote overwinning voor de tegenstanders van de richtlijn, maar dat betekent niet het einde in landen die de nationale wetgeving dispositief hij was overleden. De nationale rechter moet nu aan de lokale geschillen in overeenstemming met de uitspraak van het Europese Hof van Justitie op te lossen.

Online rechten pleiten voor Digital Rights Ireland bracht een zaak met betrekking tot de richtlijn tegen Ierse autoriteiten in 2006. Zijn voorzitter TJ McIntyre zei: “Dit is de eerste evaluatie van de massa surveillance door een hoogste rechterlijke instantie, omdat de Snowden onthullingen De uitspraak van het Hof van Justitie van oordeel is dat irrelevante controle van. de gehele bevolking is onaanvaardbaar in een democratische samenleving. ”

De CIO als business katalysator – De rol, het belang en de waarde; MKB bespreken huidige status en toekomstige plannen voor vaststelling van nieuwe technologieën; 5 lessen IT-managers kunnen leren van Obamacare uitrol fouten; De Metrics van IT: Management door meting

Volgens de rechtbank, de richtlijn “overschreden door opgelegd krachtens het evenredigheidsbeginsel grenzen” en niet te zorgen voor de storing veroorzaakte met de twee fundamentele rechten bleef beperkt tot wat was “strikt noodzakelijk”.

Het Hof van Justitie vond een aantal problemen met de richtlijn – met inbegrip van het feit dat het ging om een ​​deken opslag eis zonder enige uitzondering of beperking voor de ernst van het misdrijf, en dat de autoriteiten de gegevens kon toegang zonder rechterlijke beoordeling, zolang het was “ernstig misdrijf” onder de wetgeving van elke natie.

De richtlijn ook ontbrak eisen voor de exploitanten om de gegevens te beschermen tegen het risico van misbruik te beschermen en dat het niet nodig de gegevens binnen de EU worden vastgehouden, zei het hof.

? Perth cop benaderd beperkt computer

Europese gegevens wetten aan toezicht staan; Wie zal de prijs betalen voor de EU data-retentie plannen;? EC Rubberstempels dataretentie-richtlijn; Lords vragen de overheid via web-data retentie wetten

Veiligheid;? Perth cop toegankelijk beperkt computer, Legal;? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-Samsung werknemer leukemie gevallen niet verwante werken, Enterprise Software;? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL, Banking; Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië grote banken

? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-werknemer Samsung leukemie gevallen niet gerelateerd werk

? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL

Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië’s grote banken

de geschiedenis van de richtlijn