Dagelijkse Cuppa: VMware en EMC swap execs

Goedemorgen en welkom op woensdag. Terwijl je wakker worden met je ‘s ochtends koffie, hebben we het nieuws kreeg van overnachten op VMware en EMC job switches en tech reuzen in de problemen in Europa.

Het is een beetje van de Tea Party een Gekke Hoedenmaker bij VMware en EMC -, ze zijn allemaal aan het veranderen plaatsen. De voormalige CEO Paul Maritz kondigde aan dat hij zou aftreden als VMware CEO tot chief strategist EMC’s vanaf 1 september te worden, terwijl Pat Gelsinger, EMC’s chief operating officer en president van VMware CEO zal worden.

Alles is in orde gaat voor VMware, hoewel, het bedrijf meldde dat het verwacht om geld te verdienen US $ 1120000000 van de omzet in het tweede kwartaal van 2012.

Het nieuws komt ook de rapporten suggereren dat de virtualisatie bedrijf, overweegt spinnen uit de cloud-aanbod in zijn eigen platform, dat zou gericht zijn op giganten als Amazon Web Services over te nemen.

Wolk, VMware’s volgende spel: het beheren van alle wolken voor bedrijven; Cloud, IBM stappen tot cloud deals met VMware, SugarCRM, Data Centers, VMware koopt Arkin Net, voegt software-defined networking heft; Cloud; Public cloud computing-leveranciers: Een blik op sterke punten, zwakheden, big picture

Als onderdeel van een antitrust uitspraak in 2009, werd Microsoft veroordeeld tot Europese klanten een ‘browser stemming “op Windows, waar klanten de keuze tussen internet browsers zoals Firefox, Chrome en Microsofts eigen Internet Explorer werden aangeboden aan te bieden. Maar; EU-regelgevers beweren, dat, aangezien Microsoft ingezet Service Pack 1 voor Windows 7 in februari 2011, dit stemming werd niet aan de klanten worden aangeboden, zodat de 28 miljoen die dit kochten de gepatchte Windows 7 na deze datum niet de stemming zou hebben gezien.

Microsoft zou kunnen worden geraakt met een boete die gelijk is aan 10 procent van de jaarlijkse wereldwijde omzet over de bres, maar om Microsoft’s krediet, heeft toegegeven dat het probleem was een “technische fout” en is sindsdien verhuisd naar het probleem te verhelpen.

Ondertussen, Google probeert ook om anti-trust problemen in Europa op te lossen. De Europese Commissie stelt Google voorkeuren van haar eigen diensten boven zijn rivalen in de zoekresultaten, onder andere dingen. Google heeft voorgesteld stappen om deze problemen te verhelpen, maar heeft naar verluidt al terug door de toezichthouder geduwd. Google ook geconfronteerd met de forse 10 procent jaarlijkse wereldwijde omzet fijn als blijkt te hebben geschonden wetten anti-trust EU.

Mozilla, lanceerde de nieuwste versie van zijn internetbrowser Firefox 14 ‘s nachts, en de veiligheid lijkt de sleutel tot deze keer. Mozilla heeft HTTPS standaard ingeschakeld voor Google-zoekopdrachten, wat betekent dat alle Google-zoekopdrachten wordt versleuteld en verborgen voor de nieuwsgierige ogen van adverteerders en andere snuffelaars.

VMware’s volgende spel: het beheren van alle wolken voor bedrijven

IBM stappen tot cloud deals met VMware, SugarCRM

VMware koopt Arkin Net, voegt software-defined networking heft

Public cloud computing-leveranciers: Een blik op sterke en zwakke punten, big picture