Dagelijkse Cuppa: iPhone ook veilig, Google ruimingen Motorola personeel

Wakker worden slaapkop. Het is tijd voor uw dagelijkse kopje tech nieuws.

Blijkbaar, Apple’s iPhone is zo veilig, zelfs de, Amerikaanse ministerie van Justitie heeft problemen met het kraken van het tijdens het strafrechtelijk onderzoek.

Een afdeling officiële beschreef de telefoon als een van de ergste nachtmerries rechtshandhaving’s.

Google zal zijn; het ruimen van 4000 banen bij Motorola, na teleurstellende financiële resultaten. Google opgepikt Motorola vorig jaar, voornamelijk voor octrooien van de mobiliteit bedrijf, maar nu wil om winst te maken uit de overname.

Vorige week werd onthuld Google betaalde slechts een schamele £ 6 miljoen (US $ 9,4 miljoen) ter waarde van belastingen in het Verenigd Koninkrijk, als de totale omzet in de regio was ongeveer £ 395 miljoen (US $ 619m) vorig jaar. Dat komt neer op ongeveer 1,5 procent in de belasting.

Blijkbaar is de Britse regering heeft een aantal vragen over de lastige manieren waarop Google vermijdt ophoesten meer geld in de belastingen. Het bedrijf zou kunnen zijn; geconfronteerd met vragen in het parlement voor Pasen, volgend jaar.

Het lijkt erop dat Facebook wordt geconfronteerd met een aantal overheidsgerelateerde ellende, als goed. De; Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) heeft vastgesteld dat de social networking site was nogal laks in haar beoordeling en de verificatie proces voor toepassingen.

Ontwikkelaars zijn Facebook betalen tot US $ 95.000 aan software veiligheid in een inmiddels opgeheven geverifieerde apps regeling goedgekeurd voor de user experience te krijgen. De FTC vond dat het bedrijf nagelaten dit te doen, en dus “misleid” ontwikkelaars over de veiligheid ratings.

Voormalig chief MegaUpload, Kim Dotcom is van plan om een ​​verstorende muziekdienst, Megabox, start later dit jaar, volgens zijn Twitter-pagina.

Eerder dit jaar werd Dotcom van Nieuw-Zeeland naar huis overvallen door de lokale politie op beschuldiging van inbreuk op het auteursrecht, ingediend in de Verenigde Staten. Hij is nog steeds in heet water voor, maar het lijkt niet hem te weerhouden de lancering Megabox.

Eén van ‘s werelds grootste onafhankelijke IT-proces automatiseringssoftware provider; UC4, is gekocht voor US $ 270.000.000 door private equity firma EQT.

UC4 is een Oostenrijks bedrijf, en de groei werd beschouwd als “zeer aantrekkelijk” door EQT.

IBM heeft zijn eerste Afrikaanse onderzoekslaboratorium geopend, in Nairobi, Kenia. De faciliteit zal zich richten op het bouwen van IT voor het continent.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze