Cybersecurity onderwijs moet vroeg beginnen

Het opleiden van studenten over cyberveiligheid moet zo vroeg mogelijk te beginnen, gezien ze worden blootgesteld aan de nieuwste technologieën op een steeds jongere leeftijd, zeggen de industrie watchers. Zij stellen voor een geïntegreerde, holistische aanpak voor het curriculum, maar zijn verdeeld over de vraag of het hacken van vaardigheden moeten leren.

Todd Lefkowitz, directeur van de wereldwijde onderwijs bij RSA, de security arm van EMC, merkte op dat cyberbeveiliging vaardigheden moeten worden onderwezen het moment dat studenten beginnen met de vaststelling van technologie, die in de omgeving van vandaag betekenen voor dat ze tertiaire instellingen in te voeren.

Immers, worden de studenten ingevoerd om de technologie op een jongere leeftijd en het is nooit te vroeg om het proces van het opleiden van deze demografische op de risico’s van het gebruik van IT beginnen, beweerde hij.

Onderwijsinstellingen zullen ook helpen om hun leerlingen te beschermen tegen bedreigingen en bij te dragen tot het juiste gebruik van technologie en daaraan gerelateerde processen binnen de school systemen, Lefkowitz genoteerd. In feite, ging hij zo ver als te zeggen dat het zou “nalatig” te zijn om de nieuwste technologie om studenten in te voeren, zonder leert hen de beste praktijken en waarborgen.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Singapore Crescent Girls ‘School, voor een, regelmatig grijpt haar studenten met betrekking tot het creëren van bewustzijn en het benadrukken van online gevaren, Lee Boon Keng, de school chief technology architect, vertelde de website Azië eerder.

De school, die tablet-apparaten gebruikt als onderdeel van het leerproces, leert ook hun studenten over verantwoord gebruik van hardware en intellectuele eigendomsrechten, voegde hij eraan toe.

Holistische visie nodig; De RSA executive zei cybersecurity onderwijs moet holistisch zijn, en zich richten op mensen, processen en technologie. “Het is een complex proces beheerd door mensen die nodig hebben om de bedreigingen te begrijpen en hoe risico’s te beheren aan activa in de omgeving”, Lefkowitz uitgelegd.

Phil Hassey, eigenaar van onderzoeksbureau CapioIT, overeengekomen. Hij zei dat het curriculum zou een “geïntegreerde aanpak” die de hele IT-beveiliging ecosysteem beslaat nemen. Deze bestaat uit de ethische en maatschappelijke gevolgen naast de technische aspecten, merkte hij op.

Beide waarnemers konden het niet eens over de vraag of het hacken van vaardigheden binnen een dergelijke holistische curriculum wel moeten worden opgenomen.

Hassey, voor een, voelde dat het binnen het lesprogramma moet worden toegevoegd, maar de nadruk te leggen op de ethische aspecten, zoals ter illustratie van case studies over de voordelen van het hacken en de wereldwijde omvang van de impact ervan, zodat studenten positief kan worden gekoesterd.

Hij deed er rekening mee dat geavanceerde hacking-gerelateerde inhoud moet nog steeds niet worden ingevoerd om mensen in hun vroege tienerjaren omdat ze niet volwassen genoeg om hun acties te begrijpen en uiteindelijk hacken voor illegale doeleinden kunnen zijn.

In plaats daarvan moeten kinderen worden blootgesteld aan de basis, samen met ethiek op een jongere leeftijd, en de meer geavanceerde syllabus kan worden ingevoerd voor degenen die sterke en positieve belangstelling hebben ontwikkeld, stelde hij.

Liew Chin Chuan, natuurlijk manager voor het diploma van Infocomm security management in Singapore Polytechnic, voegde eraan toe dat studenten in het curriculum zijn nodig om te leren over het hacken technieken in de context van hoe aanvallen worden uitgevoerd en de tegenmaatregelen die te kunnen worden uitgevoerd voorkomen dat deze.

Uitleggen, zei hij: “. We moeten onze vijand kennen om ze te winnen dus, het begrijpen van de techniek van de aanvaller is belangrijk voor cyber verdedigers voor het opzetten van een effectieve verdediging.”

Het programma omvat ook twee modules over ethiek aan studenten bloot te stellen aan de gevolgen van misbruik van hun kennis en het bijbrengen van de gevolgen van “alle daden van kwaad”, zei Liew. Studenten zijn ook verplicht om een ​​gedragscode verklaring te ondertekenen aan het begin van elk academiejaar om hen te herinneren aan “handhaving van de integriteit en professionaliteit ‘als een IT security professional, wees hij erop.

RSA’s Lefkowitz oneens met inbegrip van het hacken in de loop wel. Hij merkte op dat dergelijke modules zijn “onnodig”, zoals studenten hoeven niet te weten hoe te hacken om te verdedigen tegen cyberaanvallen en stellen tegenmaatregelen. verkeerd gedaan, kan de studenten eens om juridische gevolgen onder ogen, waarschuwde hij.

“Het is één ding om wedstrijden te hosten voor gebruikers die beschikken over de sets vaardigheden sterk genoeg is om dienst te nemen in de nationale veiligheid te identificeren, maar een andere om studenten vaardigheden die mogelijk kwaadaardig kunnen worden gebruikt leren,” zei hij.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’