Cybercriminaliteit kost bedrijven AU $ 600.000 per jaar: Dell

Online inbreuken op de beveiliging zijn kost Australische bedrijven een gemiddelde van bijna AU $ 600.000 per jaar, volgens Dell Software’s nieuwste wereldwijde security survey.

Het rapport, dat 1.440 interviews in oktober en november 2013 betrokken, blijkt dat bijna een op de 10 (9 procent) Australische bedrijven verliezen tot $ 5.000.000 AU per jaar. Echter, in vergelijking met het wereldwijde gemiddelde, Dell zei dat het is relatief laag, als internationale bedrijven zijn rapportage verliezen AU $ 917.800 per jaar.

Ook, meer dan de helft (58 procent) van de Australische bedrijven meldde een cyberbreach in de afgelopen 12 maanden. Toen hem werd gevraagd over de oorzaak van hun laatste cyberaanval, 40 procent van de respondenten zei dat het een aanval van buitenaf, terwijl 24 procent kende een malware of een virus inbraak. Een vijfde opgemerkt dat de laatste aanval was een gevolg van kwetsbaarheid mobiele apparaat.

Echter, 30 procent van de ondervraagde bedrijven zeiden dat ze nog niet zeker van hun vermogen om bedreigingen van de veiligheid te bestrijden.

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

Dell genoemde Nederlandse bedrijven waarover de langzaamste reageren op inbraken, met een gemiddelde van 10 uur om de bron te identificeren – de langste van elke onderzochte natie – en neem nog eens vijf uur geen actie begonnen zodra de inbreuk is ontdekt ten opzichte van het wereldwijde gemiddelde van zeven uur tot een inbreuk op te sporen.

Dell Software Australië general manager Ian Hodge zei dat meer bekendheid moet worden verhoogd als het gaat om de veiligheid in het oog voor bedrijven om beter voorbereid te zijn, vooral gezien hoe geavanceerde bedreigingen zijn geworden.

“Er is nog een verontrustend gebrek aan begrip en bewustzijn van de aard van de effecten en de schade veroorzaakt door deze bedreigingen die kan afkomstig zijn van beide kanten van de omtrek van een organisatie,” zei hij.

Dientengevolge, geloven wij een nieuwe security aanpak nodig – die is ingesloten in het weefsel van software, de toegang tot de toepassingen en het beschermen van elk apparaat, zowel binnen als buiten een bedrijfsnetwerk.

Alleen dan zullen organisaties hebben een kans op het houden van een stap voor deze epidemie bedreigingen die aanzienlijk hun netwerk kunnen beschadigen.

Zestig procent van de Australische respondenten zei dat ze hun uitgaven voor onderwijs en opleiding van de werknemers in de afgelopen 12 maanden gestegen, terwijl 57 procent van mening veiligheid opleiding voor zowel nieuwe als huidige medewerkers is een prioriteit. Op hetzelfde moment, 40 procent van de Australische bedrijven zijn toegenomen uitgaven bij het toezicht op diensten in het afgelopen jaar.

Ondertussen, sommige respondenten van mening dat de herstructurering van IT-processen in het oog meer op samenwerking met andere afdelingen te zijn is een oplossing van te voren de volgende bedreigingen van de veiligheid te blijven. Van de ondervraagden, 64 procent van de Australiërs overeengekomen met de 85 procent van de bedrijven in de VS, maar 43 procent van de bedrijven in het Verenigd Koninkrijk en 45 procent van de Canadese bedrijven waren het minst van overtuigd dat dit nodig zou zijn.

In de toekomst Australische IT-beslissers zeiden dat ze zullen nauwlettend in de gaten te houden op de drie toetsen gebieden die zij geloven zal zijn top bezorgdheid over de veiligheid in de komende vijf jaar: BYOD, cloud, en het internet. Op dit moment is 42 procent van de Australische bedrijven beveiligingsbeleid rond BYOD ingesteld, terwijl 50 procent op dit moment gebruikt voor e-mailbeveiliging in een poging om aanvallen van buitenaf toegang tot het netwerk via die vector te voorkomen.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond