CSIRO zwaluwen NICTA te Data61 vormen

De Australische regering heeft aangekondigd dat het zal worden de samenvoeging van de digitale productiviteit arm van het Gemenebest Wetenschappelijk en Industrieel Onderzoek Organisatie (CSIRO) met National ICT Australia (NICTA), zeggen dat de gecombineerde werking zal “boost” technologische vooruitgang van Australië.

De gefuseerde entiteit, in een gezamenlijke verklaring van minister van Communicatie Malcolm Turnbull en minister van Industrie en Wetenschap Ian Macfarlane op vrijdagochtend aangekondigd, zal worden gekopieerd “Data61”. De naam werd gekozen omdat 61 is van Australië internationaal bellen code, betekent een wereldwijd gevestigde mindset van de nieuwe organisatie, aldus NICTA.

“Het hebben van een enkele nationale organisatie Data61 in staat stellen om gericht onderzoek dat een sterke economische rendement zal opleveren en ervoor te zorgen dat Australië blijft in de voorhoede van digitale innovatie te produceren,” zei Turnbull.

De nieuwe gecombineerde entiteit blijft Australië de toekomstige digitale technologie leiders te trainen door middel van de verbeterde PhD-programma, met meer dan 300 technologie doctoraten ingeschreven aan partneruniversiteiten.

Macfarlane voegde eraan toe dat Data61 grotere digitale innovatie zou bieden voor het land.

“CSIRO en NICTA zijn twee wereldklasse onderzoeksorganisaties met een aantal van ‘s werelds toonaangevende wetenschappers,” zei Macfarlane.

Beide hebben een indrukwekkende track record in digitale innovatie, en hun vermogen om zelfgekweekte technologieën op de markt hebben aangetoond.

Samen zullen ze een kracht om rekening mee te houden, het creëren van een internationaal erkende digitale onderzoek powerhouse dat de Australische industrie ten goede zal komen als het reikt tot in nieuwe mondiale markten en grijpt nieuwe kansen voor groei en werkgelegenheid.

Ik wil graag de NICTA leden en het bestuur bedanken voor het omarmen van deze gelegenheid gebruik om digitale onderzoek van Australië boost zullen geven.

Technology ondernemer Adrian Turner is afgeluisterd om de organisatie te leiden. Turner heeft gewoond in Silicon Valley voor de afgelopen 18 jaar gewerkt te hebben Phillips en bouwde een aantal startups van zijn eigen. Zijn bedrijven zijn onder Böröndi Group, die het gebruik van technologie in de mijnbouw, transport, landbouw en industrie maakt, en Mocana Corporation, een internet van de dingen beveiligingsbedrijf, waarvoor hij bracht meer dan $ 40.000.000 in de financiering.

3D Printing; 3D printing handen op:? Houtwerk; Banking; CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Turner zei Data61 zal meer van een startup gevoel hebben, en is gericht op technologische innovatie te stimuleren in een verder gevorderd tempo om meer waarde aan Australische economie te brengen.

“Zo veel van ons begrip en de interactie met de wereld wordt ondersteund door digitale technologie en data”, aldus Turner.

Het is een snel bewegende en grote groeigebied voor Australië en de Australische industrie en Data61 zal goed gepositioneerd om een ​​leidende rol te spelen bij het bepalen van de nieuwe economische structuren en de mogelijkheden die wereldwijd zijn in opkomst.

het vermogen Turner’s om fondsen te werven ten goede zal komen aan Data61 zijn, met zowel NICTA en de CSIRO hebben de slachtoffers van de overheidsbegroting geweest slashes in de afgelopen jaren.

Vorig jaar heeft de CSIRO aangekondigd dat zij zou worden AXING meer dan 500 banen, nadat de regering van 2014-15 begroting snijden AU $ 111.400.000 in de financiering van de onderzoeksorganisatie.

De CSIRO had voorafgaand aan deze aangekondigd dat het 300 full-time banen zou snijden na het ontvangen van AU $ 32,3 in de financiering in de begroting 2013-14 puur om ontslagen te maken.

Deze bezuinigingen op CSIRO zijn kortzichtig en destructief, “zei CSIRO’s personeelsvereniging president Dr Michael Borgas op het moment.” Ze zullen blijvende schade aan CSIRO en het vermogen om nieuwe uitvindingen en cruciale onderzoek te leveren voor de volgende generatie van de Australiërs.

Deze bezuinigingen op de publieke financiering van CSIRO kon niet op een slechter moment. Deze bezuinigingen zal betekenen meer science werknemers zullen hun baan verliezen en nog belangrijker onderzoek zal niet worden gedaan. CSIRO beheer zou kunnen worden geconfronteerd met de verschrikkelijke vooruitzicht van het krijgen van een aantal gebieden van onderzoek helemaal.

In november heeft de federale oppositie bestempeld als de Coalitie regering bezuinigingen op de CSIRO als hypocriet, zegt dat het was kortzichtig niet aan de wetenschap, innovatie en onderzoek te ondersteunen in Australië.

[Premier] Tony Abbott houdt van grote om te praten over het brengen van wetenschap en onderzoek samen met het bedrijfsleven om de groei en kansen voor Australië te maken, maar zijn daden laten zien hoe hol zijn woorden, “Shadow minister van Wetenschap en Onderzoek senator Kim Carr zei.” M. Abbott zegt dat zijn groei van de industrie Centres ‘zal een beter gebruik door de industrie van de Australische onderzoekers van wereldklasse te stimuleren’, maar op hetzelfde moment dat hij is het wegwerken van de onderzoekers.

Wie denkt de heer Abbott dat de industrie zal samenwerken met als hij te snijden ongeveer 800 vacatures van Australië’s grootste wetenschappelijk onderzoeksbureau?

NICTA heeft soortgelijke problemen geconfronteerd, met de Coalitie in september 2013 het snijden van AU $ 42.000.000 in de financiering in een poging om de begroting bottom line van AU $ 6000000000 verbeteren en de staatsschuld te verminderen door AU $ 16000000000.

“Cutting $ 42.000.000 zal voorkomen dat NICTA nemen over nieuwe promovendi en het plegen van nieuwe partnerschappen met het bedrijfsleven en andere onderzoeksorganisaties. Dit vermindert NICTA kern onderzoek functies en zal hoofdzakelijk dwingen NICTA om te beginnen met de afbouw van zijn onderzoeksprogramma,” Labor’s voormalig minister bijstaan ​​voor de digitale economie Kate Lundy zei in reactie.

NICTA heeft aangetoond hoe haar onderzoek de onderste regel van industriële sectoren zoals vervoer en infrastructuur kunnen profiteren en bijdragen aan de sociale resultaten in de gezondheidszorg en het onderwijs. Snijden NICTA betekent snijden innovatief gezondheidsonderzoek. Cutting NICTA betekent dat onze volgende innovatief onderzoek idee.

Dit signaleert een terugtrekking uit het ondersteunen van de expertise en kennis die we nodig hebben om een ​​breed scala van industrieën Australische nemen in het digitale tijdperk.

In februari vorig jaar werd NICTA gedwongen om 30 onderzoek banen in zijn Victoriaanse kantoor bijl na soortgelijke bezuinigingen van de deelstaatregering.

“Ik vind het jammer om te zeggen dat er moet een aanzienlijk aantal ontslagen zijn op VRL als onderdeel van deze vermindering in omvang en de heroriëntatie van de activiteiten. We werken met alle betrokkenen om dit zo pijnloos mogelijk te maken” NICTA CEO Hugh Durrant -Whyte gezegd.

De volgende mei, echter, Australië gevestigde telecommunicatie-provider Telstra stapte in om miljoenen dollars te voorzien in de financiering van NICTA over een periode van vijf jaar, met onderzoekspartnerschappen ook geregeld tussen de organisatie en de University of Technology Sydney, Deakin University en de George Instituut.

Telstra zei dat het exacte bedrag van de financiering zou zorgen voor NICTA zou in de loop van de vijfjarige overeenkomst worden bepaald, afhankelijk van welke concrete projecten bedacht.

“We werken die op een project-door-project basis om te bepalen wat zinvol is,” Telstra chief operations officer Kate McKenzie uitgelegd aan de website op het moment.

Eerder deze maand werd bekend dat voormalig CEO Telstra David Thodey zou overnemen als voorzitter van de CSIRO. Thodey werd gezegd dat de toetreding tot de raad van bestuur in november, na het beëindigen omhoog met Telstra mei, van waaruit hij zijn pensionering in februari had aangekondigd.

“Thodey is een innovatieve Australische zakenman en een ervaren bestuursvoorzitter en senior executive die ervaring heeft in het management, corporate, en de relaties tussen de overheid, informatie- en communicatietechnologie, en verkoop en marketing,” zei Macfarlane in augustus.

Thodey ervaring in het opbouwen van zakelijke netwerken is waardevol voor CSIRO als het implementeert de nieuwe 2020-strategie.

3D-printen handen op: Houtwerk

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?