Copper greenfield dominantie irrelevant: Conroy

Communicatie Minister Stephen Conroy’s kantoor heeft gezegd dat het niets betekent dat 35.000 Telstra koperen aansluitingen zijn gemaakt om huizen in greenfield landgoederen, ook al is het laat zien hoe veel meer panden zij heeft bereikt dan de regering National Broadband Network (NBN) vezel.

Shadow Communications minister Malcolm Turnbull gisteren in beslag genomen over de aantallen gemeld door Communications Day van een inzending die door Telstra aan de Australische Concurrentie en Consumer Commission (ACCC), zegt dat het 35.000 koperen leidingen hadden gelegd om landgoederen greenfield in de afgelopen 12 maanden. In de tussentijd, verwacht slechts 4000 panden door NBN Co’s fiber worden doorgegeven in september, met 951 afgerond aan het eind van vorig jaar.

“Niets kon de rampzalige aard van de beslissing van de NBN Co’s over de verstrekking van vezels installaties in greenfields sites te nemen duidelijker aan te tonen,” zei Turnbull in een verklaring.

Dat besluit ernstig ondermijnd een bloeiende industrie van de particuliere sector fiber providers, en het heeft ook geleid tot 35.000 nieuwe Australische woningen worden geïnstalleerd met koper – dus bespot door Senator Conroy – in plaats van glasvezel.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Turnbull zei dat er geen ruzie tussen de regering en de oppositie over het verstrekken van glasvezel naar woningen in greenfield ontwikkelingen, ondanks hun verschillen over de kosten van het aansluiten van alle woningen op een vezel-kabelnetwerk.

“Het falen om glasvezel te bieden aan zo veel nieuwe woningen is een direct gevolg van blind vooroordeel Senator Conroy’s ten opzichte van de private sector het verstrekken van glasvezelverbindingen in greenfields ontwikkelingen,” zei hij.

Conroy zei echter dat Turnbull misleidend Australiërs over de kwestie.

Hij wees erop dat Telstra verantwoordelijk is voor de landgoederen, waar de ontwikkeling van goedkeuring is verleend vóór 1 januari 2011, als onderdeel van de definitieve overeenkomsten vorig jaar ondertekende in juni. Gezien de doorlooptijd tussen goedkeuring en daadwerkelijk bouwen, is dit nog steeds een factor, volgens zijn kantoor.

De overeenkomst ziet ook Telstra verantwoordelijk voor de aanleg van koper in nieuwbouwwijken die minder dan 100 panden te hebben.

“Zoals de heer Turnbull goed kent, de verantwoordelijkheid voor 35.000 greenfields veel werd doorgegeven aan Telstra in het kader van deze overeenkomsten,” zei hij.

Het verstrekken van koper aan deze panden door Telstra is precies hoe deze overeenkomsten waren bedoeld om te werken.

Volgens het beleid van de overheid, koper is een tijdelijke oplossing. Alle greenfields pand zal glasvezel krijgen om het huis als de NBN geleidelijk wordt uitgerold.

Hij zei dat NBN Co verbindingen naar greenfields pand zal bieden als ze nodig zijn.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’