Commbank belooft meer tech innovatie

De Commonwealth Bank of Australia (CBA) heeft aangegeven dat het zal blijven uitrollen van nieuwe technologie-enabled banking innovaties, na de voltooiing van haar core banking moderniseringsprogramma dit jaar.

De zes jaar durende programma, waarbij ongeveer 1.500 full-time medewerkers en een migratie van 12 miljoen klanten heeft opgeleverd wat de bank CEO Ian Narev beweert de enige ware 24/7 core banking-systeem onder de Australische banken, en één van de weinige systemen van de omvang in de wereld.

“Met het project nu afgerond, zijn we gericht op continue innovatie ten behoeve van onze klanten”, zegt Narev in financieel verslag van de bank 2013.

Wij geloven dat we nog maar aan het begin van onze lange termijn inspanning om wereldwijd toonaangevende technologie toe te passen in het voordeel van onze klanten.

Banking;? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters; CXO; ANZ Bank tech executive dek shuffle, Banking, Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld

Als bewijs van deze bewering, Narev wees op de bank real-time settlement en het bankwezen, mobiel bankieren app Kaching; – die meer dan AU $ 9000000000 in transactie heeft afgehandeld tot nu toe – en zijn, point-of-sale platform Pi, en apparaten Albert en Leo.

Daarnaast heeft de bank lanceerde ook haar Smartsign dienst in 2013, waarmee klanten lening documenten elektronisch via een beveiligde online portal uit te voeren, en zijn MyWealth portaal voor self-directed investeerders.

Rolde ook video-conferencing om haar filialen, als onderdeel van haar Branch of the Future-programma, waardoor klanten, met name die in landelijke en regionale gebieden, om beter te verbinden met specialisten van de bank.

Op de top van de afronding van haar core banking moderniseringsproject, de bank registreerde ook een stijging in de IT-operationele kosten gedurende het boekjaar 2013.

Technologie-gerelateerde bedrijfskosten stegen met 12 procent tot AU $ 1290000000, kosten die de bank toegeschreven aan bevredigend reglementaire verplichtingen, software amortisatie en systeem verbeteringen.

De CommBank groep IT-kosten voor de 2013 jaar omvatten: AU $ 439.000.000 voor toepassingen, AU $ 236.000.000 voor gegevensverwerking, AU $ 100.000.000 voor desktops, AU $ 202.000.000 voor communicatie, AU miljoen $ 245 voor software amortisatie en AU $ 77.000.000 voor IT-apparatuur afschrijvingen.

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Visa om te testen blockchain systeem voor internationale overschrijvingen geld