CMO strategie sessie: de nieuwe discipline van de ‘social lead management’

De relatie tussen IT en marketing is het symbool van de grotere veranderingen die plaatsvinden in enterprise-technologie. De proliferatie van geavanceerde end-user software, vaak gebaseerd in de cloud, heeft diepe technologische expertise opgebouwd in functionele gebieden zoals marketing.

Ik vroeg de Chief Marketing Officer van LexisNexis, Steve Mann, voor een momentopname van marketing innovatie die technologie en business snijdt. Hij besloot om een ​​gast post op sociale Lead Management, dat gericht is op sociale media volgelingen te zetten in sales leads te schrijven. Het is belangrijk, omdat sociale media krijgt veel aandacht, hoewel de ROI is vaak onduidelijk en moeilijk te rechtvaardigen. Tegelijkertijd, de marketing trechter en het genereren van leads zijn kritieke kwesties voor elk bedrijf, zodat het onderwerp kan niet worden genegeerd.

Volgens een recente State of Digital Marketing rapport, slechts een derde van de B2C en een vijfde van de B2B-bedrijven maken inkomsten uit leads gegenereerd op social media. Hoewel veel organisaties doen maken leads uit hun digitale en sociale inspanningen, dit rapport geeft aan dat ze niet de juiste leads – degenen die om te zetten in inkomsten.

Op hetzelfde moment, het uitvoerend management plaatsen de druk op de GMO en marketing organisatie om waarde en ROI van social media aan te tonen. De onverbloemde waarheid: voor alle sociale media op de borst kloppen, veel CEO’s twijfelen nog steeds marketing investeringen in het ontwikkelen en implementeren van een sociale strategie.

Sociale Lead Prediction – om de individuen te identificeren in de maatschappelijke vraag trechter de meeste kans om te kopen – mensen die je er niet in geslaagd om zich te kwalificeren via de traditionele vraag trechter geweest, maar toch zijn het afwerpen van koopsignalen links en rechts; sociale Lead Conversion – om deel te nemen. deze kans-to-buy prospects, in de hoop dat ze om te zetten in een onderzoek of verder naar beneden uw vraag trechter.

Sociale Lead Management

De grote onbekende in deze social media moeras is hoe om te ontdekken en te motiveren de “kans om te kopen” sociale volgelingen zeggen: “Ja, ik ben geïnteresseerd” … zodat ze in de top van uw vraag trechter, of, voor degenen die al in de trechter, om ze versnellen sluiten. Social Lead Management (SLM) kunnen beide problemen op te lossen.

SLM is een opkomende discipline die twee componenten heeft

Voor de relatief korte tijd dat het rond is, heeft predictive analytics gericht op gebieden zoals campagne yield optimalisatie, lood scoren, en prioriteren “waarschijnlijk-to-buy” individuen in de traditionele vraag trechters. Hoewel leveranciers zoals SAS en Inkiru (overgenomen door Walmart) hier te concentreren, kunnen de uitvoeringskosten aanzienlijk zijn en succesvolle implementatie vereist schone klant en prospect data. Daarom bestaande oplossingen zijn niet ideaal.

Een nieuwe aanpak. Terwijl sommige analytische platforms zijn begonnen met sociale gegevens op te nemen in hun voorspellende modellen, het is tijd voor een nieuw soort bedrijf dat zich richt op sociale Lead Prediction te ontstaan. Deze bedrijven moeten analyseren peer-to-peer en peer-to-merk sociale communicatie in real time, het onderzoeken van de samenstelling van de sociale communicatiemiddelen gebruik te maken van zowel de keyword analyse en voorspellende algoritmen. Al deze analyse is gericht op het bepalen welke van uw bezig volgelingen zijn min of meer kans om te kopen.

Naast een analytics platform, moet een volledige SLM oplossing bieden ook sociale competentie benchmarking binnen de organisatie. Ook al heb je succesvol bouwen van een groep die zich bezighouden volgelingen, ze te converteren naar leads kan zijn vereist dat de organisatie een unieke set van sociale marketing competenties bezitten. Daarom moet een succesvolle Social Lead Prediction initiatief ook identificeren vaardigheden lacunes en punten van de interne weerstand, om ervoor te zorgen uw organisatie beschikt over de volledige set van competenties die nodig zijn om de sociale Lead Management een realiteit te maken.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle, Data Centers, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

De kunst van het Sociaal Lead Conversion. Hoewel omhelzing voorspellende modellen een aantal GMO’s in het kader van de traditionele marketing programma’s, zijn enkele van deze technieken Sociale Lead Management toegepast. Gebrek aan effectieve sociale Lead Conversion instrumenten en methodologieën een belangrijke bijdrage leveren aan deze situatie.

Bij LexisNexis, zijn we intens kijken naar Social Lead Management tactiek, met een bijzondere interesse in de externe predictive analytics samenbrengen met kritische interne organisatorische metrics om een ​​optimale sociale omschakeling te ondersteunen. Hoewel we zijn erg bullish gebruik van zowel interne als externe metrics om de uitvoering marketing programma te verfijnen, nog steeds de meeste bedrijven strikt te bekijken analytics met een externe focus

Gewapend met zowel interne als externe analyses, kunnen innovatieve marketing organisaties gedetailleerde offerte, content, en conversatie strategieën combineren om sociale Lead Conversion promoten. Externe analytics helpen rijden efficiency en ROI, terwijl interne maatregelen talent mismatches en competentie hiaten, terwijl verbetering van de sociale media governance.

Hoewel het is gemakkelijk om zich te concentreren op instrumenten, bedenk dan dat de software niet de sociale volgelingen te zetten in leads of omzet – conversie resultaten van merk betrokkenheid met fans en volgers. Bedrijven die een grote klant ervaring bij elke aanraking punt te bieden, vanaf het eerste contact tot de aankoop en zelfs na de verkoop, zal natuurlijk bereiken een hogere lead conversie tarieven. De slimste organisaties combineren klant genot met systematische-tool gebaseerd benaderingen van sociale media en lead conversie.

Bedankt aan Steve Mann voor het schrijven van deze gastpost.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen