Cloudera intro nieuwe vergunning module voor Hadoop

Follow-up van nieuws voor de open platform-as-a-Service Cloud Foundry van Pivotal en IBM, Cloudera wordt klokgelui in op de open source voorzijde met een nieuw model voor erkenning van Apache Hadoop.

Cloudera, dat een data analytics management service aangedreven door de open source framework, onthult Sentry loopt, aangeprezen als een Apache-licentie gegeven open source security module die fijnkorrelig toestemming geeft voor Hadoop-implementaties.

; The Odd Couple: Hadoop en Data Security; Cloudera’s Impala brengt Hadoop met SQL en BI; Zoeken naar Big Data: Cloudera en Lucene te trouwen

Dat vertaalt zich in wezen tot het beheer van de gebruiker toegangsrechten tot specifieke data sets binnen een bepaalde database.

Enterprise Software;? OpenOffice is dood. Lang leve LibreOffice; Open Onetime MS Office challenger OpenOffice:? We kunnen stilgelegd als gevolg van afnemende ondersteuning; Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Cloudera’s Impala open source project is nu een publieke beta. Het bedrijf lanceert ook een real-time raadplegingsdiensten als tweede abonnement aanbieden.

Gericht naar bedrijven met strengere online beveiliging regelgeving, zoals de gezondheidszorg en de overheid, is Sentry wordt omlijst te zorgen dat deze organisaties zou hebben belet de goedkeuring van open source frameworks in het verleden te verwijderen.

Sentry is ontworpen om te worden geïntegreerd met SQL-query zoekmachines zoals Apache Hive en Cloudera’s Impala real-time-query oplossing voor het stimuleren van Hadoop om big data kraken. De beveiligingsmodule wordt ook aangeprezen voldoen aan een aantal bekende overheid normen, zoals HIPAA en SOX en PCI compliance regelgeving te zijn.

Andere functies zijn onder meer rolgebaseerde autorisatie (het aanwijzen van toegang op basis van bedrijf rollen) en multi-tenant vergunning (ter vervanging admins voor het beheer van de veiligheid op afzonderlijke databases).

Sentry is per direct beschikbaar als gratis download als een add-on voor Cloudera Distribution, waaronder Apache Hadoop (CDH) versie 4.3. Het kan worden gebruikt in combinatie met de open source vrijwilligersproject Hive en Cloudera Impala 1.1.

Cloudera zal ook worden ingediend Sentry aan de Apache Incubator op de Apache Software Foundation later dit jaar.

? OpenOffice is dood. Lang leve LibreOffice

Onetime MS Office challenger OpenOffice: We kunnen stilgelegd als gevolg van afnemende steun

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip