Cisco pakt AU $ 38m NBN Co deal

Netwerken vendor gigant Cisco heeft aangekondigd dat het routers en firewalls in een deal ter waarde zal leveren aan NBN Co tot AU $ 38.000.000.

Cisco zal multi-protocol layer switching bieden op Cisco routers en firewalls ter ondersteuning van de NBN Co’s National Connectivity Network (NCN), aldus het bedrijf vandaag. Het bedrijf zal de technologie in te zetten in NBN Co depot en aggregatie nodes om NBN Co personeel om de vezel, fixed-wireless en satelliet-netwerk te controleren, en de apparatuur zal ondersteunen Operational Support Systems (OSS) en Business Support Systems (BSS).

Volgens The Australian, Cisco sloeg Alcatel-Lucent voor de vijf-jarig contract.

De overeenkomst bouwt voort op een AU $ 9.500.000 datacenter apparatuur deal die, Cisco had met NBN Co aan het einde van 2010 ondertekend.

NBN Co’s Executive General Manager van Network Architecture and Technology Tony Kruis zei dat de apparatuur zal helpen nieuwe diensten te activeren en te monitoren van het netwerk voor fouten.

“Deze apparatuur zal de communicatie tussen centrale operationele medewerkers en IT-systemen NBN Co’s mogelijk te maken met de vezel, vaste draadloze en satelliet-apparatuur die zich op verschillende locaties in heel Australië. De afstandsbediening van deze apparatuur, via de NCN, zal nieuwe diensten worden geactiveerd, en fouten te worden gediagnosticeerd en snel en efficiënt repareren heel Australië, “zei Kruis in een verklaring.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data