Cisco afwikkelt class action-rechtszaak

Cisco heeft een class action suit ingesteld door aandeelhouders die beweerden dat het bedrijf haar beleggers had misleid geregeld.

De networking gigant maakte vrijdag bekend dat het $ 91.75m (£ 48.79m) zou betalen aan de zaak, die weer werd ingediend in 2001 af te wikkelen.

“Cisco blijft ervan overtuigd dat de vorderingen van het pak zijn ongegrond, en we hebben te popelen om een ​​overwinning in deze zaak te bereiken,” zei Mark Chandler, senior vice president en general counsel voor Cisco Systems, in een verklaring.

“Gezien de kosten en de verstoring in verband met langdurige rechtszaken, en het feit dat deze resolutie wordt bereikt zonder extra kosten voor de Cisco en met instemming van onze verzekeraars, we geloven dat deze schikking is in het beste belang van Cisco en haar aandeelhouders,” Chandler toegevoegd.

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

In de rechtszaak, Cisco aandeelhouders beweerde dat senior executives van voorkennis heeft gehandeld toen zij verkocht bijna $ 600 op voorraad in de onderneming vóór de koers van het aandeel tuimelde in 2001 op de tegenvallende financiële resultaten.

“Hoewel niet verplicht om fraude met effecten te bewijzen, was er een gebrek aan handel met voorkennis, en Cisco was niet verplicht om een ​​financiële aanpassing te maken. In het licht van deze geschillen risico’s, we ervan overtuigd zijn dat dit een eerlijke regeling die waarde keert terug naar de klas leden “, zegt Spencer Burkholz, lead advocaat van Lerach, Coughlin, Stoia, Geller Rudman en Robbins LLP, de raadsman van de klas.

Cisco zei vrijdag dat de uitbetaling, die zal worden beslecht door de verzekeraars, zal geen impact hebben op de financiële positie of bedrijfsresultaten hebben.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen