Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken tegenover ZTE handelsbeperkingen

Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gezegd dat zij tegen het besluit van het Amerikaanse ministerie van Handel om de Amerikaanse apparatuur export naar de Chinese telecommunicatie hardware fabrikant ZTE na beschuldigingen van overtreding van de Amerikaanse exportbeperkingen op Iran te beperken.

Volgens Reuters zal de handelsbeperkingen in plaats van dinsdag, en zullen bedrijven die willen het schip VS vervaardigde apparatuur of onderdelen te ZTE om een ​​aanvraag voor een vergunning, met de meeste toepassingen zal naar verwachting worden geweigerd vereisen.

“China is in tegenstelling tot de VS, daarbij verwijzend naar nationale wetgeving om sancties op te leggen op de Chinese ondernemingen”, aldus Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken woordvoerder Hong Lei.

“We hopen dat de VS stopt deze foutieve actie, en voorkomt beschadiging Chinees-Amerikaanse commerciële samenwerking en de bilaterale betrekkingen.”

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice; iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren;? Korea’s Minkonet zet inheemse object advertenties boven de VR streaming-dienst, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Samen met ZTE, de exportbeperkingen eveneens voor twee Chinese filialen – ZTE Kangxun Telecommunicatie en Beijing 8-Star – evenals Iraanse bedrijf ZTE Parsian.

ZTE aandelen werden geschorst van de handel op de beurzen in Hongkong en Shenzhen op maandag.

Het Amerikaanse ministerie van Handel Bureau van Industrie en Veiligheid verklaarde dat ondanks een akkoord bereikt tussen Iran en de Verenigde Staten, China, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Rusland in 2015 om sancties op te heffen, in ruil voor Iran niet de ontwikkeling van een kernwapen, zijn exportcontrole op Iran werden niet gewijzigd.

“De parameters op 2 april 2015, voor een gezamenlijke Comprehensive Plan of Action (JCPOA) aangekondigd door de P5 + 1 en Iran niet te verlichten, op te schorten, of een van de export en andere controles in de Export Administration Regulations beëindigen (EAR) met betrekking tot Iran of een ander land, “de BIS zei op haar website.

De parameters bieden een pad voor sancties tegen Iran op te schorten en uiteindelijk beëindigd in ruil voor het IAEA [Internationaal Agentschap voor Atoomenergie] -verified uitvoering door Iran van zijn belangrijkste nucleaire verplichtingen.

“Met ingang van vandaag en tot nader order alle EAR controles met betrekking tot Iran blijven op hun plaats, en zal blijven krachtig worden afgedwongen.”

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, NBN, NBN zal Australië zetten in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

ZTE ook geconfronteerd met een onderzoek door de FBI en het Amerikaanse ministerie van Handel in 2012 nadat het werd beweerd een systeem van sub-bedrijven te hebben geregeld om illegaal exporteren van Microsoft, Cisco, Dell, Oracle en Symantec-producten aan Iran.

Cisco beëindigde zijn omzet samenwerking met ZTE als resultaat, met ZTE rapportage inkomsten die door het Amerikaanse onderzoek dat jaar werden “negatief beïnvloed”.

Chinese tech reus Huawei werd op soortgelijke wijze beschuldigd van een poging om embargo Hewlett-Packard apparatuur te leveren aan een mobiel netwerk operator in Iran in hetzelfde jaar.

De Chinese regering heeft zich in het verleden strenge over de vereisten voor buitenlandse bedrijven die diensten ter plaatse geweest. In januari 2015 heeft de Chinese regering een document waarin nieuwe regels voor tech bedrijven die Chinese banken te voorzien van hardware en software, eist dat deze bedrijven onthullen hun broncode vrijgegeven, onderwerpen aan audits, en het opbouwen van achterdeuren in hun software en hardware, volgens een verslag van The New York Times.

Bezwaren zijn gerezen door buitenlandse concerns, met inbegrip van de Amerikaanse Kamer van Koophandel, echter, die de Chinese regering gevraagd om te zeggen dat het zou zijn reglement e-procurement te herzien.

Vragen over de vraag of het gebruik van zijn eigen tech bedrijven om voorkennis te kopen op buitenlandse regeringen ook hebben geteisterd de Chinese overheid voor meerdere jaren.

Chinese fabrikant van de telefoon Xiaomi was in 2014 onderzocht door de regering van Hongkong privacy autoriteit zogenaamd het verzenden van informatie voor de gebruiker terug naar servers in het vasteland van China, zonder haar klanten instemming, terwijl Huawei in 2013 werd uitgesloten van zowel de Amerikaanse en Australische regeringen ‘high-speed breedband netwerkprojecten nadat het werd gekoppeld aan de Chinese overheid.

Dan-Huawei CEO Ren Zhengfei ontkende de betrokkenheid van het bedrijf bij de overheid spionage, terwijl de Amerikaanse National Security Agency (NSA) werd geopenbaard aan zichzelf gehouden toezicht op netwerken Huawei’s, e-mail archieven, en de communicatie tussen de topbestuurders, volgens gelekte documenten door Edward Snowden.

ZTE kan een beroep doen het Amerikaanse ministerie van handel beperkingen beslissing Commerce, volgens Reuters.

AAP

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow