Chinese hackers inbreuk Indiase marine computers

Hackers hebben de Indiase marine computersystemen binnengedrongen in en rond de stad Visakhaptnam, het hoofdkwartier van de Eastern Naval Command, en plantte een bug die gevoelige gegevens verstuurd naar adressen in China IP, een rapport zegt.

Volgens The Indian Express op zondag werden de marine computers besmet blijken te zijn met het virus en merkte op dat India’s eerste nucleaire raket onderzeeër, INS Arihant, werd ondergaat momenteel proeven in de inrichting;. Het virus had naar verluidt creëerde een verborgen map, verzameld specifieke bestanden en documenten op basis van een aantal “sleutelwoorden” had geprogrammeerd identificeren en bleef verborgen op de pen drives totdat zij computers verbonden met het internet, waarna de bug rustig bestanden naar het specifieke IP-adressen zijn gebracht bronnen legde het nieuws site. de omvang van de schade is echter nog steeds ondergaat onderzoeken, en het was “in dit stadium voorbarig” om commentaar te leveren op de gevoeligheid van de gecompromitteerde gegevens, ambtenaren opgemerkt.

“Een onderzoek is bijeengeroepen en bevindingen van het rapport worden afgewacht. Het moet worden vermeld dat er een constante bedreiging in de cyber domein uit vijandig hackers over de hele wereld, “ambtenaren gezegd, eraan toevoegend dat ten minste zes mid-level officieren waren aangeklaagd wegens procedurele vervalt die leidde tot de breuk.

Indiase marine en andere strijdkrachten, meestal slaat gevoelige gegevens in stand-alone computers die niet zijn aangesloten op het internet, en deze computers zijn niet verondersteld aan de havens of access points voor flash drives of externe opslagapparaten hebben, bronnen vermeld;. Dit is niet de eerste keer dat virussen was gevonden om te stelen en de gegevens te verzenden naar China. In juni had ESET beveiliging een worm, die zich richt en steelt bestanden die AutoCAD-software ontdekt en stuurde ze naar e-mail accounts gevestigd in China, waardoor ze de malware is ontworpen voor industriële spionage te sluiten.

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters