China tot een derde van de smartphone groei bij te dragen

Gedreven door lokale merken en lage prijzen, China zal doorgaan met de mondiale groei smartphone rijden dit jaar en zijn goed voor meer dan een derde van de wereldwijde stijging van de unit verzending.

In een rapport vrijgegeven dinsdag, onderzoeksbureau Canalys wees op entry-level apparaten als een belangrijke groeimotor in de Chinese markt, met sub-US $ 200 modellen naar verwachting goed voor meer dan 40 procent van de markt in 2015 van 25 procent dit jaar.

Al ‘s werelds grootste smartphone-markt, China zal te zien zijn lokale merken spelen een steeds belangrijkere rol in het bijzonder in de lagere prijs punten. Canalys voegde dit marktsegment zal ook te zien de concurrentie te intensiveren met de ingang van de grote Chinese internetbedrijven zoals Baidu en Alibaba.

Baidu vorige maand bevestigde plannen om een ​​low-cost smartphone geproduceerd door Foxconn te lanceren, terwijl Alibaba zijn K-Touch Cloud-Smart Phone W700 in eind juli zou onthullen.

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

Prijserosie versnelt “, aldus Nicole Peng, Canalys ‘research director voor China, die is gevestigd in Shaghai.” Nieuwe low-cost modellen, zoals de Lenovo A65, hebben rond de 700 RMB (US $ 110) op de markt komen. In het vierde kwartaal van vorig jaar, apparaten met een soortgelijke specificatie werden geprijsd rond de 1.000 RMB (US $ 158).

We zien ook meer lokale merken voert u de smartphone arena en zij vertegenwoordigen een groeiende kracht voor concurrentie tegen de internationale leveranciers, “Peng voegde.” Opgericht mobiele phonemakers, zoals Yulong, Gionee en K-Touch, hebben de voordelen van sterke operator relaties en kanalen. Bovendien, opkomende leveranciers zoals Xiaomi en Green Orange bouwen een reputatie snel in de jeugd markt.

Volgens Canalys Chinese mobiele operators ook schetste nieuwe minimale hardware specs voor smartphone inkoop, een beweging die verder reed prijzen apparaat. China Unicom, bijvoorbeeld, eerder dit jaar opdracht gegeven 1.000 RMB smartphones onder de distributie moet minimaal een 4-inch scherm en 1GHz-processor hebben. Dit was een verandering ten opzichte van de 3,5-inch scherm en een 600MHz processor vermeld in specs van de exploitant in het derde kwartaal vorig jaar.

Andere spelers op de markt in China onlangs onthulde ook plannen om smartphones via partnerships met lokale handset makers te lanceren, het onderzoeksbureau zei, verwijzend naar leverancier van beveiligingssoftware Qihoo 360 en online games speler Shanda Interactive.

Hoewel nog steeds in de opkomende fase, deze belangrijke Chinese spelers zullen prijsdruk intensiveren met name in het segment entry-level telefoon als ze tik reclame en service inkomsten aan smartphone subsidies bieden, merkte Rachel Lashford, Canalys ‘managing director voor Azië-Pacific en mobiel.

“Online retailers zullen ook steeds belangrijker worden omdat deze Internet spelers proberen hun sterke online marketing mogelijkheden benutten om hun apparaten te bevorderen,” Lashford toegevoegd.

Wereldwijde spelers op de markt zal echter sterk blijven in het high-end segment.

Peng zei: “leveranciers zoals Samsung, Apple en HTC moet blijven domineren in de ruimte boven 2.500 RMB (US $ 400) [die] zal nog steeds goed voor bijna twee derde van de zending waarde in 2016. Toonaangevende lokale tier-one merken als Huawei en ZTE zijn diversifiëren buiten de entry-level met de lancering van een aantal high-profile, het vlaggenschip smartphones, maar het zal een aanzienlijke marketing en brand investeringen nodig hebben om een ​​aanzienlijk rendement te leveren en dit zal een lange tijd in beslag nemen.

“Productinnovatie is de beste route voor lokale merken die het aandeel een hogere waarde segmenten te verhogen, en we zijn nog aan de radicale bewegingen hier nodig te zien, ‘zei ze.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen