China om driverless auto’s te testen in 2013

China is van plan om te beginnen het testen van auto’s zonder bestuurder door het versturen van deze onbemande voertuigen van Beijing naar naburige stad Tianjin in 2013.

Xinhua meldde donderdag de afstand tussen Peking en Tianjin omspant 120 kilometer (km), en de driverless auto’s zullen gebruik maken van geavanceerde technologieën, zoals global positioning system (GPS), ultrasone radar en diverse andere sensore om de route te navigeren.

Daarnaast is de National Natural Science Foundation of China (NSFC) al van plan een langere proefrit van Peking naar de zuidelijke Chinese stad Shenzhen – die over een afstand van 2.400 km overspant – in 2015, het toegevoegd.

Het NSFC eerste begon te onderzoeken op de cognitieve computergebruik van visuele en auditieve informatie aan de driverless auto concept vooruit in 2008. Zheng Nanning, het hoofd van het onderzoek en de voorzitter van de Xi’an Jiaotong University, zei dat China heeft een aantal technologische doorbraken in dit arena sindsdien.

3D Printing; 3D printing handen op:? Houtwerk; Banking; CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Toch heeft het land nog steeds achterblijft bij de mondiaal niveau van innovatie en complexe verkeerssituaties China’s systeem brengt extra uitdagingen voor onbemande auto’s, Zheng toegevoegd.

Internet gigant Google is een andere opvallende voorstander van de driverless auto concept. Het had met succes gelobbyd de Nevada staat de overheid in de Verenigde Staten om licenties te verlenen voor het testen van onbemande voertuigen in juli vorig jaar.

3D-printen handen op: Houtwerk

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?