China naar verluidt aan IBM, Oracle, EMC sonde meer dan bezorgdheid over de veiligheid

De Chinese regering is naar verluidt bereidt zich voor IBM, Oracle en EMC sonde over de veiligheid problemen na voormalige Amerikaanse spionagentschap aannemer Edward Snowden waarschuwde de Amerikaanse National Security Agency (NSA) bespioneerde gebruikersinformatie.

Volgens Reuters op vrijdag, daarbij verwijzend naar de plaatselijke krant Shanghai Securities News, dat China’s ministerie van Openbare Veiligheid en een ander kabinet-niveau onderzoekscentrum wordt het onderzoek naar de Amerikaanse bedrijven.

“Op dit moment, dankzij hun technologische superioriteit, veel van onze belangrijkste IT-systemen zijn in principe gedomineerd door buitenlandse hardware en software bedrijven, maar de PRISM schandaal impliceert security problemen”, aldus de krant, onder vermelding van een anonieme bron.

Wanneer zij door de nieuwslijn, alle drie Amerikaanse bedrijven waren niet beschikbaar voor commentaar.

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

Het rapport komt na Snowden onthulde in juni dat de; NSA is hacken Chinese mobiele bedrijven, om tekstberichten te stelen en de aanval op de servers aan de Tsinghua Universiteit voor survelliance doeleinden.

Slides had uit een NSA presentatie gelekt, medio juni, het onthullen van een programma genaamd PRISM waarin; verluidt gezeefd gebruikersgegevens uit het Amerikaanse Web bedrijven, en bezorgdheid van een nauwe relatie tussen deze bedrijven en de NSA.

Anonieme bronnen vertelde Reuters op vrijdag; Snowden had NSA documenten gedownload tijdens het werken voor Dell in 2012 en liet een elektronische voetafdruk, toen hij de documenten geopend, een jaar eerder dan eerder gedacht.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond