Check Point Safe @ Office 225 review

Op basis van marktleidende firewall van Check Point en VPN-technologie, de veiligheid geloofsbrieven van de Safe @ Office Small Business security appliance zijn onaantastbaar. Maar dat is niet de enige reden om het te kopen. Er is ook de relatief lage prijs en de mogelijkheid om optionele extra’s zoals antivirus-en URL-filtering services. Bovendien blijkt het opmerkelijk gemakkelijk zowel te configureren en te beheren.

De hardware die betrokken zijn verkrijgbaar in twee maten. De 100-serie (vanaf £ 185 ex. BTW) is voor netwerken met 5-10 gebruikers, terwijl de betere opgegeven 200-serie kan omgaan met 25 of meer gebruikers en beschikt ook over een DMZ (De-Militarised Zone) voor de openbare gerichte Web en e-mail servers. We testten de Safe @ Office 225 die, zoals de naam aangeeft, is goedgekeurd voor 25 gebruikers in totaal (10 voor VPN RAS) en die de mogelijkheid om te verwerken 80 Mbps via de firewall.

Hoewel geschilderd fel oranje, het apparaat zelf is niet erg groot – of veel te zien wat dat betreft: het heeft een speciale Ethernet-poort voor Internet connectiviteit en geïntegreerde 4-poorts switch voor lokale netwerken. -Browser based management is aan de orde van de dag, met veel wizards en een eenvoudige drie-level start-up optie (low, medium of high security) voor de firewall. De IPSec VPN-server beschikt over een eigen wizards en ondersteunt zowel site-to-terrein en gebruiker op afstand tunneling, met client-software (VPN-1 SecuRemote) ook inbegrepen.

De stateful inspection firewall en VPN-server worden zowel ingebed in de silicium en vereisen weinig configuratie, hoewel ze kunnen worden aangepast indien nodig. De interface is, nogmaals, intuïtief waardoor het gemakkelijk is, bijvoorbeeld, om de route verschillende soorten verkeer op de lokale hosts – zoals Web, e-mail en FTP-servers – gelegen achter de firewall. Ook is het mogelijk om aangepaste firewall-regels bandbreedte gebruik en de link naar de externe RADIUS-servers toe te voegen, te beheren voor gebruikersauthenticatie.

Extra-abonnement gebaseerde diensten kunnen ook worden toegevoegd, waaronder e-mail antivirus scanning (inbound en outbound) en content filtering op basis van gecategoriseerd URL lijsten. Antivirusbescherming kost £ 760 voor twee jaar, terwijl de URL filtering service kost £ 560. Deze diensten kunnen worden ingeschakeld in minuten: de Safe @ Office apparaat controleert of u het abonnement hebt betaald en vervolgens zorgt voor de benodigde firmware-update automatisch.

De ingebouwde logging en controle-instrumenten zal niet zet de wereld in brand, maar ze zijn voldoende voor een toestel van dit type, wanneer deze worden ingezet in paren, je krijgt zelfs de optie van automatische failover. Rivaal oplossingen kan zeker worden gehouden voor minder, je moet nog steeds een aparte Internet modem of router, en er is geen anti-spam filtering. Zelfs zo, weinig alternatieven bieden de flexibiliteit en uitbreidingsmogelijkheden van Safe @ Office. Dit, samen met de Check Point pedigree, maakt het iets van een koopje eigenlijk.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop