CFO tops CIO als belangrijkste IT-beslisser in Singapore

Chief financial officers (CFO’s) in Singapore hebben meer controle over de IT-beslissingen van hun bedrijf, in vergelijking met hun collega’s in de rest van de wereld, en moet daarom blijven update over de nieuwste technologische trends.

Het is geen geheim dat de CIO verliest invloed in de hedendaagse zakelijke wereld als andere leidinggevenden krijgen meer controle over de technologie besluitvorming. Kunnen CIO’s transformeren zich van infrastructuur jockeys in digitale symfonie geleiders, of zullen andere leidinggevenden uitgegroeid tot de meest invloedrijke stemmen in tech?

Volgens de bevindingen vrijgegeven dinsdag door de uitvoerende wervingsbureau Robert Half enquête, 50 procent van de respondenten in Singapore gewezen op de CFO – niet de CIO of CTO – als primaire IT-beslisser in hun organisatie. Dit cijfer was hoger dan het wereldwijde gemiddelde van 40 procent, en het hoogst onder de onderzochte landen. De studie ondervraagde 2.075 CFO’s en financieel hoofden in 14 landen, 150 van hen waren afkomstig uit Singapore, over hun rol in de technologische beslissingen. Andere naties inclusief Australië, Hong Kong, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

In Singapore, hoewel, de financiën en IT-teams behoorden tot de best samenwerkende. Ongeveer 83 procent van de respondenten merkte hogere samenwerking tussen deze twee teams in de afgelopen drie jaar, in vergelijking met het wereldwijde gemiddelde van 61 procent. Ongeveer 67 procent zei dat de verhoogde samenwerking leidde tot de efficiëntie te verbeteren, terwijl 48 procent zei dat het een grotere winstgevendheid voor hun bedrijf en 23 procent het hielp lagere bedrijfskosten.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle, Data Centers, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Erop wijzend dat de meeste bedrijven IT nog steeds beschouwd als een kostenpost voor het bedrijfsleven, Stella Tang, Robert Half’s Singapore directeur, zei de verantwoordelijkheid voor dergelijke besluiten zou dan worden gegeven aan de financiële team. “Singapore bedrijven lijken hun eigen aanpak te hebben ontwikkeld om het maken van IT-beslissingen, [indien] finance heeft een veel grotere verantwoordelijkheid voor IT-beslissingen op basis van een gezamenlijke aanpak tussen de finance en IT-teams.

Wat blijkt uit het onderzoek is dat finance professionals in Singapore moeten up-to-date te houden met de trends in technologie, “Tang merkte.” De financiële leiders van morgen moeten veel meer betrokken in de IT-aspecten van de bedrijfsvoering van hun bedrijf als ze zijn om effectief gebruik maken van hun beslissingsbevoegdheid.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen