Bouw een Windows-powered “Mac Pro-achtige” PC-werkstation

Deze vraag landde in mijn Hardware 2.0 mailbox tijdens het weekend

2 x 2,4 GHz 6-core Intel Xeon E5645 processors; 12GB (6 x 2 GB) geheugen, 1TB harde schijf, 18x SuperDrive, ATI Radeon HD 5770 met 1 GB GDDR5

Als je samen een Mac Pro-achtig systeem om Windows waren putting, welke onderdelen zou je nemen?

Ik hou van deze vraag, omdat uit een uitdaging point-of-view, ik ben ervan overtuigd dat vanaf een hardware-perspectief ik kunnen samen een beter systeem voor de prijs te zetten.

1 x 3,2 GHz quad-core Intel Xeon W3565 processor, 6GB (3 x 2 GB) geheugen, 1TB harde schijf, 18x SuperDrive, ATI Radeon HD 5770 met 1 GB GDDR5

Voor de toepassing van deze ingebouwde ga ik Apple’s hardware specs te nemen voor de basislijn dual-processor 12-core systeem als uitgangspunt en dan laten zien hoe aan te passen dat voor een meer bescheiden single-processor quad-core systeem te bouwen.

Hier zijn de specs van de twee Mac Pro-systemen

12-core (standaard configuratie) – $ 3799

Quad-core (standaard configuratie) – $ 2499

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

Met deze specs bij de hand, laten we gaan op zoek naar de onderdelen die we nodig hebben om een ​​aantal systemen te bouwen. Deze versie zal geen een zaak voor het systeem (het is te persoonlijk een keuze) of randapparatuur zoals toetsenbord en muis.

Check out de “Bouw een Windows-aangedreven Mac Pro-achtige PC werkstation” gallery.

Laten we eens een kijkje nemen op de dual-processor, 12-core build werkstation

bewerker

De bijgewerkte 12-core Mac Pro-systeem is opgebouwd rond twee 2,4 GHz 6-core Intel Xeon E5645 processors. Deze processors zijn gebaseerd op de 32-nanometer Westmere-architectuur en werden voor het eerst geproduceerd tijdens de eerste helft van 2010. Het zijn goede processors, maar ik denk dat we het beter zouden doen om te gaan met een processor uit de nieuwere Intel ‘Sandy Bridge’ lijn.

Ik heb de Intel Xeon E5-2430 6-core processor gekozen. Dit is een 2.2GHz deel dat turbo kan worden opgevoerd tot 2,7 GHz en maakt gebruik van de LGA1356 socket. Het is een beetje duurder dan de E5645, maar het is ook beter.

Vergeet niet dat je nodig hebt twee van deze processors.

Prijs: 2 x $ 560.

moederbord

Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, je een moederbord nodig hebt om de processors passen in. Er zijn veel van de platen die er zijn om uit te kiezen zal dual Xeon-processors. Voor deze build Ik ga voor de ASUS Z9NA-D6 serverboard.

Niet alleen heeft dit deel bieden alle poorten en connectoren die je wilt van een moederbord, is zo ontworpen dat het past in standaard ATX gevallen en neem ATX voedingen. Hierdoor kunt u gebruik maken van beter beschikbaar en goedkoper, componenten te maken.

Prijs: $ 300.

RAM

Dit is waar de build krijgt een beetje ingewikkeld. Het moederbord aanvaardt drie soorten DDR3 RAM: UDIMM (ongeregistreerde geheugen), RDIMM (geregistreerde geheugen) en LRDIMM (belasting verminderd geheugen). Het soort geheugen dat u kiest, hangt af van een aantal factoren.

Als je goedkope RAM wilt, ga dan voor reguliere niet-geregistreerde geheugen. Als u het geheugen dat is meer betrouwbaar wilt, dan moet je gaan voor de duurdere geregistreerde geheugen dat foutcorrectie code beschikt. Met behulp van LRDIMMs zou ons in staat om meer DIMM’s per kanaal toe te voegen en het verhogen van de geheugencapaciteit en de snelheid van het systeem dat we samenstellen.

Voor deze build ga ik om te gaan voor geregistreerde geheugen voor deze build en gooi 24GB in het systeem in de vorm van 6 x 4 GB modules van Crucial (onderdeelnummer CT3KIT51272BA1067). Deze komen in 3 x 4 GB kits, zodat u twee van hen nodig hebben.

Onzeker over hoeveel RAM-geheugen je nodig hebt? Check out “Hoeveel RAM heb ik nodig?”

Prijs: 2 x $ 105.

grafiek

Tijd om een ​​grafische kaart toe te voegen. Apple’s Mac Pro maakt gebruik van de vergrijzing – zij het uitstekend – ATI Radeon HD 5770. Ik denk dat we dit moeten opdrijven naar een Radeon HD 6870 met 1 GB GDDR5.

Prijs: $ 170.

opslagruimte

Apple pakt een 1TB schijf in de Mac Pro. Ik denk dat we veel beter kunnen doen. De 3TB Western Digital Caviar Green WD30EZRX zal mooi doen.

Prijs: $ 170.

Power Supply Unit

Omdat het moederbord gebruik van standaard ATX voedingen kunnen maken, we hebben een brede selectie van PSU die we kunnen kiezen.

Voor deze build ga ik met een voeding die ik al vele malen heb gebruikt en dat ik vertrouwen om solide, betrouwbare prestaties te leveren – Corsair Enthusiast Series TX750 V2 750W. Dit biedt 750W van macht, en een breed scala aan aansluitingen. Op de top van dat, het is rustig en is 80 PLUS efficiënte, zodat het niet al te veel te lopen zal kosten.

Prijs: $ 110.

Koeling

Koeling twee processors kan luidruchtig, dat is de reden waarom ik graag ultrastille parts.The Xeon processors komen niet met koelers dus we moeten een paar toe te voegen.

Ik ben gegaan voor een paar van Noctua NH-U9DX koelers. Niet alleen zijn deze erg rustig, maar ze zijn speciaal ontworpen voor dual Xeon-systemen en maken een betere koeling van de twee processors.

Prijs: 2 x $ 60.

optisch station

Niets bijzonders hier. De ASUS DRW-24B1ST is een basis-station geschikt voor het lezen en schrijven van gegevens op CD-R / RW, DVD-R / RW, DVD-RAM-formaten. Dit is een energiebesparende aandrijving die een functie waarmee u de gegevens definitief te verwijderen op herschrijfbare discs biedt.

Prijs: $ 20.

Besturingssysteem

Natuurlijk, deze machine te laten starten. We kunnen klap op een OEM-versie van Microsoft’s Windows 7 Professional 64-bit die optimaal gebruik zal maken van de enorme hoeveelheid geheugen.

Prijs: $ 140.

Totale prijs van de dual-processor, 12-core systeem: $ 2.360.

Single-processor, quad-core modificaties

Als u niet de kracht die door twee processors en 12-cores nodig hebben, hier is hoe je kunt de schaal van de build om iets meer bescheiden.

Om een ​​meer bescheiden te bouwen moeten we de vier wijzigingen aan te brengen in de lijst component. Al het andere blijft hetzelfde.

Check out de “Bouw een Windows-aangedreven Mac Pro-achtige PC werkstation” gallery.

bewerker

Vervanging van de 6-core Intel Xeon E5-2430 voor een quad-core 3.3GHz Xeon E3-1245 deel.

Op basis van 32nm Intel microarchitectuur, worden de Intel Xeon processor E3-12xx serie processors ontworpen met innovatieve functies die u in staat om te genieten van een snellere toepassing responstijd met minder energieverbruik.

Prijs: $ 280.

moederbord

Geen behoefte aan een moederbord dat kan ondersteunen dual Xeon-processors, dus in plaats van de ASUS Z9NA-D6 zullen we in plaats daarvan gaan voor de ASUS P8B WS moederbord.

ASUS Workstation-serie moederborden brengen u ultieme betrouwbaarheid en kwaliteit, en bieden een 24-uur durende operatie en een 24-maanden levenscyclus leveringsgarantie.

Prijs: $ 230.

RAM

Aangezien dit moederbord dual-channel in plaats van triple-channel, moeten we RAM kopen in paren in plaats van verpakkingen van drie.

Aangezien dit een meer bescheiden build Ik ga naar het RAM-geheugen naar beneden vallen van 24GB tot 16GB en voeg vier Crucial 4GB modules (twee pakjes CT2KIT51272BA1067).

Prijs: 2 x $ 60.

cooler

Omdat we alleen met behulp van de ene processor, we hoeven alleen maar een koeler. Ik ben nog steeds steken met de uitstekende Noctua NH-U9DX koeler.

Prijs: $$ 60.

Totale prijs van single-processor, quad-core systeem: $ 1.300.

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s